reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Renia tak mi cie szkoda ze sie meczysz, ale jeszcze troszeczke i bedziesz tulic swojego skarbeczka:-)

Misiówka tylko nie przesadz dzisiaj ze sprzataniem, bo zanim na porodówke to jeszcze pierniczki Cie czekaja...misia Ci nie wybaczy;-);-):-D

A mi sie podoba ze mniej piszecie bo czasmi to nadrobic nie szlo, a upadłosc naszego forum jest nie mozliwe chyba za bardzo juz sie zakumplowałysmy:-)

A ja dzis sama w domu i chyba wezme sie za jakis skomplikowany obiadek zeby mi dzien szybciej zleciał. A dzis snilo mi sie ze poszlam do toalety i wody mi odeszly, ale bylo w nich strasznie duzo krwi...jak sny czyta sie na odwrót to ja chyba tez wiosna urodze:-D

hej.
Usiadlam ale widze ze nie posiedze za dlugo bo juz mnie maly wzywa :zawstydzona/y:

Narazie napisze tylko jedno

Landryneczko dodam cie przy nastepnej mojej przerwie w macierzynstwie.Sama sie nie dodawaj bo nie bede mogla pozniej nic zrobić, edytowac itd. i jak trzeba bedzie rozszerzyc liste to nie bedzie mozna dlatego nic tam nie wpisuje ok?

Anka - no już dzisiaj faktycznie lepiej, przez noc wyschło ładnie, a rano się wywietrzyło i jest ok. Także smrodziuchy odeszły w dal...

Semiko - współczuję ogromnie, najgorzej, jak dzieciaki chorują, bo w zasadzie jesteś bezradna, a ich humory też trzeba zrozumieć.... Ale nie martw się damy radę, ja mam termin jeszcze później niż ty, więc głowa do góry!

anoli - hehehe, widzę, że póki pierniczki nie będą gotowe to na porodówkę mnie nie puścisz - dzięki, to dzisiaj też nie piekę, może w grudniu się zabiorę, hihihi, kochana jesteś, że tak zaciskasz ze mną nóżki, hihihi. Mam nadzieję, że szybko ci dzień zleci - może upiecz pierniczki? hahahaha

Ja dzisiaj czuję się doskonale, skurcze naprawdę baaardzo rzadko i humorek wyborny, więc zmykam na zakupy z mężusiem, pewnie wrócę wkurzona, hehehe.

Cyprysiowa powiedz mi kochanie a jak to jest z kg po porodzie? ile Ci ubylo po zejsciu z fotela, bom ciekawa jak to ma sie do tego co pisza;-)
Buziaki dla syneczkow:-)

Ostatnia edycja:
Kankiya tez jestem ciekawa jak jest z tymi kilogramami, bo ja to bym chciala zrzucic jeszcze te kilogramy, ktore mi przybyly zanim zaszlam w ciaze:baffled: ale pomału...zeby sie nie rozczarowac:-)

Misiówka pierniczki to ja zostawie Wam, ngdy nie robiłam i jakos nie mam odwagi próbowac tym bardziej ze posmakowaly mi ostatnio pierniczki truskawkowe wedlowskie i wcinam codziennie paczke:zawstydzona/y:

damy rade Anolcia:-):-):-) obysmy mogly karmic piersia, bo to ponoc najlepsze cwiczenie na chudniecie:-D
w necie pisze, ze po porodzie mozna zrzucic do 9 kg i jestem ciekawa jak to sie ma do przezyc naszych dziewczyn o ile byly w stanie myslec o tym po porodzie i sie wazyc;-)

baa nawet 14 kg:szok::szok::szok::szok: mozna stracic podczas porodu:szok::szok: ale to chyba jakas bajka nie chce mi sie wierzyc, fajnie by bylo wrocilabym do wagi wyjsciowej:-D
ale to pewnie tak samo jak z tyciem -indywidualna sprawa.
Mamuski rozwojone wypowiedzcie sie jak u Was bylo;-)
to znalazlam na necie:-D:-D
Dziecko 3,5 kg
Łożysko 0,7 kg
Płyn owodniowy 0,9 kg
Dodatkowa krew 2.0 kg
Piersi 0,5 kg
Macica 1,0 kg
Zatrzymana woda 2,0 kg
Tłuszcz 3,5 kg
Razem 14,1 kg

reklama
Witajcie mamuśki....

Tak jak pisałam Wam wcześniej dzisiaj mielismy usg i mała niby rosniei wszystko jest ok, ale pan doktor bardzo niepokoi się że jest taka mala, waży 2500g:-( i jej serduszko tez jakos nie pracuje tak jak powinno...mamy prawie 4 tygodnie róznicy między OM a USG...podobno za dużo:-(

Zalecił mi położenie się w szpitalu....:sorry::sorry::sorry:

Do góry