reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

no to uffff, nie tylko moje takiw wielkie ;-) jak już zresztą wiemy :)

No moja Oliwka w 33 tygodniu ważyła 2 300 kg:-)

:-)dzień dobry

My już po wizycie - cesarke mamy 25 listopada:-) to wstępny termin który może nie znacznie ulec zmiane na tydzień później,ale jak wszystko pójdzie dobrze to 24 mamy ktg a 25 o 21 cięcie :-) W sumie wiadomość jeszcze do mnie nie dotarła - zaczne się stracholić na kilka dni przed.
Pytałam o wahania nastrojów - gin odrzekł że przed samym porodem kobiety tak mają,żebym się za mocno nie denerwowała to dorzucił persen na uspokojenie.Poza tym podejrzewa zatrucie ciążowe i nakazał dodatkowe badania :-) ehhhhh
co do zachcianek smakowych to mieszam rybke z batonikami i innymi cudami świata,i ciągle mi się chce pić,pije duuuuuuuuuuże ilości wody,soków,herbat WSZYSTKIEGO:-)

A jakie masz objawy tego zatrucia??

Ja pół godziny temu wstałam po prawie nie przespanej nocy, najadłam się aż za bardzo i teraz kładę się znowu aby się uleżało jedzonko;-)

A Wam Życzę Miłego Dnia.

reklama
Śledze was tu na bieżąco, widze macie kupe problemów a tymi waszymi niedobrymi facetami, oj niedobrzy oni :-):-D no moja Kluska też mi daje popalić, ale czytając Was wiem że przynajmniej jej nie odbija, tylko tak poprostu ma być:-)
Zośka daje mamie popalić, kopie szaleje ile wlezie :-) tylko jak tak patrze na wasze brzuski to moja Kluska wygląda jak Wy przed 2 miesiacami :-)

Miłego dnia brzuchatki

Witajcie Mamuski!
Anka - nie wiem czego używasz na to poparzenie, ale ja gorąco polecam Argosulfan, ja mam za sobą poparzenie całych rąk i ud - stopień IIIB, więc krótko mówiąc masakra. Ta maść mi bardzo pomagała. No i najważniejsze, że brzusio nie ucierpiał.

...

Dzieki za radę, musze zapytac mame o tą maść. Ja mam taki żel (TERMCOOL), który chłodzi i ma w sobie środek przeciwbólowy

Morbital 25 listopad to mój termin porodu wg OM. A właśnie z tym zatruciem - masz ciśnienie wysokie, obrzeki, białko w moczu? Skąd to podejrzenie?

Cyprysiowa super że mały fikał w normie - nie potrzebnie się denerwowałaś, trzymam kciuki za tatę - na pewno będzie dobrze.

Agawar jak tam wizyta u gina...czekamy na wieści....

Ostatnia edycja:
Agatkas super, że córcia się odwróciła:) Ostatnio tak się martwiłaś, a widzisz wszystko się dobrze ułożyło:tak:Co do wielkości dzidzi ja się też zastanawiałam jaki ten mój dzidziuś duży będzie, bo takiego wielkoluda ciężko będzie urodzić. Mój mały w 33tyg ważył prawie 2100g i lekarz powiedział, że to ani dużo ani mało, czyli taki średniaczek. Więc u Ciebie Agatkas jest podobnie, raczej giganta nie urodzisz;-)
Morbital a Ty Kochana dlaczego masz tak wcześnie termin cesarki? Po suwaczku widzę, że zostało Ci jeszcze 50 dni do porodu, więc to jakoś końcówka grudnia. A cesarkę masz zaplanowaną miesiąc wcześniej?
ewelw ja też myślałam, że nie mam żadnych skurczy przepowiadających, a po ostaniej wizycie u gina kiedy się dowiedziałam, że szyjka skrócona i rozwarcie okazało się, że to co myślałam to nie ruchy maluszka tylko właśnie skurcze. U mnie są one bezbolesne, tzn takie troszkę nieprzyjemne, bo brzuszek twardnieje, tak się spina i jakby podnosi do góry, ale w niczym nie przypomina to u mnie bolesnych skurczy miesiączkowych.

A dziewczynki z wrażenia zapomniałam się z Wami przywitać:)
Ostatnio miałam problemy z netem, dlatego tak długo do Was nie zaglądałam:-(Ale teraz jest już wszystko ok, więc częściej będę Was odwiedzać:tak:
Ja dopiero od tyg mam bezwzględny zakaz chodzenia i siedzę, lężę w domu, szlag mnie już trafia, bo nienawidzę bezczynności:angry: Zawsze byłam aktywna i lubiałam mieć dużo na głowie, dlatego tak mnie dobija ta sytuacja.:angry: Współczuję kobietom, które mają ciążę zagrożona i czasem przez całe 9 miechów muszą leżeć plackiem. Ja chyba nie dałabym rady:no:
Co do zachcianek to nie wiem jakoś nie mam tak, że mogłabym jeść caly czas, na zmianę slodkie z kwaśnym. Co prawda do słodyczy mnie ciągnie, ale staram się jeść normalnie i racjonalnie, bo nie chcę mieć później 20kg do zrzucenia i obiecałam sobie, że nie będzie mnie dotyczyło widmo pulchnej mamuśki z kompleksami dotyczącymi figury i wagi...
Bo wiecie dziewczyny prawda jest taka, że tycie w ciąży jest związane w dużym stopniu z genetyką, ale przede wszystkim z naszym odżywianiem. Jeśli wciągamy bez umiaru wszystko co jest w zasięgu naszej ręki to później tylko do siebie możemy mieć pretensje, że przytyłyśmy w ciąży 25 czy 30kg:tak:

