reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

reklama
Iwka u mnie dziala normalnie ale dziewczyny kilka postow wzesniej pisaly co zrobic jesli archiwum nie dzila.

Dariasz mnie tez z poczatku pod gore bylo z archiwum...male dziecko brak czasu i jeszcze te szpitale ...ale przebrnelam...powiem ci ze warto bylo.Po malenku pozdawiaj co masz pozdawac i bedziesz miec czas wtedy...wszystkiego sie nauczysz w swoim czasie.
Jajecznice bym na kropelce oliwy robila potem pomidorek (ja daje troszke ponad pol ł.)tu mozesz dodac bazyli ciupinke,ociupinka kurkumy badz tymianku,szczypta kminku (tym trawienie poprawisz),zoltko,pieprz czarny,sol,i na talerz.Mozna tez ja dociagnac do ostrego czyli ta bazyliepo soli itd...
Jajecznice zdrowym dziecia robi sie z calego jaja i mozna na maselku alergicy na oliwie przynajmniej dopuki z alergii nie wyjda i watrobek nie zregeneruja.

Iwka przepis na jajecznice mozesz na blog wrzucic.

glupie pyt., ale niestety takie wlasnie pyt. mnie nachodza:D
PS znam taka kobitke, ktora ma koze, karmi ja naturalnie, od niej swojego czasu bralam mleko i robilam kozi ser. jesli ktos z okolic poznania chcialby taki serek wlasnej roboty sprobowac to prosze o kontakt:) ja jestem mniej wiecej co 2tygodnie w poznaniu. pozdr!

Iwka tak ja ja.ano ja wszystko malemu sama musialam wymyslic niestety a moze stety nie mialam pomocy w nikim.Na forum A.C wiesz jak sie odpowiada i sluszne to dzis powiem.A dlaczegoz ...powiem ci nie mialabym tyle wiedzy dzis gdybym sama nie pracowala...powiem ci ze jak w wasowie bylam to dziewuchy sie przygladaly a ja po pierwszych dwoch dniach juz nie tylko pomagalam bo wszystko juz umialam...sama sie nauczylam...nawet smaki identyczne mi wychodzily jak pani Ciesielskiej a tego najbardziej ciekawa bylam... . Nie ma to jak szkola z azs-em-

Dariasz tak sezonowo..a pomidory najlepsze na sloncu wychodowane...wiec te z wloch ...takich szukaj w puszce ...sa drogie ale placi sie za jakosc.w sezonie nasze najlepsze od przekupek nie za szklarni...pomidor musi miec slonce.

reklama
Ja problemu z tworzeniem przepisów pod nas nie mam żadnego, natomiast mocno kuleję z diagnozowaniem. W związku z tym raz w miesiącu śmigamy oboje do lek. TMC, który nas stosownie kieruje dalej i diagnozuje, a ja się przy okazji dowiaduję wszystkiego, odnośnie czego miałam wątpliwości podczas gotowania czy też poszerzania wiedzy.
Mnie forum AC nie odpowiada, ale zaparłam się, że przez nie przejdę :eek:

Do góry