reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

squomage - natchnienia zycze:) i aby word nie bzikowal;-)
gdzie dajecie serek kozi? (chodzi mi o doroslych i o dzieci). czytajac forum a.c. mozna sie dowiedziec, ze z czosnkiem...smazonym, ale to dla dzieci raczej nie. nieraz daje synowi ociupinke do ziemniakow, albo na kanapke, czy tak moze byc? a mozecie podac przykladowe zestawy kanapkowe? dokladnie od A do Z. niby wiem, ale boje sie, ze jednak nie-do-konca. dzieki za wszystko.pa

reklama
na kanapki mam tylko takie:
  • czerstwy chleb pszenno-żytni na zakwasie + masełko + pieprz ziołowy + uszlachetniona wędlina +cieniutko pokrojona cebula +serek kozi lub jajko z kleksem keczupu
  • z utartą cebulką i przezroczystym plasterkiem koziego serka
  • serek kozi camembert, cebulę i pieprz, potem ketchup
  • z czosnkiem duszonym i odrobiną serka koziego
  • grzanki: Kromki niezbyt grube smarujemy masłem, posypujemy przyprawami, okładamy cebulą raz przy razie, na to kładziemy cienki plasterek uszlachetnionej wędliny i na nią plaster sera koziego lub owczego. Układamy na patelni, przykrywamy pokrywką i stawiamy na duży, ściszony gaz. Podgrzewamy ok. 15 minut, powinny się od spodu lekko zrumienić. Można je zjadać z kleksem ostrego keczupu

dzieki Rosmerta:* czytalam o kanapkach przed wyslaniem zapytania na forum i nadal mialam pustke w glowie, pozniej przeczytalam Twoja odpowiedz i pomimo tego,ze wlasciwie mialam cos podobnego napisane w moich dokumentach ppowych to i tak mnie oswiecilas:) jakbym pierwszy raz na to spojrzala!:)) juz teraz Wam zycze Wesolych Świat!!:) ja wlasnie przegladam archiwum A.C.zeby znalezc jakies przepisy na swieta,ale im dluzej szukam tym sie bardziej stresuje, ze za malo czasu, ze nie znajde skladnikow itd:| pozdrawiam!

nie koniecznie, ale najlepszy jest rzepakowy bo jest najdelikatniejszy w smaku:tak:

Daria gratulacje:-) w którym tygodniu jesteś??
jesli chodzi o dania wigiljne to u nas bedzie m.in. kapusta z grzybami, kapusta z grochem, karpik i sandacz smażony, uszka z grzybami, barszcz, i jeszcze makowiec i placek z makiem,

poczatek, 18sty tydzien...:) jeszcze troche przede mna jest:D ale sie biedna narobilas, albo narobisz. ja chcialam zrobic uszka z przepisu a.c.,ale wystraszylam sie cena borowikow:| moze odwaze sie na nastepny rok...makowiec tez bede miala, ale niestety robiony przez moja mame nie wg pp.... a taki dobry jest...heh... bedzie musial wystarczyc zapach:) a poza tym rybki, barszczyk, kapusta z grzybami jak u Ciebie:) z ciast zrobilam pierniki i planuje zrobic ciasto czekoladowe Magdy C.,podobno wysmienite, tyle ze nie wiem, czy bede mogla jesc, bo wlewa sie do niego kieliszek spirytusu, moze alkohol w temp.wyparuje, moze nie, nie wiem:| jak myslicie? jesli chodzi jeszcze o ciaze, to jakos ciezko trzymac sie radykalnie diety, ale staram sie jak moge:) pozdrawiam serdecznie!!!

reklama
hej zanecik,nie jestem pewna,ale gwiazdki kojarza mi sie z gozdzikami,natomiast lukrecja to takie paproszki,takie wlokienka,no jedynie,ze znalazlas w innej postaci;-)sprawdz po zapachu, gozdziki maja bardzo intensywny zapach :-),moze poczekaj co powiedza dosw.kobitki:-) dziekuje squomage za odp. kasnelem :D //aha, musze wprowadzic poprawki do mojej poprzedniej wypowiedzi, chyba faktycznie bylam zaabsorbowana swietami, teraz jestem w 15/16 tyg.:-)

Do góry