reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

hej hej !!

ja w pierwszej ciązy czułam takie delikatne ruchy ok 18tc a potem koło 20 to juz nieźle fikała ! Teraz od paru dni tak delikatnie, czasami czuję zwłaszcza jak leze na lewym boku ! Ale jak przyłoże ręke to nie są jeszcze do wyczucia tylko od środka takie śmieszne uczucie !!!!

Agawar wydaje mi sie ze jakby wielkosć była niepokojąca to na pewno lekarz by zwrócił na to uwage !! no ale juz tak jest że zawsze sie denerwujemy !!! Popytaj lekarza na pewno Cie uspokoi !!!

reklama
Cześć dziewczyny.

Ja też się denerwuję jak nie czuję dzidzi:baffled:
Ale myślę, że jest wszystko dobrze bo to pierwsza ciąża i ruchy mogą być jeszcze słabo wyczówalne.Nikolcia pewnie też większość czasu spi bo myślę, że będzie miała po tatusiu dar do spania:-)

Tutaj będę robic to USG
http://www.usg4d.pl/index_pliki/Page520.htm

Pytia - super, że już wiecie, że córcia się wam dobrze rozwija!! Ogromne gratulacje.

Marzycielka - super, że zobaczysz bobaska w 3D!! To naprawde niesamowite!

Cyprysiowa - zjedz coś słodkiego na maxa to od razu ci da kopniaka w razie czego, u mnie się to sprawdza, ale ostatnio jak zjem cokolwiek to mi się wiercioszy, hehehe.

Niezapominajka - tak jak pisze Cyprysiowa, jeśli to twoja pierwsza ciąża to maleństwo ma jeszcze czas. Nie stresuj się! Ja w pierwszej ciąży poczułąm ruchy w 18 tc, a teraz już od 13 czuła sporadycznie, sama nie wierzyłam, byłam w szoku, że tak szybko, dopiero po tygodniu uwierzyłąm, że to jednak mój wierciołek. I tak jak Justyna pisze, te ruchy czuję tak od środka, na zewnątrz nic nie widać.

Wielkie dzięki dziewczyny.
O słodyczach też słyszałam, że dzieciaczki są bardziej ruchliwe :-D

Tak sobie myślę o tych ruchach i doszłam do wniosku, że nawet gdyby ruchy mojego maleństwa były wyczuwalne to i tak pewnie nie wiedziałabym, że to TO!

Moja Mała to przyzwyczajona jest do słodyczy bo jemy ich sporo codziennie. Dlatego też wiedziałam , że to dziewucha będzie a nie kwaśny chłopak.
Taki słodki cukiereczek:-)

Marzycielka oj ja tez tylko slodycze!!! I owoce. Ajednak jest chlop

No to jednak moje przeczucie nie zawiodło.
Na początku myślałam , że to chłopak będzie ale później nie wiem czemu dochodziła do mnie tylko myśl, że to jednak córcia no i USG potwierdziło moje domysły:-)
Ale z chłopa nie rezygnuję i za parę lat chcę MAXIA:tak:

reklama
Moja Mała to przyzwyczajona jest do słodyczy bo jemy ich sporo codziennie. Dlatego też wiedziałam , że to dziewucha będzie a nie kwaśny chłopak.
Taki słodki cukiereczek:-)

W pierwszej ciąży nawet nie mogłam patrzec na słodycze i wszyscy mi powtarzali że będzie chłopak i nawet jak na USG zobaczyliśmy że to jednak dziewczynka to jakoś nie potrafiłam w to uwierzyc ale jednak urodziła sie Martynka tylko jest z niej straszna chłopczyca:-DRozrabia za dwóch facecików, na widok szczotki i gumki do włosów to schowałaby się w mysią dziurę a każdą lalkę jaka dostaje ciska w kąt bo i tak zabawniejsze są samochody i kolejki:-D

Do góry