reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dziewczyny, które miały problem z ciśnieniem i obrzękami mam pytanie... Przy jakim ciśnieniu mam się niepokoić?? Bo od wczoraj mam spuchniętą lewą stronę - lewą nogę i rękę , a teraz zmierzyłam ciśnienie i wyszło mi 143/90....

reklama
Dziewczyny, które miały problem z ciśnieniem i obrzękami mam pytanie... Przy jakim ciśnieniu mam się niepokoić?? Bo od wczoraj mam spuchniętą lewą stronę - lewą nogę i rękę , a teraz zmierzyłam ciśnienie i wyszło mi 143/90....
140/90 to jest już ciśnienie graniczne i teraz powinnas ostro sie obserwować...a najlepiej zadzwoń do swojego lekarza.....:tak:

Yoka ale ta nocka to chyba takie preludium i zobaczysz, że do jutra nie wytrzymasz w dwupaku:-)

Pytia, Moniawycint trzymam mooocno kciuki:tak:

Kurdę.....z jednej strony się cieszę, że się tak rozpakowujemy, a z drugiej smucę-bo zostanę w końcu sama na polu do rodzenia...ja też już bym chciała URODZIĆ:-:)-p
No mama nadzieję i może ten nów podziała :-)

Ja nie mam problemów z cisnieniem, ale powiem ci taką ciekawostkę.
Duże znaczenie ma jakim aparatem mierzysz..Na ostatniej wizycie ginka najpier zmierzyła mi nadgarstkowym i wyszło 145/90 a potem takim rękawem an rzmię ale z czytnikiem elektronicznym i wyszło 125/75 wiec ten nadgarstkowy podobno zawyża nawet o 30, sama już nie wiem jak to jest.
Zawsze możesz iśc do internisty i poprosic aby Ci zmierzył.
Mam nadzieję ze to pomyłka bo masz troszke za wysokie ciśnienie.

Anka i moja ginka mowiła, że 140/90 to jest "graniczne" - i już wysokie - jak jestpowyżej to trzeba coś działać... Najlepiej mierzyć ze 2-3 dni i wtedy dopiero... No bo skoki ciśnienia w 9 m-cu są normalne - ważne żeby się dlugo nie utrzymywały - bo wtedy zatrucie grozi (a opuchlizna to już kolejny objaw zatrucia - po ciśnieniu )

Anka i moja ginka mowiła, że 140/90 to jest "graniczne" - i już wysokie - jak jestpowyżej to trzeba coś działać... Najlepiej mierzyć ze 2-3 dni i wtedy dopiero... No bo skoki ciśnienia w 9 m-cu są normalne - ważne żeby się dlugo nie utrzymywały - bo wtedy zatrucie grozi (a opuchlizna to już kolejny objaw zatrucia - po ciśnieniu )
Samo wysokie ciśnienie nie jest objawem zatrucia......:baffled: zatrucie plus obrzęk to juz można traktować jako objaw....

Wiam
Ja nadal w 2-paku, czop odchodzi taki z krwią, raz jest go wiecej raz mniej a bywa ze przez cały dzień nic nie schodzi.Nocka była spokojna bez skórczy:-):-):-)Przespałam cała noc od niepamietnych czasów, nawet corcia sie nie obudziła ani razu:szok::szok::szok: ma zwyczaj sie budzic, a to siusiu, a to pic, a to mama poloz sie ze mna itp.

Pytia trzymam kciuki, wracaj z Hanią

moniawycint trzymam kciuki, bądź dzielna:-)

edee24 to będziesz 100% grudniówką:tak::-)

Musia pakuj torbe i to szybko:tak::tak::tak:

Agatka gratulacje dla Ciebie i dla Maleństwa :-)

pytia, moniawycint trzymam mocno kciuki "bezbolesny" poród ;-)

Agatkas myślę, że dziewczyny maja rację i powinaś pójść do lekarza, żeby Ci zmierzył ciśnienie. Ale myśle, że nie powinnaś się martwić, bo to może być tylko jednorazowy skok ciśnienia. Daj znać później, czy się unormuje :-)

reklama
Agatkas ja mialam ostatnio podobe bo 140 z kawalkiem na 88 i w moim przypadku to juz nie bylo takie grozne bo predzej mialam 170/100 ale mowili ze nadal nie jest za dobre takze mysle ze lepiej zebys to skonsultowala o ile wlasnie cisnieniomierz zle nie wskazal bo ja jak mierzylam sobie takim na nadgarstek to co chwile mialam inne dlatego juz sobie sama nie mierze:-D

Do góry