A dziewczynki z wrażenia zapomniałam się z Wami przywitać:)
Ostatnio miałam problemy z netem, dlatego tak długo do Was nie zaglądałam:-(Ale teraz jest już wszystko ok, więc częściej będę Was odwiedzać:tak:
Ja dopiero od tyg mam bezwzględny zakaz chodzenia i siedzę, lężę w domu, szlag mnie już trafia, bo nienawidzę bezczynności:angry: Zawsze byłam aktywna i lubiałam mieć dużo na głowie, dlatego tak mnie dobija ta sytuacja.:angry: Współczuję kobietom, które mają ciążę zagrożona i czasem przez całe 9 miechów muszą leżeć plackiem. Ja chyba nie dałabym rady:no:
Co do zachcianek to nie wiem jakoś nie mam tak, że mogłabym jeść caly czas, na zmianę slodkie z kwaśnym. Co prawda do słodyczy mnie ciągnie, ale staram się jeść normalnie i racjonalnie, bo nie chcę mieć później 20kg do zrzucenia i obiecałam sobie, że nie będzie mnie dotyczyło widmo pulchnej mamuśki z kompleksami dotyczącymi figury i wagi...
Bo wiecie dziewczyny prawda jest taka, że tycie w ciąży jest związane w dużym stopniu z genetyką, ale przede wszystkim z naszym odżywianiem. Jeśli wciągamy bez umiaru wszystko co jest w zasięgu naszej ręki to później tylko do siebie możemy mieć pretensje, że przytyłyśmy w ciąży 25 czy 30kg:tak:
Witam
Ja przytyłam 18 kg i absolutnie nie uważam siebie za widmo ani za pulchna mamuśkę.....:confused:

Yoka nie chciałam nikogo urazić tym co napisałam. Wiem, że Ty jesteś dobrym duszkiem tego forum, zawsze w dobrym humorze i nastroju:tak:I cieszę, że jesteś ze swojego wyglądu zadowolona, tak właśnie powinno być:tak:
Miałam na myśli dziewczyny, bo znam osobiście kilka takich przypadków, które pożeraly w ciąży wszystko co znalazło się w zasięgu ich wzroku, a później narzekały jakie to są biedne i skrzywdzone, że ciąża zabrała im pewność siebie i poczucie atrakcyjności, itp. Zwalały winę na wszystko inne tylko nie na siebie.
Naprawdę nie chciałam żadnej z Was urazić, a jeśli to zrobiłam to przepraszam:tak:

gin wnosi że mam jakieś nieśmiałe początki zatrucia ciążowego własnie po wysokim ciśnieniu i przeokrutnym obrzęku nóg,dodatkowo mam okropne wyniki moczu-stąd ich powtórka z rozrywki w poniedziałek,właściwie to jego podejrzenia i mam nadzieje że się nie sprawdzą

A termin dlatego tak wcześnie że przy USG w październiku wyszło nam że nie jest 30 tydzień a 32,wersje straszej ciąży potwierdzono teraz na USG - mały ma 35tygodni,termin cesarki mieści się w terminie porodu ,kurcze muszę zatrudnić męża żeby mi pomajstrował przy tym suwaczku:-) ale odrazu się przyznaje że jeszcze nie czuje presji czasu:-)

renia - mi położna powiedziała, że nie mogę jeść owoców morza, rekina i jeszcze kilka wymieniła, ale Mintaj z hodowli, albo dorsz, no to bez przesady... poza tym bierzesz jakieś kwasy omega-3? Ja biorę witaminy z omega-6 i omega-3, a raz w miesiącu wcinam rybkę na parze, uważam, że takie zupełne odstawienie nie jest zdrowe... ale może twoja sytuacja jest inna i lekarz ma racje, nie wiem... Tak czy inaczej ostatnio IMiD trąbił na prawo i lewo, że dieta dzieci jest uboga w ryby i koniecznie trzeba to zmienić, bo widać już negatywne skutki rozwojowe.

agawar - trzymam!!!

Morbital - czyli jednak pretendujesz do pierwszej rozdwojonej? super!! Mam jednak nadzieje, ze badania wyjda dobre!

kana - rozwalajaca niekompetencja!!

Cyprysiowa - ale się wyspałaś - szczęściara!!

ewelw - skurcz u mnie wygląda tak, że cała macica twardnieje i masz wrażenie jakbyś w brzuchu miała kamień, wszysstko wtedy ciągnie i boli od napięcia raczej, czasem tylko towarzyszą bóle ala okresowe.

reklama
justynko - według kalendarza zaliczymy wtedy 37 tydzień ciąży - termin jednak może ulec zmianie o tydzień i wtedy zrobią cesarke na początku grudnia:-) natomiast mam się nastawiać na 25.11

Do góry