zyrraffka
Szczęśliwa mama
ten sernik jest genialny. Nie wiem jaki ser jest najsmaczniejszy, ja kupowałam delfiko chyba i wyszedł bardzo smaczny
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to byl pierwszy sernik jaki robilam :-) wyszedl fantastyczny, nie boj sie na pewno bedzie dobry. Ja polecam pieczenie dluzej w nizszej temperaturzeDziewczyny, generalnie jestem lewa w wypiekach, ale się zaparłam, ze zrobie sernik na rodzinny obiad za tydzien Znalazłam ten przepis:
Sernik nowojorski (New York Style Cheesecake) i bede próbować go nie zepsuć. A ponieważ to będzie mój pierwszy sernik w życiu, więc mam pytanie do bardziej wprawionych w boju - jaki ser jest najlepszy na sernik? Wiem, że są takie gotowe sery, ale której firmy jest najsmaczniejszy?
Dziewczyny, generalnie jestem lewa w wypiekach, ale się zaparłam, ze zrobie sernik na rodzinny obiad za tydzien Znalazłam ten przepis:
Sernik nowojorski (New York Style Cheesecake) i bede próbować go nie zepsuć. A ponieważ to będzie mój pierwszy sernik w życiu, więc mam pytanie do bardziej wprawionych w boju - jaki ser jest najlepszy na sernik? Wiem, że są takie gotowe sery, ale której firmy jest najsmaczniejszy?
to byl pierwszy sernik jaki robilam :-) wyszedl fantastyczny, nie boj sie na pewno bedzie dobry. Ja polecam pieczenie dluzej w nizszej temperaturze
ja uzywam zawsze pokruszonych DigestiveKochana a jakich uzylas ciasteczek? hhhmmm chyba w poniedzialek go zrobie:0 jak wyjdzie pyszny to na swieta go zaserwuje
PIERNICZKILenko a jakis przepis na pyszne pierniczki??????
najlepiej zeby twarde nie byly...i oczywiscie prosty przepis hihi
Dla mnie obowiązkowe ciasto świąteczne
STEFANKA - przepis stąd (bo nie chce mi się wklepywać)Stefanka - Przepis z modyfikacją wg tak ja je od lat robię.
Składniki:
Ciasto miodowe:
•2 jajka i 2 żółtka
•125 g masła
•300 g cukru pudru
•150 g naturalnego miodu (najlepiej w półpłynnej konsystencji, ja lubię rzepakowy)
•750 g mąki pszennej
•3 łyżeczki sody
•1 torebka cukru waniliowego•2 łyżeczki kakao
Masa:
•1/2 litra mleka
•6 łyżek kaszy manny
•1 torebka cukru waniliowego
•cukier puder - do smaku, ja zwykle ok 150 g daję.
•300 g masła
•1 łyżeczka ekstraktu lub aromatu migdałowego (KONIECZNIE!!!)
Przygotowanie:
Wykończenie ciasta:
- Ciasto miodowe: Przygotować średnią formę o wymiarach około 20 x 30 cm. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Zagnieść ciasto z podanych składników. Podzielić je na 3 części, do jednej dodać kakao, każdą część rozwałkować na placek o wymiarach formy, najlepiej bezpośrednio na papierze do pieczenia. Placki wkładać kolejno do formy i piec w nagrzanym piekarniku. Każdy placek piec przez 15 minut.
- Masa: Ugotować kaszę na mleku, dodać cukier waniliowy i cukier puder. Wymieszać i ostudzić. Utrzeć masło i dodawać po łyżce ostudzoną kaszę, na koniec dodać ekstrakt migdałowy.
Na papierze do pieczenia ułożonym na tacy lub paterze położyć pierwszy placek ciasta (ja składam ciasto zawsze w blaszce do pieczenia, w której piekłam ostatni jasny podkład) Położyć drugi placek i rozsmarować drugą połowę masy. Położyć trzeci placek polać polewą czekoladową. Zawijam w folię i wkładam do lodówki, spokojnie może stać i 1,5 tygodnia o ile da się radę je upilnować przed domownikami.
Minimum to 3-4 dniSuper u mnie na pewno zagosci
a najlepiej ile wczesniej upiec??