reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Fasolkamaria serdeczne gratulacje:-):-):-)

Witam nowe mamuski, ale nas duzo teraz- super:-D

Sypia sie nam kolezanki jak nie wiem co, a u mnie dalej cisza. Choc dzis w nocy nie moglam spac, bo moj byl w pracy,a mi sie ciagle wydawalo ze zaraz zacznie mnie cos bolec, a tu sama w domku, a on w miejscu bez zasiegu. Dlatego musze zaraz sie polozyc i odespac.

Kana ciesze sie razem z toba z dobrych wieści:-)

reklama
Wróciłam i nadrabiam, ale naprodukowałyscie stron:tak::-D:tak::-D

To ja się do Was dołączam-pomimo, że termin według OM mam na 16.12 , a wg USG 18.12 to i tak się boję, żeby nie zachaczyć świąt-bo jak tu leżeć w szpitalu w Wigilię:baffled: Tymbardziej się przestraszyłam bo ostatnio na wizycie termin porodu wg pomiarów Małej wyszedł na 23.12 :szok: Ale jak do 10.12 nic się nie ruszy to trzeba będzie działać;-)

Paola a ja mam powiedzieć jak mam termin na 21 grudnia:-D:-D:-D

Semiko o wagę nie martw sie, u mnie tez 8kg na plusie i pani doktor twierdzi że to dobrze bo oznacza że ciąża nie poszła w boki tylko w brzuszek....
A waga z usg zależy tylko i wyłącznie od dokładności lekarza i sprzętu:tak:
Nasz kolega jest ginekologiem i pokazał nam jak można róznie określić wage dziecka...wystarczy trochę mnie dokładoności i wychodza cuda:szok:

Hejka "z rana"!
U mnie nastrój troszke lepszy...wczoraj mi odszedł czop! pewnie to zasługa mojej ginki ...

Brawo!!!!!

Yoka do kącika babcinych mądrości i rad mozemy dorzucic dzisiejszą radę mojej babci - NIE SIEDŹ W INTERNECIE BO TO ZABIJA KRWINKI :szok:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dziewczynki nie martwcie się, my mimo że mamy rodzinkę na miejscu nie wybieramy się w tym roku na święta...nawet jeśli będziemy już w trójkę:tak:
Mam nadzieję że będziecie zaglądać na BB bo ja na pewno!!!!!:-)

Witam mamuski wtorkowo....melduje sie w dwupacku:p hahaha

Zaraz mykam po wyniki tych moich "nieszczęsnych" płytek krwi maja byc na 12...potem o 17:00 wizyta u ginekolozki...masakra.....ciekawe czym nowym dobijającym mnie dzisiaj zaskoczy..... moze znowu cos u mnie znalezli....bo juz mam małopłytkowosc i wirusa zółtaczki....ciekawe co dalej,biorac pod uwage,ze zostały mi jesce 3 tyg.....

A teraz jesce jak zawszze spróbuje Was troszke doczytac:p hahahah bo mamuski tutaj szalejecie jak nic:}}}}

Kana czekamy na wieści z wizyty!!!!!

Czytam dalej...chyba jeszcze z 10 stron mi zostało.....:tak:

Doorotka mnie czasami tez takie dziwne uczucie łapie:sorry2::sorry2: dziwne jakby jakies takie wlasnie uczucie na taka mega chcice na seksik:sorry2::sorry2: ale ja to wyposzczona przez cala ciaze wiec to moze dlatego:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Tygrysek ja tez wyposzczona,ale to dlatego,ze ni mam ochotki.....:-( ale jak będzie mi się przeciągała ciąża to się skusze to po takiej abstynencji może od razu zadziała:p hahhaa

Madzienka jak tylko wróce to dam znac.....

No bo generalnie mozna przenosić do 42 tc bo żadko kiedy trafia sie dokładnie w dzień zapłodnienia i jest margines błędu właśnie 2 tygodnie....ale to wszystko zależy od stanu ciąży...lekarz robiąc usg widzi w jakim stanie i na jakim etapie jest ciąża.....więc to że ktoś nosił ciążę do 42 tygodnia nie oznacza że miał lekarza konowała.....
Ja np. mam ciążę całkowicie donoszona i widać już u mnie zwapnienia na łożysku co właśnie świadczy o tym że mogę śmiało rodzić bez żadnego zagrożenia...;-)

Jestem tego samego zdania, ja miałąm robione USG po terminie pod koniec 41 tc i lekarz mi wyraźnie powiedział, że łożysko jeszcze młodziutkie, dużo wód płodowych i mogę jeszcze śmiało nosić małą, bo nie żadnych oznak niepokojących. A Misia urodziłą się w ostatnim dniu 41 tc i miałą oznaki wcześniactwa, więc jak widać niektóre dzieci potrzebują więcej czasu najzwyczajniej.

Semiko - kurde, a ja tej głowy nie obwiązywałam Misi, cholera, jeszcze jej się łebek rozpadnie... teraz to mi stracha napędziłaś!!

kana- mam nadzieję, że ginka będzie równie zadowolona jak ty!

CAMOMILLA - witaj, napisz o sobie wiecej i zagladaj jak najczęściej, bo nie nadrobisz kochana, hehehe!! Śliczne imię wybraliście dla synka!

Tygrysek ja tez wyposzczona,ale to dlatego,ze ni mam ochotki.....:-( ale jak będzie mi się przeciągała ciąża to się skusze to po takiej abstynencji może od razu zadziała:p hahhaa

Madzienka jak tylko wróce to dam znac.....

Nie jesteś sama w tym poście sexualnym "z wyboru":baffled::baffled: ja też jakoś nie mam ochoty na sexik, i to już chyba gruuubooo ponad miesiąc :zawstydzona/y::zawstydzona/y::szok::szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.

Zastanawiam się jak mój młody to wytrzyma:szok::szok: jak mi się nie zachce najpózniej do niedzieli :baffled::baffled:, a potem (po cesarce) znów kilka tygodni nic ...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::szok::szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Fasolkamaria gratuluje!!!!!!!!!!!!!

U mnie bez zmian pobolewa tylko, skurcze nieregularne... stwierdziłam że nie będe się przejmować i czekać a może następny skurcz będzie za 4 minuty, będzie co ma być, swoją drogą ta lekarka jak mnie zbadała i sprawdzała moją szyjkę to myślałam że mi córcie wyciągnie takie uczucie:szok::szok:, nie chciałabym wiedzieć na czym polega masaż szyjki:-D:-D.

Witam nowe grudnioweczki - fajnie że nas coraz więcej:tak:

reklama
Do góry