reklama
młoda mamka
Zaangażowana w BB
jesli ktoś ma problem z wrzodziejącym zapaleniem jelita to czy może ją stosować?
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
cholerka to to wlasnie.A u mnie(w szwecji) to sie nazywa po prostu gwiazdki...Dobrze ze nie zrobilam z tego herbatki...Rosmerta,ty podawalas kiedys przepis na herbate z lipy,mogla bys napisac jeszcze raz,bo nie moge tego znalezc,a mam swoja lipke??Acha zaczynam dietke pp z moim dzieciatkiem,ktore juz tak jest wysypane,ze nawet pani dermatolog rece zalamala...Pozdrowionka dla wszystkich w nowym roku.I uklony dla Iwki,ktora zaczela ten temat,szkoda tylko ze w "dzieci z 2006",ciezko znalezc.
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
sa dwa rodzaje anyzu, jest własnie ten tzw gwiazdkowy stosowany głównie jako przyprawa i jeszcze jest taki co są ziarenka takie małe i jego wtedy sie stosuje sie do herbatek
herbata z lipy: na wrzątek (ok 1 litr) wsypujemy ok 2 łyzek lipy, do tego szczypta anyżu i imbiru, gotujemy ok 10 minut. Im dłużje stoi tym ciemniejszego koloru nabiera
Zanecik powodzenia!! i zdrówka dla maluszka!!! no i wytrwałosci w diecie, bo to naprawdę pomaga:-)
herbata z lipy: na wrzątek (ok 1 litr) wsypujemy ok 2 łyzek lipy, do tego szczypta anyżu i imbiru, gotujemy ok 10 minut. Im dłużje stoi tym ciemniejszego koloru nabiera
Zanecik powodzenia!! i zdrówka dla maluszka!!! no i wytrwałosci w diecie, bo to naprawdę pomaga:-)
squomage
Fanka BB :)
Zanecik jak masz dziecko wysypane i karmisz to herbatka z lipy nie dla was.
ivka76
Witajcie w Nowym Roku :-)
Życzę Wam w tym roku przede wszystkim zdrowia, reszta sama się ułoży :-)
Blog się powoli modernizuje - robię spis treści, który bardzo ułatwi życie.
A propos anyżu - taki gwiazdkowy można zmielić lub rozbić w moździerzu i też dodawać do herbatki. Zresztą opisane wyżej ziarenka wypadają właśnie z tych gwiazdek ;-)
Życzę Wam w tym roku przede wszystkim zdrowia, reszta sama się ułoży :-)
Blog się powoli modernizuje - robię spis treści, który bardzo ułatwi życie.
A propos anyżu - taki gwiazdkowy można zmielić lub rozbić w moździerzu i też dodawać do herbatki. Zresztą opisane wyżej ziarenka wypadają właśnie z tych gwiazdek ;-)
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
Ivka no niestety nie jest tak z tym anyżem jak mowisz, jeden anyz to gwiazdkowy wystepuje jako drzewa i gwiazdki to jego owoce, inny to w takich baldachach rośnie, coś jak koper włoski
Biedrzeniec anyż – Wikipedia, wolna encyklopedia
Badian właściwy – Wikipedia, wolna encyklopedia
Biedrzeniec anyż – Wikipedia, wolna encyklopedia
Badian właściwy – Wikipedia, wolna encyklopedia
reklama
ivka76
Może być tak jak mówisz, ale z gwiazdek wypadają nasionka (na moim blogu na górze po prawo są takie zdjęcia anyżu gwiazdkowego właśnie z ziarenkami).
Ja do herbatki daję taki gwiazdkowy utłuczony.
Ja do herbatki daję taki gwiazdkowy utłuczony.
Podziel się: