reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

hej hej !!!

a ja czasami skusze sie i na wędzoną rybę :zawstydzona/y:

dzis juz humor lepszy a Liwicia ze mną bo ma katarek i odpusciłam jej dzis przedszkole to do środy moze nic sie nie przywlecze !!!

hehehhe Kana spodobałaś sie mojej córci bo pokazał na Twój avatarek i pyta sie jak sie nazywasz i teraz cały czas sie pyta czemu Kana sie nazywasz ?! :-D

:-)dzień dobry

My już po wizycie - cesarke mamy 25 listopada:-) to wstępny termin który może nie znacznie ulec zmiane na tydzień później,ale jak wszystko pójdzie dobrze to 24 mamy ktg a 25 o 21 cięcie :-) W sumie wiadomość jeszcze do mnie nie dotarła - zaczne się stracholić na kilka dni przed.
Pytałam o wahania nastrojów - gin odrzekł że przed samym porodem kobiety tak mają,żebym się za mocno nie denerwowała to dorzucił persen na uspokojenie.Poza tym podejrzewa zatrucie ciążowe i nakazał dodatkowe badania :-) ehhhhh
co do zachcianek smakowych to mieszam rybke z batonikami i innymi cudami świata,i ciągle mi się chce pić,pije duuuuuuuuuuże ilości wody,soków,herbat WSZYSTKIEGO:-)

później wam dopisze więcej grudnióweczki,buziolki z rana

nio ja was serdecznie ściskam

a który to będzie tydzień wtedy ????

a u mnie za tydzień okarze sie co będziemy robić !!!

reklama
Hej mamusie:-)
U mnie całkiem nieźle, chociaż ostatnio mam straszne humoy czuję sie cięzka jak małe słoniątko, mąz musi mi już nawet skarpetki zakładać bo sama często już nie daję rady:-(, a tak bardzo chciałabym się znowu poczuć sexy:tak:

Mam też problem z lekarzem...moja ginka złamała nogę...wizyte mam 19...ale ona do końca grudnia prawdopodobnie na zwolnieniu lekarskim więc będę musiała w 36 tc kombinowac nowego gina...paranoja:szok:

Gratuluje tym mamusiom które już znają termin rozwiązania ja cały czas coraz bardziej stresuję sie, że mnie zaskoczy gdzieś Zosieńka:-D

Buziaki dla Was i miłego dzionka

Właśnie odkurzyłam cały domek i się zasapałam przy tym :-) Mężuś znowu mnie ochrzani jak wróci, że zamiast leżeć to sprzątam. Ale jakoś mnie dzisiaj energia roznosi i nie mogę wysiedzieć w jednym miejscu.

Hej,
Wczoraj miałam dość cieżki dzień...od rana łaziłam po sklepach...najpierw liroy merlin...potem zakupy na brzuszek , supermarket a potem pedem do warszawki do lekarza...i tu sie okazało, że nie mam szans (raczej)na poród wcześniejszy niż termin :-), szyjka długa i twarda...a mała w tej chwili waży około 2600 jak to moja lekarka określiła dzidek bedzie miał długie nogi, bo wszeystkie paramatery odpowiadają wiekowi ciąży 36 tydz a nogi ma długie na 38 ;-)
Ginka pobrała mi paciorkowca i posiew...no i jesteśmy umówione na telefon...obiecała że w okolicach porodu ew. pomoze, żeby poród mnie nie zaskoczył w godzinach szczytu ;-)że umówimy sie na jakiś masaż przed weekendem :-)
Tym o to sposobem z czystym sumieniem iore sie za "meblowanie" sypialni :-) i zaczynam spacerki przed porodowe :-), koniec z jazdą wszedzie samochodem (tym bardziej, że oddałam go do warsztatu;-))
No i zazdroszcze tym, które znają juz swoja godzine zero...;-)

Moja tak samo:) Wszystkie parametry wskazują na 33 tydz a nogi na 36:) Tylko qrde za bardzo nie wiem po kim:):-D

Dzien dobry

Agatkas Dobrze ze sie malutka obrócila a do Twojego wieczornego menu... ja bym nie mogla spac ze wzgledu na mdlosci po czyms takim ;-)

Ja chyba od dzisiaj pije te malinki, mam nadzieje ze od razu po szklance nie urodze :-D

Renia jak juz sie tak meczysz to poród tuż tuż, zobaczysz...

