reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

To jest 10 świadczeń, udzielanych w zależności w którym jesteś TC. Do tego masz darmową szkołę rodzenia. Nie powiem co jest w którym świadczeniu bo nie mam żadnej kartki ani nic jak i co po kolei będzie.

reklama
Warto się zapytać lekarza o ten program, tak dla przykładu moja przyjaciółka była teraz na USG 3D właśnie z tego programu więc nic nie zapłaciła.

pytia, zamarlam czytajac co ci sie przydarzylo, ale dobrze, ze juz po wszystkim, teraz tylko lez i oszczedzaj sie! Nic nie rob, tylko na siusiu i do lozka :)
bea dzieki, w pon mam wizyte wiec zapytam lekarki co i jak :)

Dziewczyny będziemi mieli CÓRCIĘ - NIKOLĘ:-):-):-)

Mam śliczne zdjęcia USG . Michał zachwycony wizytą i oglądaniem jak córa się porusza!!!!
Po poprostu jesteśmy przeszczęśliwi . Mała ma 12,25 cm jest duża , silna i zdrowa . No i kopie mame po pęchęrzu!!

Później wstawię USG i tam gdzie śiasia jest także:-D

Pytia
Słońce współczuję Ci bardzo!!! Ale teraz już tylko lepiej musi być.

Cześć Dziewczyny.

Nie mogę spać z tej radości , że będzie córcia:-)
Cały czas jestem pod wpływem euforii z wczorajszych zdjęć.

A jak u WAS???

Wiecie co dziewczyny? Wczoraj wg USG mam termin na 26 listopada 2008 roku i pytam lekarza jak to jest z tym terminem w końcu a on mi na to , że termin miesiączkowy się liczy.
Więc weszłam dziś na kalkulator i wstawilam pierwszy dzień ostatniej miesiączki a kalkulator na 24 listopad 2008 rok jako termin porodu.
Więc USG jest naprawdę dokładne i teraz już znam datę porodu wg OM.
Ja wogóle mam przeczucie , że urodzę w listopadzie jak nic :-)
Ale czuję się jak Grudniówka bo bez Was to bym rady nie dała momentami :-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Marzycielka u mnie akurat usg sie nie spisuje ;-) Z synusiem mialam termin z usg taki jak z OM a teraz mialam najpierw na 16.12 potem na 6.12 i lekarz mowi ze trzymamy sie OM bo to termin ktory w razie czego wszedzie podajesz a dzidzia i tak jak bedzie chciala to wyjdzie :tak:

Ja dzis ustawilam sobie budzik na 8a obudzilam sie juz po 7 z tego strachu. Nie cierpie dnia przed usg, mam takie nerwy ze szok ale za to uwielbiam po usg (jesli wszytsko ok). Do tego strachu dochodzi jescze ta ciekawosc zwiazana z plcia (niewiem czemu a jak sobie pomysle ze ma mi juz mowic plec to sie jakos boje)
Najgorsze jest to ze nie mam przeczucia co do plci,bardziej biore rózne rzeczy na logikeale nic z tego nie wychodzi. Z synkiem od poczatku bylam pewna ze chlopak i lekarz mnie w ogole nie zaskoczył. A teraz:
Nie wymiotowalam w ciazy czyli tak jak z pierwszym wiec wskazywalo by na chlopca i w ogole tak bardziej mysle ze tochlopiec, szukajac imienia rozgladam sie za chlopiecymi tylko.
Z drugiej strony. Jest duzo mniejsze niz mojCyprian (C w 12 tyg 7cm a groszek w 14tyg 7cm) wiec dziewuszki sa mniejsze, lekarze na tym genetycznym usg nie widzieli zzeby cos dyndalo. ..
Ale i tak cos mi sie wydaje ze dynda :-D

Do góry