reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotowe dania dla maluszków, czyli kontrowersyjne SŁOICZKI

a jak dodajesz te żółtko ??? to znaczy w jakiej postaci ??? gotujesz jajko i ugotowane żółtko czy jak ??? napisz wszystko to i ja bede dawać

reklama
żóltko gotuje na twardo i na poczatek -zalecenie pediatry-dawac 2 razy na tydzień jak wszystko oki to co 2 dzień pół zółtka.Rozdrobnić maksymalnie i dodać do zupki warzywnej i rozmieszać. Smacznego

Moje dziecko bardzo chetnie jadlo owoce ze sloiczkow z naturalnym jogurtem.Do tego dodawalam jej pokruszone biszkopty.Pychotka na podwieczorek.

Renee pisze:
Moje dziecko bardzo chetnie jadlo owoce ze sloiczkow z naturalnym jogurtem.Do tego dodawalam jej pokruszone biszkopty.Pychotka na podwieczorek.

no moja mala je nutramigen wiec nie bardzo dawac jej naturalny jogurcik ... :p

moze i ja jutro sprobuje z zoltkiem - cy lepiej sie najpierw poradzic pediatry bo wizyte mam 13 - jak myslicie ???

Moje dziecko tez jadlo na poczatku Nutramigen,a potem Bebilon Pepti.Teraz jest na zwyklym Bebilonie,bo objawy alergii znikly i zaczela przybierac na wadze,mimo refluksu i ulewan.

O TO TWOJE MALE MA REFLUKS ... ktorego stopnia
a powiedz w jakim wieku przeszlo na Bebilon Pepti - bo ja tez sie zatsanwaim nad zmiana mleka ,...

i jak przyjelo zmiane ... nie bylo rewelacji brzuszkowych

Na szczescie refluks mamy juz za soba.Zuzia ma juz dwa lata,ale do roku potrafila jeszcze ulewac.Przezylam z nia horror w pierwszych miesiacach zycia.Potrafila ulac wszystko co wypila i nie przybierala na wadze.Zageszczalam jej Nutramigen Nutritonem.Nie chciala pic Nutramigenu ze wzgledu na smak.Mnie sama odrzucalo od tego mleka.Jak miala okolo 7 miesiecy zmienilam jej mleko na Bebilon pepti i wszystko bylo ok.Nie podawalam juz Nutritonu,bo coraz mniej ulewala i zaczela przybierac.A jak skonczyla rok przeszlam za rada lekarza na zwykly Bebilon.

Acha!Tuska21 pytalas ktorego stopnia refluks.W wypisach ze szpitala ma napisane,ze to byly cechy refluksu zoladkowo-przelykowego.Wiec to pewnie nie do konca obejmuje istote tej choroby.Bo o ile wiem to refluks jest choroba przewlekla.A Zuzia na szczescie juz z tego wyrosla.

reklama
tusia wg mnie z tym zółtkiem to jesli masz obawy to spokojnie poczekaj do 13. Ja miałąm 29 grudnia i tez wczesniej sama nie wprowadzałam. 5 dni cie nie zbawi a moze bedziesz spokojniejsz ;) pozdrawiamy

Do góry