reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotujące czerwcówki

reklama
ja zawsze se tłumacze ze jest nas dwie:-):-):-):-)

he he i bardzo dobrze :)
mo moja tesciowa codziennie mowi ze z dnia na dzien coraz grubsza jestem gdzie mi sie wydaje ze brzuch przestał mi rosnac ze stanął w miejscu :)
a ona zawsze do mnie ale grubas jestem :( a ja mowie ze nie jestem grubas po prostu jestem w ciąży

he he i bardzo dobrze :)
mo moja tesciowa codziennie mowi ze z dnia na dzien coraz grubsza jestem gdzie mi sie wydaje ze brzuch przestał mi rosnac ze stanął w miejscu :)
a ona zawsze do mnie ale grubas jestem :( a ja mowie ze nie jestem grubas po prostu jestem w ciąży
hehe moja nie lepsza mówi ze mam dużą dupę ja zawsze odpowiadam ja jestem w ciąży a pani nie;)

hehe moja nie lepsza mówi ze mam dużą dupę ja zawsze odpowiadam ja jestem w ciąży a pani nie;)

czemu muszą one być takie wredne na każdym kroku musza nam dowalić lubie nosic w ciazy bluzeczki takie troszke krótsze po domu a ona do mnie co juz za male masz ciuchy w nic sie nie mieścisz?:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
albo kiedys ubrałam meża dresy bo swoje wszystkie wyprałam i cały dzien łaziłam w jego a ona ten sam tekst co Twoje spodnie juz za male mowisz w Daniela chodzisz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wredne babsko az nawet nie chce mi sie wtedy nawet nic odpowiadac:no::no::no:

czemu muszą one być takie wredne na każdym kroku musza nam dowalić lubie nosic w ciazy bluzeczki takie troszke krótsze po domu a ona do mnie co juz za male masz ciuchy w nic sie nie mieścisz?:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
albo kiedys ubrałam meża dresy bo swoje wszystkie wyprałam i cały dzien łaziłam w jego a ona ten sam tekst co Twoje spodnie juz za male mowisz w Daniela chodzisz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wredne babsko az nawet nie chce mi sie wtedy nawet nic odpowiadac:no::no::no:
he he taka ich natura chyba;)ja już olewam bo wiem, że kłótnie niczego nie zmienią;)

paula, lena jak ta czytałam cały dzień o waszych wyczynach w kuchni patrz. pączusie to wiecie co zrobiłam? będąc dziś na zakupach kupiłam sporo więcej serków i jutro będę je robić, cóż mężuś będzie w pracy to trzeba sobie jakoś inaczej dogadzać:tak:;-):-)

paula, lena jak ta czytałam cały dzień o waszych wyczynach w kuchni patrz. pączusie to wiecie co zrobiłam? będąc dziś na zakupach kupiłam sporo więcej serków i jutro będę je robić, cóż mężuś będzie w pracy to trzeba sobie jakoś inaczej dogadzać:tak:;-):-)
Są rewelacyjne a robi sie je bardzo szybko;)

Keks bananowy z czekoladą i orzechami

Składniki:
3,5 szkl. mąki
1,5 szkl. cukru
1 szkl. orzechów posiekanych
2/3 szkl. oleju
4 jajka
3 średnie banany
2 łyżeczki sody
2 czekolady mleczne lub gorzkie albo taka i taka :-)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Skórka ze startej 1 cytryny
szczypta soli

Przepis:
Olej, cukier, szczyptę soli i startą skórkę ubijać mikserem, aż do czasu jak cukier się rozpadnie. Ubijając dalej dodawać po 1 jajku.
W drugiej misce wymieszać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Po troszeczku dodawać do ubitej masy.
Banany i czekoladę pokroić w kosteczkę, po czym dodać do ciasta i wymieszać. Na końcu dodać orzechy i ponownie wymieszać. Piec na blasze o wymiarach 40x10 w temp. 180 stopni przez jakąś godzinkę.

Ciacho jest super :-):rofl2:

reklama
Keks bananowy z czekoladą i orzechami

Składniki:
3,5 szkl. mąki
1,5 szkl. cukru
1 szkl. orzechów posiekanych
2/3 szkl. oleju
4 jajka
3 średnie banany
2 łyżeczki sody
2 czekolady mleczne lub gorzkie albo taka i taka :-)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Skórka ze startej 1 cytryny
szczypta soli

Przepis:
Olej, cukier, szczyptę soli i startą skórkę ubijać mikserem, aż do czasu jak cukier się rozpadnie. Ubijając dalej dodawać po 1 jajku.
W drugiej misce wymieszać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Po troszeczku dodawać do ubitej masy.
Banany i czekoladę pokroić w kosteczkę, po czym dodać do ciasta i wymieszać. Na końcu dodać orzechy i ponownie wymieszać. Piec na blasze o wymiarach 40x10 w temp. 180 stopni przez jakąś godzinkę.

Ciacho jest super :-):rofl2:

juz spisałam przepisik bo jak czytałam składniki juz to juz mi ślinka leciała hi hi:)

Do góry