reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

rodzić mam zamiar w szpitalu w sochaczewie,woj.mazowieckie.czytam was już od dłuższego czasu i bardzo mi to pomaga!strasznie się boje że przegapie te pierwsze oznaki nadchodzącego porodu ale po tym co tu czytam to widzę że każda z kobiet ma inaczej..

reklama
hej !!!

no juz wczoraj było lepiej a to za sprawą tego ze byłam ostoją spokoju normalnie dumna z siebie byłam, ze udało zdusić sie atak szału w zarodku !
wszyscy mówią ze Liwia potrzebuje teraz wiecej mojej uwagi no i tak jest jak przychodzi z przedszkola to jestem tylko dla niej jak mała zacznie płakać to nakarmie i odkładam do łózeczka i bawie sie z Liwią itd jutro ide na krótkie spotkanie do przedszkola bo wiem ze Liwcia potrzebuje tego wiec niewyobrażam sobie ze bede inne mamy a ja nie i co by Liwicia czuła !!!
oby do przodu :-)

Gratulacje Dagulla!!!

Patrysia GRATULACJE!!!!!

Zapominajka co sie stalo?

Wiadomosc od blizniaki:
"Za ladnie to wszytsko mi szlo ,mialysmy isc do domku ale czekam na krew,morfologia spadla mi ponizej 7i mam miec przetaczana. Pozdrawiam Was wszytskie i mam nadzieje ze niedlugo sie do Was odezwe"

będzie dobrze !!!! trzymaj sie kochana !!!!!

No szkoda że tak wyszło z Blizniaki:(

Zapomniałam wam się poskarżyć:( Ostatnio jak byłam na szkole rodzenia to była mowa m.in. o nacięciu i pęknięciu. Położna powiedziała wszystkim dziewczynom, że mają duże szanse na urodzenie bez nacięcia, a mi oczywiście powiedziała: "Agatko, Ty niestety zapomnij o rodzeniu bez nacinania, wiadomo, postaramy się, ale jakoś tego nie widzę" Masakra:) Nie boję się tego nacinania, ale już wczesniej tez jeden lekarz powiedział mi że jak będę w ciąży to będę miala problemy z urodzeniem, bo mam tam wszystko malutkie... więc chyba mój poród to nie będzie bajeczka:(

będzie dobrze !!! zobaczysz roznie jeszcze to moze być !!!

A teraz kochane powiedzcie jakie macie plany na Święta??

.

no ja własnie chyba nigdzie nie pojade :baffled: Lenka będzie miała miesiąc ale chyba sobie odpuścimy. Zawsze jedliśmy wigilie u teściów a potem do mojego domku a teraz spędzimy sobie sami w czwórke chociaż wigilie pewnie z teściami bo mieszkamy pod jednym dachem ! troszke mi żal ale nie wyobrazam sobie robic wigilii dla wszystkich u nas tak jak 2lata temu a za takim jeżdzeniem jakos mój męzowy nie jest tym razem wiec rodzinka moja przyjedzie w drugi albo pierwszy dzien świąt i tez będzie fajnie !!!!

Wrocilam od gina i jestem troszke przestraszona:szok::szok::szok::eek::eek::eek::eek: mam dzis odstawic wszystkie leki!!!!!:szok::szok::szok::szok: koniec z fenoterolem i nospa:szok::szok::szok::szok: ale przeciez wydaje mi sie ze jeszcze za wczesnie na odstawienie:-:)-:)-( boje sie:-:)-:)-( ja chyba jeszcze nie chce rodzic:szok::szok::szok::szok: a w sobote nastepna wizyta:eek::eek::eek::eek: Filipek nadal glowka do gory wiec lekarz na poczatku karty ciazy wpisal polozenie miednicowe:eek::eek::eek: dzis mi pobral tez paciorkowca ale po co skoro na 99,9% bedzie cesarka:confused2::confused2: teraz jem paczka i lyzeczka nutelle wyjadam musze sie najesc na zas :-D:-D:-D a i jak wracalam od lekarza wstapilam do takiego sklepiku z ozdobami swiatecznymi i kupilam troszke aniolkow i gwiazdek na choinke:tak::tak:

to masz tak jak ja !! a pomimo cc posiew mi tez robili i dali antybiotyk i dobrze bo sie bałam zeby mała pomimo wszystko czegos nie miała ! na szczęscie robili jej tez posiewy i badania i jest ok !!! a co do fentoterolu to ja brałam do piątku i w sobote robili mi cc na cito bo bym nie dotrzymała do wieczora ! ale to mój przypadek a u Ciebie moze byc inaczej !! poza tym mój lekarz pow ze za długo nie mozna trzymac na fenoterolu bo szkodzi to potem dziecku a jak tak sie dziecku spieszy to czasem lepiej jak natura zakończy to wczęsniej niz wstrzymywac lekami !!! będzie dobrze !!!!! trzymam kciuki !!!!

