reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

edee24 ja też mam koniec 14 tyg.i nie biorę już kwasu bo lekarz mówił żeby już odstawić...nie trzeba brać go przez całą ciążę.Kwas jest bardzo ważny przed ciążą i w pierwszych jej miesiącach ponieważ jest bardzo istotny jeśli chodzi o zapobieganie wadom cewy nerwowej.Na etapie na którym My jesteśmy nie jest on już tak istotny więc uważam że zamiast tego lepiej brać jakieś zestawy uzupełniające...ja np. biorę Feminatal N który zalecił mi mój gin(dobiera się go po zbadaniu tarczycy). Ale oczywiście jeśli nadal masz wątpliwości to poradź się jeszcze swojego gina. Pewne jest to że biorąc go nadal napewno sobie nie zaszkodzisz:-)

reklama
to zależy też od wyników badan - jedni lekarze dają dodatkowy kwas foliwy bo pamiętajcie i przeczytajcie skład waszych witamin uzupeł. że tam tez jest kwas fol. ja biorę Prenatal( jest w składzie i kwas)

a co do kłucia - to jest z pewnością normalne również się pytałam gina. ale ból tojuż raczej nie! mnieostatnnio ostro bolał na szczęscie w tym dniu co miałam wyznaczoną wizytę i lekarz zaczął już szukać mięśniakówi lub torbileli ale na szczęscie lub nieszczęście nic nie znalazł - bo i czaasem lepiej wiedziec i znać przyczynę
ale wydaję mi się że poprostu przesadziłam bo i okan myłam i podłoge na kolanach - dużo zajęć w jednym dniu potem jakieś zakupy - chyba przedobrzyłam!!!!

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o kłucie to nie ma sie co martwic to normalne,wytlumaczono mi wszystko w szpitalu. Lekarz powiedzial ze boimi sie krwawien i ciagnacychboli podbrzusza a klucia i inne pobolewania sa ok, przez rozciaganie sie macicy.

edee Ty jestes juz w 15 tyg.chyba ze Ci suwaczek źle dziala. Jak masz 14 tyg i 5 dni czyli 5 dzien 15tygodnia (14 skonczonychiodliczasz dni 15tyg) we wtorek zacznie sie 16tydz.
Mi dzis sie zaczal 15tydz.

myszqa- u mnie lekarz mowil zebym brala przez caly okres ciazy, gdyz ewentualna nadwyzke organizm poprostu wydali bez jakiekokolwiek problemu :) Poza tym zgadzamsie z YOKA ze najwazniejsze zapotrzebowanie na te witamine jest w okresie przed ciaza i przez jej pierwsze 3 miesiace (organogeneza ). Ja mimo wszystko bede brala do konca :)))

reklama
Do góry