Morbital ale ci fajnie ze znasz juz termin :)

Pytia ja tez pomalu koncze 36 :) trzeba sie spakowac pomalu ...

Kana ty masz pecha, jak nie czekasz na miejsce w szpitalu to na wyniki tyle czasu w nerwach!!

Ja wczoraj poszlam spac o 21.20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i spalam dzis do 10.10 hihi

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ;-)
Ja właśnie przed chwilką wstałam ale zasnęłam o 3 i wstałam o 7 ale stwierdziłam że jeszcze za wcześnie na wstawanie i położyłam się na "chwilkę";-)ale brzucholek daje mi ostatnio trochę popalić,boli mnie jak chce się przewrócić z prawego boku na plecy lub lewy bok i jak z pozycji leżącej chce usiąść albo wstać:-(no i jak chodzę to też mnie boli .....
Justyna a Twoje maleństwo jest jeszcze główką u góry? Kiedy masz wizytę?

Witajcie!
Ja dziś dobrze spałam!
Byłam na badankach i poskikałam po sklepach - dokupiłam herbatkę z liści malin:-).
Dziewczyny! Ja jeszcze nie miałam żadnych skurczy przepowiadających ani nic, brzuch też mi nie twardnieje.
Możecie mi opisać jakie to uczucie jest? Wczoraj wieczorem wypiłam tą herbatkę z liści malin a potem miałam takie baaardzo delikatne pobolewanie w dole brzucha - jakby mi się na drugi dzień okres miał zacząć.... CZY TO SĄ TE SKURCZE? Możecie napisać czy to ma coś wspólnego z pobolewaniem - czy tylko ze "spinaniem się" w okolicach krocza czy pochwy.... I GDZIE? bardziej krocze czy bardziej podbrzusze??

Co do rybek - to ja podaję bardzo często - nieraz nawet co drugi dzień... Do obiadku i na śniadanko... Ja mam w domu poradnik : "dieta kobiety ciężarnej" i tam jest napisane że ryby są b. zdrowe i żeby ich dużo jeść. Zawierają dużo białka i kwasy omega3 i 6. Mają b.duży wpływ na rozwój intelektualny człowieka
Choć mówili w TV, że zawierają rtęć...:angry: No ale ja z nich nie zrezygnowałam...

Witajcie kochane,
Mi strasznie dzisiaj brzuszek dokucza:-( i już sama nie wiem od czego. A do tego mój tesć znowu w szpitalu wylądował z sercowymi problemami. Mój mężul załamany, bo jego dziadek (ojciec taty) zmarł miesiąc przed jego urodzinami...

Agatkas cieszę się, że malutka zdecydowała się fiknąć. A długie nogi to też bym chciała mieć;-).

Agawar jak po wizycie?

reklama
Zapominajka wiem co czuje. Jak teraz moj tata mial zawal to tez sie tak czulam. Zaraz mysli ze moja mama nie doczekala zadnego wnuka, tesciowa tez nie, z tesciem zero kontaktow i jeszcze teraz taty zawal jak czeka na drugiego wnuka :zawstydzona/y: Ale na sczescie nie jest zle, fakt ma 45-50% serce niesprawne bo przyjechal za pozno ale lekarka mowi ze bedzie ok, tylko musi o siebie zadbac... Teraz w niedziele jedzie na 3 tygodnie do sanatorium. Takze trzymam kciuki zeby z tesciem bylo ok.

Do góry