reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotujące czerwcówki

reklama
Annecznik swietny pomysl z tymi awaryjnymi obiadkami
maz poddal mi pomysl- gulasz, kurczak w potrawce i klopsiki w sosie
wszystko delikatne, gotowane wiec na poczatek dobre

dorzucam przepis na sałatkę szopską:-)
liście zielonej sałaty według uznania, 3 pomidory, pół zielonego ogórka, jedna cebula,oliwki najlepiej czarne, ale mogą być też zielone też według uznania, ser typu feta (może być kozi, albo mieszany taki chyba jest z mlekowity nie pamiętam)
liście sałaty porwać na kawałki, ogórek, pomidory,cebulę pokroić na krążki,oliwki przecinać na pół, ser pokroić w kostkę i, wszystko przekładać warstwami, ja robię trzy wartwy.
Do polania sałatki: oliwa lub olej, ocet winny po 4 łyżki, bazylia suszona, pieprz, sól wszystko wymieszać i polać sałatkę,(można kupić w torebce sos do tego typu sałatek) wstawić na 20 minut do lodówki.
Mam nadzieję, że jakoś to napisałam bo tak szybko z głowy;-)
Sałatka jest naprawdę dobra:-)

Właśnie zjadłam pół chałki którą niedawno upiekłam. Podaje przepis, jest pycha.
Składniki

żółtka, 2
całe jajo do smarowania, 1
masło, 10 dkg
zimne mleko, 1/2 szklanki
cukier, 5 dkg
cukier waniliowy, 1 op
mąka, 50 dkg
drożdże, 5dkg
sól, pół łyżeczki
Opis przygotowania

1. drożdże rozerzeć z cukrem i mlekiem

2. żóltka, masło,mleko, cukier i cukier waniliowy do miski i utrzeć. .

3.Dodać mąkę ,sól,drożdże, , wyłożyc na blat ,zagnieść i zostawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość

4. podzielić na trzy części, zrobic wałeczki i zapleść warkocz i jeszcze raz do wyrośnięcia na 15 min.

5. Posmarowac jajkiem. Piec 30 min/200 st

Ja swoją dodatkowo posypałam brązowym cukrem a do środka dołożyłam rodzynki i suszone morele.

ale apetycznie wygląda:)

KAPUSTA ZASMAŻANA MŁODA TYPOWO PO WIEJSKU;)

Składniki:
2 główki młodej kapusty
pęczek kopru
pęczek szczypiorku
2 łyżki margaryny
2 łyżki mąki
łyżka gęstej śmietany
sól
pieprz

Przygotowanie:
Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka, zalać do połowy wodą, posolić i gotować aż zmięknie. tYLKO ŻEBY SIE NIE ROZGOTOWAŁA;)

Odlać wodę (zostawić odrobinę na dnie), dodać posiekany koper i szczypior, doprawić. Poddusić aż woda wyparuje. Można dodać też podsmażony wędzony boczuś.
W tym czasie z margaryny i mąki zrobić zasmażkę. Dodać ją do kapusty i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę.
Super smakuje z młodymi ziemniaczkami;)

NO to PUCHATKI SMACZNEGO:)

dziewczyny a ja na obiad dzis mam zupe koperkowa gotuje ja na nogach z kurczka, dodaje ztarta marchew, pietruszke, i duzoooooooooooooo kopru, zaklepiam smietana, pycha ide gotowac a na drugie ziemniaki nogi z kurczaka obsmaze i czerwona kapustka.

a kapustke sprobuje twoim sposobem jutro albo w niedziele, bo po porodzie to nie najem sie. Uwielbiam nowalijki i nowe warzywa!!!!!

reklama
Dziewczyny może zaczniemy tutaj dzielić się przepisami na posiłki które można jeść karmiąc piersią :-) W tym to się bowiem pogubić można :-D

Do góry