reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

Kluchy napewno sa super ale moj Kaspian tego nie moze jeszcze-no coz wychodzil z bardzo powaznego azs i nie tylko.Ciesielska mowila ze tak kolo 5 roku zycia dopiero bedzie mogl jakies ciacho albo jakis lakoc.Puki co wojsko.
Z tego co obserwuje na forum A.C a takze wsrod mam pp-owych azs-owcow to te lekkie stany po okolo roczku na pp juz cos skubnac moga ,srednie po 1,5-2,5 roku,ciezkie przypadki po 3,5-5 lat.Czyli moj okolo 4-5 lat na pp cosik slodzonego miodem kluchowego skosztuje.Ale warto bylo bo jest zdrowy i swietnie sie regeneruje.Skora piekna,astmy nie ma,ciemieniuchy nie ma,lecz po meridianach jeszcze widze ze watroba jeszcze czasu potrzebuje no i mysmy nerki dotkniete mieli juz a ona wiela czasu potrzebuja.Duzo juz za nami moge powiedziec ze to co najgorsze,teraz juz tylko pilnowanie i analiza.

reklama
squomage wszystko to, co piszesz jest dla mnie niezwykle ciekawe, a wręcz niewuiarygodne, ale ja wierzę w PP, więc wiem że to wszystko możliwe.

Nurtuje mnie jednak inna wątpliwość - jak zamierzasz utrzymać swojego synka do ok. 5 rż. bez spróbowania czegoś słodkiego? Teraz to jest proste, bo dziecko małe, o niskiej świadomości tego, co zjada, ale za jakiś czas...?
Mój trzylatek od bardzo dawna nie daje się oszukać w kwestii jedzenia, ale na szczęście moje tłumaczenia skutkują. Poza tym on jest generalnie zdrowym dzieckiem, więc na małe co nieco mu pozwalam.
Obawiam się jednak co będzie w przedszkolu, gdzie dzieci przynoszą różne "smakołyki" i częstują siebie nawzajem.
Jakie masz zdanie w tej kwestii i jak zamierzasz z takimi sytuacji walczyć?

Ostatnia edycja:
Kochane, mam do Was prośbę natury technicznej. Chodzi mianowicie o przepisy - czy mogłybyście wpisywać je zgodnie z kolejnością zaznaczonych smaków; wśród nas jest większość osób, które się dopiero uczą zasad PP i wtedy będzie im łatwiej. Ja przepisy w takiej formie zamieszczam też na blogu z tego właśnie względu, o którym piszę.

Jeśli Wy zapiszecie dany przepis w takiej formie, to ja mogę od razu przenieść go na bloga. Bardzo ważne są źródła skąd czerpiecie przepisy - bardzo Was proszę podawajcie je za każdym razem.

Byliśmy dziś u lekarza terapii naturalnych (w tym PPi TMC). Jestem zachwycona i podbudowana :-)
Na dodatek mimo mojego krótkiego stażu w PP i TMC okazuje się, ze trafnie zanalizowaniem siebie i małego :-)

cześć PP-cy
ja dopiero zaczynam moja przygodę z PP przeczytałam już jedna Ciesielskiej a drugiej w połowie i masakra ile można się dowiedzieć. co do diagnozy co ze mną to jeszcze daleko ale na pewno wiem że muszę się trochę rozgrzać bo za dużo było jogurtów, owoców, soczków i innych rzeczy. czy wiecie może gdzie mogę znaleźć jakąś poradnie ale w UK??
pozdrowienia

hey dziewczyny

przepraszm ze Wam sie wcinam w wątek, ale mam pytanko : dzie mogę znaleźć jakies podstawy dotyczace pięciu przemian?

jestem mamą małego alergika i bardzo chciałabym mu pomóc wyrosnac z alergii... słyszałam o pięciu przemianach duzo dobrego, tylko nie bardzo wiem jak sie do wszystkiego zabrac... jesli mozecie to podajecie jakies tytuły ksiazek, gdzie znajde jakies informacje i przepisy...

pozdrawiam serdecznie i dzieki

reklama
sorki, widze ze musze przesledzic ten watek od poczatku, bo jest tu bardzo duzo informacji i przepisów...
sorry za zawracanie głowy

Do góry