reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Agawar - ja też smaruję się codziennie po kąpieli oliwką. Ale zamówiłam już Mustelę i dołożę jeszcze to. W poprzedniej ciąży taki zestaw sprawdził mi sie znakomicie. A jedna duża Mustela starczyła mi na całą ciążę (zaczęłam smarować chyba końcem 5 miesiąca, bo późno zrobił mi się brzuszek).

reklama
Ale mam stres, jestem w 17tc a mój maluch ma tylko 10cm, ale mierzac od głowki do pupy:(
Zastanawiam się czy zrobic usg prenatalne, zeby wykluczyc choroby genetyczne. Koszt takiego badanie to 150zł w Poznaniu. Stresuje się bo w 12tc nie miałam zrobionej przezierności karkowej.Wogóle miałam numery z lekarzem, w tym czasie musiałam szukac innego ech ogólnie było nieciekawie.

Dziewczyny czym smarujecie brzuszki? W zeszłą srodę kupiłam Fissan i już mi się konczy-masakra jakaś.Używam tez oliwkę Bambino, ale boję się, ze to za malo.

pozdrawiam
Nie masz sie co stresować, moj w 16 tygodniu mial 9 cm od glowki do pupy (dokladnie 89mm) Lekarz mowil ze ok, całego go obejrzał dokladnie zaczynajac od głowki, wykluczyl duzo wad mowil ze jest zdrowiutki.:tak:

Ja za to mam stresa bo od wczoraj nie czuje wiercenia robaka, juz dzis solidnie sie denerwuje:-(

agawar ja bym sobie zrobiła to usg. Jeśli to Cię uspokoi to warto wyłożyć 150 zł.

Dziewczyny kiedy zaczęłyście czuć, że dzieciątka się ruszają?
Bo ja jeszcze nic nie czuję i martwię się, że coś nie tak :-(

Zapominajka w pierwszej ciazy czuje sie okolo 20 tygodnia, czasem 18. W drugiej zazwyczaj miedzy 16 a 20 ale zdaza sie szybciej. Ja w pierwszej ciazy poczulam w 21 tygodniu

Cześć dziewczyny. Kilka dni mnie nie było i teraz nadrabiam czytanie postów. Pytia gratuluje dziewuszki. Ja jeszcze musze poczekać miesiąć a przeczuć na razie żadnych nie mam:confused:.
Marzycielko serdeczne gratulacje i najlepsze życzenia dla Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dołączam się do pytania o pierwsze ruchy. Kiedy u Was dziewczyny nastał ten cudowny dzień??

Czesc dziewczynki,
Ja tez poczulam ruchy jakos tydzien temu, od dwoch dni, jak nie ma meczy, jakos sie wieczorami nie "uaktualnia", wiec zobaczymy dzisiaj. Jak bedzie kopal, to juz powiedzialam, caaaaaly tatus:tak:, tylko mecze beda mu w glowie:szok::-D.
Agawar, nie martw sie na zapas kochana, dzieciatka tak maja, ze sa mniejsze i wieksze, ale przeciez podgonia!!! Mysle, ze lekarz by ci powiedzial, jezeli byloby cos nie tak;-)
Pytia, gratulacje:tak::tak::tak:!!!

reklama
Pytia gratuluje dziewczynki!!!

Coraz bardziej wam zazdroszcze, ze już znacie płeć :-)
Ja mam przeczucie, że bedzie dziewczynka chociaż nie wiem czy to nie jest autosugestia bo wolałabym dziewczynkę :rofl2:
Na razie spokojnie czekam podsłu****ąc codziennie maluszka :-D

Do góry