reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GROTA SOLNA

reklama
mój 9latek ma astme oskrzelową i wysiłkową, jest alergikiem.
koło mnie otworzono tężnię solankową i zastanawiam się czy się wybrać z nim
wiem że są jednak jakieś przeciwwskazania....
ja np jestem niskocisnieniowcem i chyba nie powinnam korzystac z tężni....

Jeździłam z moją corką w ubiegłym roku od wakacji do stycznia średnio raz na tydzien lub dwa do jaskini solnej i muszę przyznać że nareszcie skonczyły się nieustające katary i kaszle również jest małym alergikiem chociaz nie byłysmy jeszcze na testach, od stycznia nie odwiedziłyśmy groty i teraz znów to samo, ale w koncu wiosna :(.co zauwazyłam podczas pierwszego seansu który trwa 45min.po ok 35min malej tak strasznie zaczeło cieknąć z nosa że chusteczka byla normalnie mokra,druga sprawa to problem z kurzajkami gdzies między czasie znikneły niewiem czy akurat to zasługa jaskini ale byc może ,osobiscie polecam i pewno sama się wybiore w tym tyg.

Mój mały synek (11 miesięcy) ma non stop ostatnio katar. Zapisałam się na grotę solną i idziemy w poniedziałek. Tylko u mnie jest zapisane, że dorośli idą na 45 minut, a dzieci max 20 minut. Jak czytałam w necie to wszyscy z dziećmi chodzą na pełne seanse (45 minut).
To w końcu jak to jest? Może ktoś wie?
U nas jest himalajska grota solna, czy to się czymś różni od pozostałych to nie wiem.

A ja mam pytanko - Czy jesli dziecko ma legitymację o orzeczeniu niepełnosprawności to wejście do takiej groty solnej jest ze zniżką???????

reklama
Moja koleżanka jak miała kilka lat jeździła do kopalni w Bochni z mamą, podobno bardzo jej to pomogło, w pewnym momencie miała już zaawansowaną astmę, a z czasem zaczęła funkcjonować normalnie, więc to powietrze musi działać. Podobno alergicy nad morzem też czują się lepiej, ale niektóre ośrodki mają też groty solne, np. Primavera Spa.

Do góry