starachowice to moje miasto dopuki nie przeprowadzilam sie do wloch:)) nie wiedzialam ze ty tez stamtad pochodzisz

Wow ale zbieg okoliczności :-)
Może się znamy z widzenia:-)

witajcie kobietki!jestem tu u was nowa mam nadzieję że ktoś mi wogóle odpiszę.mam problem z terminem.według miesiączki termin mam na 12 grudnia ale według usg już miałam kilka podawanych oststecznie staneło na 26 grudnia.to dość duża rozbieżność nie wiem co otym myśleć.moja pani doktor jest dziwna,teraz wizytę mam dopiero na 16 grudnia ani razu nie miałam robionego ktg!od tygodnia mam lekkie skurcze,boli mnie krzyz jak na miesiączkę.nie wiem co z tym czopem.kilka razy zauważyłam że wylatuje ze mnie taka jakby przeźroczysta galaretka ale nie wiem czy to jest to.proszę pomóżcie,to moja pierwsza ciąża a na lekarza nie mam co liczyć:-:)-:)-:)-:)wściekła/y:

Witaj :-)
Podjedz na KTG do szpitala ja tak robiłam jak czymś się martwiłam;-)

Mam nadzieję, że Nam wszystkim Święta się udadzą i będą wyjątkowe.:-)

A ja posprzątałam i zaraz biore się za spaghetti.
Dzisiaj znowu wrócił ten badziewny humor...masakra:confused2:

hej !!!

to masz tak jak ja !! a pomimo cc posiew mi tez robili i dali antybiotyk i dobrze bo sie bałam zeby mała pomimo wszystko czegos nie miała ! na szczęscie robili jej tez posiewy i badania i jest ok !!! a co do fentoterolu to ja brałam do piątku i w sobote robili mi cc na cito bo bym nie dotrzymała do wieczora ! ale to mój przypadek a u Ciebie moze byc inaczej !! poza tym mój lekarz pow ze za długo nie mozna trzymac na fenoterolu bo szkodzi to potem dziecku a jak tak sie dziecku spieszy to czasem lepiej jak natura zakończy to wczęsniej niz wstrzymywac lekami !!! będzie dobrze !!!!! trzymam kciuki !!!!

jeju Justys a dopadly cie takie skorcze odrazu po odstawieniu ze musialas miec cesarke na cito????:szok::szok::szok: jeju byle do soboty przezyc :eek::eek: wtedy zobaczymy jak organizm reaguje na odstawienie tego cholerstwa:baffled::baffled::baffled:

hmmmm a tak wogule to chyba czas spakowac sie do szpitala:-:)-( dzis juz mi sie nie chce ale jutro od rana bede miala misje torba do szpitala:oo::oo::oo::oo2::oo2::oo2::hmm::hmm::hmm: Kankija nasz czas tez sie juz zbliza powoli:eek::eek::eek:

A ja posprzątałam i zaraz biore się za spaghetti.
Dzisiaj znowu wrócił ten badziewny humor...masakra:confused2:

smacznego:yes: pomysl sobie kochanie ze ty masz juz swoja oliwcie przy sobie a my tu biedne oczekujemy dopiero to napewno poprawi ci sie humorek :rolleyes::rolleyes: ;-)

a ja dzis na obiedek ruskie pierogi z barszczykiem czerwonym :-D:-D normalnie mam taka chcice na pierogi w kazdej postaci ze od kilku dni zajadam sie tylko pierogami:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::oo2::oo2::oo2::oo2: dzien bez pierogow to dzien stracony:-D:-D:-D

Ja właśnie wcięłam pomidoróweczke..:}}} :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2: pycha....

A teraz ide troszkę misiaczka wyściskać,bo wrócił z pracki i tez juz zjadł sobie..... tuszkę go podrecze niech pamięta,ze ma swoja zołze :tak:

smacznego:yes: pomysl sobie kochanie ze ty masz juz swoja oliwcie przy sobie a my tu biedne oczekujemy dopiero to napewno poprawi ci sie humorek :rolleyes::rolleyes: ;-)

a ja dzis na obiedek ruskie pierogi z barszczykiem czerwonym :-D:-D normalnie mam taka chcice na pierogi w kazdej postaci ze od kilku dni zajadam sie tylko pierogami:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::oo2::oo2::oo2::oo2: dzien bez pierogow to dzien stracony:-D:-D:-D

Już mi trochę lepiej;-)

Nie mam ochoty za bardzo jeść ale na pierogi ja też mam smaka...:tak:

reklama
Marzycielko główka do góry, w końcu masz już obok swoja Oliwcię:-)
Ja się zaczynam denerwować wynikami jutrzejszymi...mam nadzieję, że okaże się że wszytsko dobrze i nie będe musiała kłaść sie do szpitala...A wczoraj mnie coś tkneło i spakowałam torbę do szpitala...wszyscy się zaczeli pytac co się stało i czemu to robie:eek:...no faktycznie coś niesamowitego 3 tygodnie przed terminem pakowac się do szpitala prawda:-D

Do góry