reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

witajcie kobietki!jestem tu u was nowa mam nadzieję że ktoś mi wogóle odpiszę.mam problem z terminem.według miesiączki termin mam na 12 grudnia ale według usg już miałam kilka podawanych oststecznie staneło na 26 grudnia.to dość duża rozbieżność nie wiem co otym myśleć.moja pani doktor jest dziwna,teraz wizytę mam dopiero na 16 grudnia ani razu nie miałam robionego ktg!od tygodnia mam lekkie skurcze,boli mnie krzyz jak na miesiączkę.nie wiem co z tym czopem.kilka razy zauważyłam że wylatuje ze mnie taka jakby przeźroczysta galaretka ale nie wiem czy to jest to.proszę pomóżcie,to moja pierwsza ciąża a na lekarza nie mam co liczyć:-:)-:)-:)-:)wściekła/y:
Marlena - witaj!! Ja też mam dosyć rozległe terminy OM i USG. Dla mojego gina ten drugi wżniejszy i tego się trzyma. Choć nie wiem dlaczego...
Dunia - witaj! Szkoda, że tak późno - ale jeszcze nic straconego.... Zawsze możesz nadrobić zaległy materiał :-D:-D:-D:-D:-D - jak byś chciała :-D:-D:-D.

Dziewczynki - ja materiał nadrobiłam - ale zapomniałam co miałam pisać:-(
Paola - moja dzidzia też prawie wcale się nie rusza - to witaj w klubie. Ja też się martwię...
Lecę na jakiś filmik na dvd z mężyiem i lulu. Mój minio od dziś jest na miesięcznym urlopie

Ciekawe co u RENI I ANKI... Macie jakieś wieści? Cały dzień tu nie zawitały :-(
Pytia - tak trzymaj!;-)​
GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ!!!!!!!!!!!!
DOBRANOC!!!!

reklama
Witam nowe mamcie

Przynosze wiadomosc od Morbital:

"Maly wazy 3050 i mierzy 52cm,darl sie ale pozniej cichutenko zasnał,osikal Pana doktora, dostal 9pkt :) "

landryneczka - nie znam się nawynikach, ale też mam złe i też mi zasugerowała położna, że to może być przez nerki, ale musze czekać cały tydzień jeszcze... ciesz się, że masz tak szybko wizytę...

tygrysek - no wiesz, skoro lekarz tak zarządził, to chyba wie co robi, nie stresuj się na zapas....

okruszek - no dokłądnie masz te badania co ja, więc pozostaje ci tylko czekać, dobrze, że maleństwo się dobrze czuje, trzymaj się kochana, a ja z tobą mocno trzymam kciuki!!

justynko - ja myślę, że wszystko będzie dobrze, poprostu Liwcia też musi się oswoić z nową sytuacją, a ty jesteś dobrą mamusią.

Narlena - witaj i pisz!!

kokusia - no rewelacja z tą wagą!! Oby tak dalej!

Paola, landryneczka - ja też nie mam badań u ginekologa, a ktg tylko w szpitalu w razie podejrzeń, ze coś jest ewidentnie źle - raz przy krwawieniu, drugi raz przy podejrzeniu sączenia się wód, też nie brałam w ciąży żadnych leków, nospy wręcz mi zakazali! Zatem schemat we Włoszech jest podobny do angielskiego i dla mnie to nic nadzwyczajnego, w Pl jak byłam w ciąży z Misią to też po 20 tyg nie miałam żadnego badania - dopiero po terminie na moją wyraźną prośbę. A w Anglii USG robią tylko 2 razy.

dunia - nic się nie martw, tu każda ma przedporodowego cykora, ja też mimo, że to mój drugi poród, pisz i czuj się jak u siebie!! Ja mam co rusz uderzenia gorąca i zimna, hehehehe, już nie nadążam z zakłądaniem i zdejmowanie m swetra!

anoli - no widzisz, od dziś jesteś moją osobistą wróżką, hehehe, chociaż masz konkurencję na to stanowisko, moja teściowa wyznaczyła mi termin porodu - orzekła, że "Za dwa tygodnie urodzisz, dokładnie za dwa tygodnie!" no i nie mamy z maleńką nic do gadania, musimy spełnić przepowiednię chyba, hahaha. A z tymi pierogami to gratuluje zacięcia, ja jakoś się zebrać nie mogę nawet do tych pierniczków, hahaha, ale może jutro się uda...

Ola2in1 - to trzymam kciuki za szybką i pomyślną dla ciebie decyzję - będzie dobrze!!

dzwoneczka - to mi już tylko pozostaje trzymać kciuki, a ty debatuj z brzuszkiem, hehehe.

Dorotka - brawka, brawka - wzorowa mamusia, wzorowy dzidziuś, czekamy teraz na wzorowy poród, hihihi!! Oby tak dalej!

tak się zastanawiam czy w moim przypadku lepszym rozwiazaniem nie okazała sie cesarka...
aaa nie mogę hahaha niezły ten mały Morbital hihi a tak wo gule to GRATULACJE
a no i moje kochane bez laptopa sie do szpitala nie wybieram hihi także będę z wami w stałym kontakcie ;]

Dziewczyny czy wy czujecie jakies bóle w podbrzuszu?
Ale nie chodzi mi o takie jak na okres, tylko kłucie tak po srodku w podbrzuszu nisko. Ja tak mam dzis całe popołudnie tak ze 3 sekundy i chwila spokoju i znowu kłucie...czy to normalne?

Cześć dziewczyny https://www.babyboom.pl/forum/images/smilies/square/biggrin.gif. Skoro dziś jest wysyp dołączających, to może i ja dołączę do grona piszących grudnióweczek https://www.babyboom.pl/forum/images/smilies/square/wink2.gif. Czytuję Was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz się zdobyłam żeby napisać https://www.babyboom.pl/forum/images/smilies/square/biggrin.gif. Termin mamy na 12 XII, a spodziewamy się synka. Mam nadzieję, że Mały grzecznie poczeka, bo mam jeszcze trochę rzeczy do zrobienia zanim się urodzi (stety- niestety), a jak się urodzi, to będę chciała móc Mu poświęcić wystarczająco dużo uwagi https://www.babyboom.pl/forum/images/smilies/square/yes2.gif. Pozdrawiam serdecznie wszystkie rozpakowane mamusie i ich maluchy, jak również te które są jeszcze w dwupaku https://www.babyboom.pl/forum/images/smilies/square/laugh.gif.

anoli-ja mam takie kłócia i lekarz mówi ze to normalne,najczęściej jak już się pojawią to najmocniej czuje jak chodze...
anuska-witaj wśród swoich :]

...Hmmmm...dziewczyny a z tymi skurczami juz porodowymi to jak jest...nieregularne moga stac sie regularne? czy nieregularne bede nieregularne i nic sie nie wykluje a jak juz sie zaczyna to od razu ma sie regularne?? Czy ktos mnie wogole zrozumial??Doradzcie prosze...:-)

reklama
OOOOOOOO i Edee tez juz rozpakowana??? Edee kochana wszystkigo najlepszego oby maluszek rosl zdrowo i GRATULUJE CI SERDECZNIE!!!!!!!!! Alez ja slepa jestem, ze przeoczylam wczesniej a Wy nie uswiadomicie no...!

Do góry