reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Misiowka-haha no fakt gadać musze z małym,mam nadzieje że znajdziemy jakiś wspólny dogodny termin hihi :) a zdrowy to musi być innej mysli staram sie nie dopuszczać,chociaż ostatnio to co chwile głupie mysli,ale staram sie nie zwracać na nie uwagi.. :]
a tak czytam ze tu nospe bierzecie tu fenotrol..a wiecie ze ja ani jednego ani drugiego nie biore...tylko jeszcze moje leki na astme które niby mogą powodować wczesniejsze skyrcze...ale jak narazie to tylko czuje od paru dni w kręgosłupie i co chwile mały cisnie na pecherz ze az piczka boli..

reklama
Nie ma sprawy;-)

Zapominajko ja już nie liczę-bo ja już i tak jestem w 9 miesiącu:happy:

A tak wogóle Wy piszecie, że chodzicie na to KTG, a ja ani razu nie miałam-tylko jak jestem u ginka to przed badaniem z pielęgniarką słuchamy serduszka Małej-ale chyba to nie to samo:baffled:Już sama nie wiem:baffled:

ja mam ktg od 27 tygodnia przed kazda wizyta. fakt ze jest to nietosamo gdyz pod ktg jestes podpieta przez ok 30 minut wiec przez 30 minut obserwuje sie bicie serduszka i ewentualne skorcze macicy.

witajcie kobietki!jestem tu u was nowa mam nadzieję że ktoś mi wogóle odpiszę.mam problem z terminem.według miesiączki termin mam na 12 grudnia ale według usg już miałam kilka podawanych oststecznie staneło na 26 grudnia.to dość duża rozbieżność nie wiem co otym myśleć.moja pani doktor jest dziwna,teraz wizytę mam dopiero na 16 grudnia ani razu nie miałam robionego ktg!od tygodnia mam lekkie skurcze,boli mnie krzyz jak na miesiączkę.nie wiem co z tym czopem.kilka razy zauważyłam że wylatuje ze mnie taka jakby przeźroczysta galaretka ale nie wiem czy to jest to.proszę pomóżcie,to moja pierwsza ciąża a na lekarza nie mam co liczyć:-:)-:)-:)-:)wściekła/y:

witajcie kobietki!jestem tu u was nowa mam nadzieję że ktoś mi wogóle odpiszę.mam problem z terminem.według miesiączki termin mam na 12 grudnia ale według usg już miałam kilka podawanych oststecznie staneło na 26 grudnia.to dość duża rozbieżność nie wiem co otym myśleć.moja pani doktor jest dziwna,teraz wizytę mam dopiero na 16 grudnia ani razu nie miałam robionego ktg!od tygodnia mam lekkie skurcze,boli mnie krzyz jak na miesiączkę.nie wiem co z tym czopem.kilka razy zauważyłam że wylatuje ze mnie taka jakby przeźroczysta galaretka ale nie wiem czy to jest to.proszę pomóżcie,to moja pierwsza ciąża a na lekarza nie mam co liczyć:-:)-:)-:)-:)wściekła/y:

Witaj Marlena... Faktycznie jakiś dziwny lekarz... Myślę, że jeśli bardzo się denerwujesz to najlepiej podjechać do szpitala i poprosić o ktg. Wymyśl może, że słabiej czujesz ruchy maluszka... Terminami z USG się nie przejmuj :-)

Witaj Marlenko:-):-)
taka rozbieznosc terminow moze byc spowodowana tym, ze zaszlas w ciaze przed osatnia miesiaczka, trzeba brac poprawke na 2 tyg do przodu lub do tylu wg ostatniej miesiaczki, wiec tym nie masz co sie za bardzo martwic;-)
ktg moglas nie miec z powodu braku sprzetu w gabinecie ja chodze do dwoch lekarzy i jeden ma a drugi nie ma tego sprzetu a jezeli odczuwasz jakies bole i wydaje Ci sie, ze mogl odejsc czop i jestes z tego powodu niespokojna a nie ufasz swojej lekarce to jedz na ostry dyzur do szpitala a tam na pewno rozwieja Twoje watpliwosci:tak:

Marlenko...a gdzie ew. masz zamiar rodzić??Moze warto przejsc sie na izbr przyjec, zeby Cie zbadali??Mamy grudzień...jak przesledzisz nasze forum , nie wszystkie dzieci rodza sie w terminie ;-)...moze Twój maluszek chce sie urodzić??a moze dopiero sie szykujecie do porodu :-)??Swoja droga to i termin i imie brzmi dla mnie znajomo ;-)ale moze to zbieg okolicznosci...

Witaj;
ja również poszłabym do szpitala i poprosiła o ktg.
A termin wg usg lubi się zmieniać, więc nie martw się tym

reklama
myslę o tym już od kilku dni żeby jechać do szpitala ale nie chcę niepotrzebnie paniki robić.i tak juz cała moja rodzinka jest postawiona na baczność.ale wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu!sama juz nie wiem co robić.dziękuje za szybka odpowiedz..jestem taka niespokojna

Do góry