reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Uffff, wracam od gin z ulgą. Z dzieciątkiem wszystko ok. Rośnie zdrowo, bardzo dobrze się rozwija. Ma już 15 cm :) i pięknie fika koziołki w brzuszku. W dalszym ciągu jednak muszę się oszczędzać i uważać na siebie.
No i dzisiaj dowiedzieliśmy się, że na 90% będzie to jednak dziewczynka! Pomimo moich przeczuć, że chłopak. Fajnie by było, bo do parki do Jasieczka. Ale ginka ostrzegła, że to nie jest pewne, bo dzidzia zasłaniała się jak mogła ;)
Ale na razie Cyprysiowa poproszę o Mysię w wersji dziewczęcej ;)

Pytia ale super , że masz córeczkę;-)
A jakie imię??

reklama
Czesc dziewczyny,dawno tutaj nie bylam,bo troche brak czasu odezwal mi sie.No i troche zmian sie szykuje...Siedze ostatni mc siedze w Oslo,wiec zastanawiam sie co i jak zorganizowac u siebie w domu hehebo moj maz oczywiscie zostaje w Oslo_Ostatnio w ponad tydz temu w weekend wieczorem pojawil mi sie sluz ciemnobrazowy,i wsumie trwal pare godzin,bo na drugi dzien wracal do normy.Dzwonialam do polskiego mojego gina i powiedzial ze nie powinnam sie martwic,potem tez dzwonialam do mojej lekarki i poloznej w Oslo,i tez powiedzieli ze nie musze sie martwic.Ostatnia wizyta byla 24 maja a teraz ide 3 lipca,troche sie boje ze moze byc cos jednak nie tak.i najgorsze jest to ze ta lekarka w Oslo to jest lekarz ogolny i nie bada mnie ginekologicznie...choc mam nadzieje ze wszystko jest wporzadku dzidzia rosnie i rozwija sie zdrowo...czekamy na nasza kruszynke,termin mam na 4-6 grudnia :):):):):

Marzycielka - no właśnie nie mamy pojęcia, jakie imię ;) Dla chłopczyka miał być Franek, dla dziewuszki na razie zero pomysłów.

Marzycielka - no właśnie nie mamy pojęcia, jakie imię ;) Dla chłopczyka miał być Franek, dla dziewuszki na razie zero pomysłów.

Czasami taki zastój z pomysłami to nic groźnego:laugh2:
Za nie długo będziecie już mieli wymarzone imię dla słodkiej dziewuszki :-)

Ja za 5 tyg. robię USG 3D z bardzo dobrym opisem i płytką DVD ; powiem szczerze , że już nie mogę się doczekać.
Kocham podglądac swoje serduszko:tak:

hej hej !!!

mam juz znów neta w domu :-D

myślałam że te zatoki mnie wykończą, jak sie z nimi uporałam domowymi sposobami to mam teraz taki kaszel że szok :baffled: A nie mam nawet kiedy sie do prządku wyleżeć i wykurować, wiem że to nieodpowiedzialne ale mam tyle roboty w pracy że jak mi potem cos będzie wisieć i zalegać to strasznie mnie to stresuje i gnębi :dry:

zapominajka dzieki...ja wlasciwie to sie tylko przenioslam na ciaza po poronieniu....to jak na razie forum dla mnie....bede tu do was zagladac ale napewno juz nie tak czesto...to wasze miejsce...moje niestety wypadlo z kolejki ....ale moze w przyszlym roku uda mi sie zajac miejsce w ktoryms miesiacu?kto wie....moze nastepnym razem...chociaz mowilam ze to bedzie ostatni...ale jednak nie jest to takie proste tak poprostu zrezygnowac jesli sie tego tak pragnie...choc rozsadek podpowiadalby dac sobie spokoj to ja nie potrafie...i najchetniej to juz bym chciala byc znowu w ciazy....ale nie moge sobie na to pozwolic jesli nie poznam przyczyny...nie moge znow przez to wszystko przechodzic...nastepnym razem MUSI byc szczesliwe rozwiazanie

trzymaj sie dzielnie, trzymama kciuki z całego serca żeby sie powiodło !!
moja koleżanka takze 3 razy poroniła a teraz mam ślicznego chłopca i z drugim jest juz na finiszu i za miesiąc będzie rodzić ! tez szukali przyczyn z tym że nie robili badań takich i raz jakis lekarz pow jej że przyczyną mogło być to że to były dziewczynki, ja poza nią również słyszałam o innym takim przypadku....

Kupujecie już sobie ciuchy ciążowe?

mam mam ciuchów z poprzedniej ciązy a teraz kupuje juz nie typowie ciązowe tylko takie bluzki ala tuniki itp !

kupilaś nowe? Ja kupilam jedne i stwierdzam, ze 100zł na kilka miesiecy to przegiecie.

no stwierdziłam ze jakbym umiała szyć to zabieram sie za projektowanie i szycie ubrań ciązowych !!! ceny są zabójcze w niektóych sklepach !!

no i na koniec chciałabym złożyć

wszystkiego co najpiękniejsze dla szczęśliwych małżonków !!!! duzo miłości i radości !!!!!

56.jpg

aha a jeszcze co do płci to znam dziewczynę która była święcie przekonana że będzie chłopiec bo na każdym usg jej to potwierdzali a tu bach dziewczyna sie urodziła i w ogóle aparatka bo nie chciała wyjść tzn rodziła sie długo i w końcu cesarka a poza tym taka kluska 5 kg :-)

Ale mam stres, jestem w 17tc a mój maluch ma tylko 10cm, ale mierzac od głowki do pupy:(
Zastanawiam się czy zrobic usg prenatalne, zeby wykluczyc choroby genetyczne. Koszt takiego badanie to 150zł w Poznaniu. Stresuje się bo w 12tc nie miałam zrobionej przezierności karkowej.Wogóle miałam numery z lekarzem, w tym czasie musiałam szukac innego ech ogólnie było nieciekawie.

Dziewczyny czym smarujecie brzuszki? W zeszłą srodę kupiłam Fissan i już mi się konczy-masakra jakaś.Używam tez oliwkę Bambino, ale boję się, ze to za malo.

pozdrawiam

agawar naprawdę nie wiem co Ci opowiedzieć na to pytanie o badanie ja bym chyba zrobiła chociaż, a co na to lekarz który Ci robił USG?

Ja cały czas smaruję się oliwką po kąpieli i tylko oliwką. Moim zdaniem rozstępy to rzecz genetyczna i pewnie i tak je będę miała i tak, ale znam dwie dziewczyny które smarowały się tylko oliwką i nie maja ani jednego rozstępu :) Lekarz im polecił oliwkę, mówiąc że reszta kremów (drogich zresztą) to chwyt reklamowy. Pozdrawiam

reklama
Do góry