reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej kochane mamusie:-)
Dawno się nie odzywałam ale moja praca magisterska wciąga...po obronie będę nadrabiać zaległości...
Jeśli chodzi o kochanie się to ja jestem ostatnio strasznie na TAk:-D, aż się mój mąż smieje...Ale jestem zadowolona...choć musze się przyznać, że też troszkę się nieswojo czuję bo wiem że jest nas trójeczka:tak:

reklama
dagulla86- bardzo mi przykro czemu nie mogłaś zobaczyc swojego maleństwa:zawstydzona/y:, przeciez dla nas przyszłych mam to najpiękniejszy widok na świecie...:tak:, może faktycznie warto wybrac się prywatnie...

Jeśli chodzi o baraszkowanie w łóżku, to czytałam, że na dziecko raz- działa dobrze to kołysanie, a dwa -wzrost poziomu endorfin w organiźmie kobiety w czasie orgazmu. Po prostu mamie jest dobrze, więc i dziecku też.
Jeśli nie ma przeciwskazań to nie trzeba się obawiać. Wiadomo- trzeba sobie dobrać odpowiednią, wygodną pozycję i uważać na brzuszek. Może warto spróbować, choć nie ma co się zmuszać.
Ja tam sobie nie żałuje;-)

dagulla86- zupełnie nie rozumiem dlaczego nie pokazano ci dzieciątka :szok:...

Kurcze coś mi się zdaje, że lepiej za takie badanie zapłacić i wtedy nie ma żadnego problemu. Wszystko Ci lekarz pokaże i wyjaśni. Pieprzony NFZ:wściekła/y:...
Ja na szczęście mam kartę w LIMie (Z zakładu Piotrka) i tam się żaden lekarz nie patrzy na cennik, tylko wysyła na badania które mają być zrobione...

Mój mąż ma też wykupiony abonament rodzinny w Medicowerze, ale jak chciałam się zapisać to termin pierwszej wizyty podali mi zamiesiąc...:wściekła/y:, jakaś paranoja nie dośc że się placi to jeszcze trzeba czekać nie wiadomo ile... No ale cóz przynajmniej mam lekarke na miejscu...

dagulla86- wiem ze jest Ci przykro ze nie widzialas bejbika. Przechodzilam dokladnie to samo w mojej pierwszej ciazy, lezalam na "przyrzadzie" cala godzine , mierzyli , sprawdzali, wystraszyli mnie jeszcze ze cos nie tak a po godzinie wylaczyli kazali zejsc i isc do domku :baffled: Teraz 2 lipca mam umowiona wizyte na usg i zobaczymy jak tym razem wyjdzie ....a na prywatne to tak czy siak pojde:-D

dagulla86 przekaż odemnie temu lekarzowi co Ci robił usg że to PALANT ! Nie martw się...jeśli możesz to zrób prywatnie i się nie denerwuj. Widok dzidzi napewno zrekompensuje żal:-)

No szkoda dagulla , że nie widziałaś maleństwa......:baffled:
Rzeczywiście chyba musisz zapłacić za wizyte prywatną.

Ja mam pakiet w Centrum Damiania i tam mam full wypas USG:-)

Dziewczyny, czy jest możliwe, że już czuję jak maluszek się wierci??:szok:, od rana coś mi tam "fika, burczy" w brzuszku, u Was też tak jest?

reklama
Do góry