reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej dziewczyny:)
Co do kwasu foliowego to mi zaczął się 15 tydzień a moja gin nadal kazała mi brać.Może też dla tego,że przed ciążą nie brałam wcale...
edee maleństwa na pewno nie szturchacie,bo wejście do niego jest tak wąskie,ze nikt sie tam nie przedostanie;-)
A przy okazji polecam komedię "Wpadka" tam są właśnie takie śmieszne teksty typu,że facet czuje,że szturcha dzidzię;-) Ogólnie można się pośmiać choć to zależy kto co lubi;-)

reklama
agawar jeśli lekarz powie Ci,że nie ma żadnych przeciwwskazań to naprawdę warto się przełamać i sprawić sobie przyjemność...Ja na początku nie mogłam się przyzwyczaić,że jest nas troje;-) I też bałam się o dziecko...Ale jeśli nie robimy mu krzywdy to czemu nie?Musisz po prostu wiedzieć,że tego chcesz.Bo jak masz robić to na siłę tylko dla tego,że np.mąż chce to uważam,że to bez sensu...To Ty masz się czuć w pełni komfortowo i dobrze:tak:

Ja na ostatniej wizycie pytalam się lekarza i powiedziala, ze nie widzi przeciwskazań. Więc mamy blogoslawieństwo. Dobra, spróbuję:)

cześć dziewczynki!!! fajnie że można z wami o takich tematach pogadać, ja też teraz korzystam i na riki tiki mam dużą ochotę, na początku nie mogłam, ale na ostatniej wizycie lekarz już pozwolił ha ha ha. co do kwasu foliowego to ja kupiłam duże opakowanie 240 szt już przed ciążą i lekarz mi powiedział ze mam je brać do końca. pozdrawiam wszystkie mamusie pa pa

no to juz jestem po .... jestem wkurzona na maksa ...... :wściekła/y:...... mia,lam to usg w szpitalu robione i ani niemogłam popatrzec na dzidziusia ani serduszka nie słyszałam wiem tylko tyle albo az tyle bo to tez bardzo warzne ze wszystko jest w porzadku ale ja tak chciałam sobie popatrzec na dzidziulka :-( ale umowie sie prywatnie to sobie popatrze.

no witam dziewczyny....widze ze wam hormoniki szaleje hihihi...korzystajcie z urokow sexu jesli mozecie bo po narodzinach to wtedy bedziecie mialy problem hihihi...ja tam korzystam zawsze jesli nie ma przeciwskazan a jako chyba jedyna z tyloma urodzonymi dziecmi to mowie wam :korzystac korzystac korzystac i czerpac z tego przyjemnosc...pozdrawiam serdecznie....

no to juz jestem po .... jestem wkurzona na maksa ...... :wściekła/y:...... mia,lam to usg w szpitalu robione i ani niemogłam popatrzec na dzidziusia ani serduszka nie słyszałam wiem tylko tyle albo az tyle bo to tez bardzo warzne ze wszystko jest w porzadku ale ja tak chciałam sobie popatrzec na dzidziulka :-( ale umowie sie prywatnie to sobie popatrze.

Strasznie mi przykro, że nie pozwolili ci popatrzeć, przecież wiadomo, że każda z nas na usg chce zobaczyć jak dzieciątko rośnie itd.
Może faktycznie powinnaś pójść prywatnie.

Ważne, że z dzieciątkiem wszystko dobrze

Dagulla...pozdrawiam....BPD - wymiar dwuciemieniowy powinien być wykonywany od zewnętrznych powierzchni kości czaszki w przekroju przez główkę, który zawiera w jednej płaszczyźnie: w linii środkowej sierp mózgu oraz przegrodę przeźroczystą, z tyłu wzgórze i sploty naczyniówkowe obu komór bocznych. Przekrój powinien być owalny

FL - długość kości udowej
Pomiar ten wykonuje się wzdłuż długiej osi kości, kierując wiązkę ultradźwięków prostopadle do kości. Mierzy się tylko długość trzonu kości, bez przynasady dalszej. Wymiar poniżej 2 odchyleń standardowych sugeruje istnienie dysplazji szkieletowych ......AF to ilość wód płodowych

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry