reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

wiosna, wiosna i wszyscy jacyś pochorowani, larvunia-zdrówka życzę..

ja jak zwykle z serii pytającej..
dziewczyny jakich używacie/łyście pieluch dla swoich dzieciaczków? wiem, że każdemu pasuje co innego, ale zanim przetestuje to trochę się zejdzie; ceny są przeróżne, jakośc pewnie też.

a poza tym mam nerwa, znalazłam ogłoszenie o łóżeczko używane (chciałam je miec w domu u rodziców), miałam już wszystko umówione, to mi babka napisała, że już sprzedała, bo ja dopiero jutro bym je odbierała; :szok:
zdecydowanie żyjemy w średniowieczu, gdzie nie ma telefonów a wiadomości idą tydzień pocztą konną!!!:wściekła/y: nie można zadzwonic i się upewnic.. ludzie są dziwni!

Marisamm Ja przy pierwszym używałam na początku pampers a później z lidla. w sumie jakie bym Wojtkowi nie ubrała było ok,
przy Jasiu już inaczej powiedziałam sobie że też początki pampers będę używała a później się na jakieś inne przerzucę
ale Moje zamiary szlag trafił bo Jasiek uczulony był na te oryginalne, nie wiedziałam od czego miał tak jajka i wszystko odparzone,
po lekarzach chodziłam maści różnorakie miałam przepisane i nawet miałam robioną i nic a jak odstawiłam pampersy i chusteczki te
z pampers to od razu mu przeszło, i najpierw używałam z rossmana, a teraz z biedronki też kupuję i jestem mega zadowolona,
teraz mam na jakiś czas pampersy ale już teraz nic małemu nie dolega :no: :-)

reklama
Hejka
jestem czytam jakos wbic sie nie moge.
A ja mam zepsuta pralke od soboty ,masakra jutro moze ktos laskawie do niej przyjdzie o blizej niokreslonej godzinie wiec bede musiala caly dzien kwitnac w domu
Milego dzionka , zdrowka dobrego humorku wszystkim

marisamm u nas też od początku szły DADA z biedronki, nie kupowałam oryginalnych bo szkoda mi było poprostu na nie kasy i nie powiem bo sprawdzają się u małego nie narzekam, nie polecam z rossmana bo mojego uczulały i miał odparzenia:no: Teraz coś ostatnio mój ma odparzoną pupę i jajka i nie mogę mu wyleczyć zastanawiam się czy to wina tych dada czy nie bo od urodzenia jego mu je stosowałam i nic mu nie było a ostatnio ma odparzenia i teraz nie wiem co jest tego przyczyną. Wczoraj kupiliśmy haggiesy zobaczymy jak będzie w ich przypadku.

nie wiem jaka teraz jest roznica cenowa miedzy pieluchami, ale oprocz ceny liczy sie ilosc w opakowaniu, i moze okazac sie ze wychodzi tylko z 30gr roznicy,
jak mloda byla mala to cena miedzy pampersami a innymi firmami byla niewielka wiec kupowalam pampersa a huggiesy to wielka jedna porazka te pieluchy sa drogie i goowniane
nawet siostra ostatnimi czasy kupila i byla bardoz niemilo zaskoczona
megi mlody jest starszy i ma bardziej ostrzejszy mocz bo je wiecej roznosci wiec pieluchy niespalniaja sie juz

megi tez wlasnie myslę, ze siuśki ma już inne i moze jakas reakcja z tym proszkiem wchłaniającym wilgoć. sprawdz inne.

a ja wlasnie wczoraj kupilam oryginalne pampery bo mała mi przez całą noc przemaka, a jak sie nie budzi, to jej nie przebieram, wiec wydałam 80zł, ale mam 80 pampków. a tez uzywam dady, ale ostatnio uzywamy majteczek z lidla ;)

Larvuś kochanie no co z Tobą? przesilenie??

Megi a rozmiaru nie zmienialas?bo czesto( nie wiem dlaczego) daja juz co innego do srodka. albo leki jakies?bo po lekach tez tak jest
u nas huggies byl suuper ale zauwazylam tylko to ze one sa fajne dla grubszych dzieci, u chudych bokiem leci, a znowu pampersy dla nas byly ciagle jakies male bo mlody byl grubasny. no i huggies u nas cala noc dawal rade a pampers nie. te z rosmanna u nas tez byly ok tyle ze one mi czyms smierdzialy, chemia jakas. happy tez sa ok, tylko tez mi sie wydaje ze na dzieci troszke grubsze.
tak wiec chyba jednak kazdy musi swoje sie natestowc bo jak widac kazdy mowi co innego i zdurniec mozna:-D:-D:-D

dokladnie dla kazdego cos innego:tak: ja nigdy na pampersa nie narzekalam, z tym ze mloda jak byla starsza czyli tak kolo roku to mi malo zuzywala wiec i tak oplacalo mi sie je kupowac
musze sobie jakies jeansy kupic ale mam problem wiecznie bo jak w tylku dobre to w pasie ciasne albo za dlugie :baffled: a nie kupie za 300zl bo 3/4 tej ceny to marza, oszukuja naciaga

marisamm u nas też od początku szły DADA z biedronki, nie kupowałam oryginalnych bo szkoda mi było poprostu na nie kasy i nie powiem bo sprawdzają się u małego nie narzekam, nie polecam z rossmana bo mojego uczulały i miał odparzenia:no: Teraz coś ostatnio mój ma odparzoną pupę i jajka i nie mogę mu wyleczyć zastanawiam się czy to wina tych dada czy nie bo od urodzenia jego mu je stosowałam i nic mu nie było a ostatnio ma odparzenia i teraz nie wiem co jest tego przyczyną. Wczoraj kupiliśmy haggiesy zobaczymy jak będzie w ich przypadku.

Megi na to nie ma reguły, :no: że od urodzenia używasz "dada" z biedronki i nic mu nie było a teraz jest.
Ja Jaśkowi zakładałam oryginalne pampersy od urodzenia i miał tak mocno odparzone jak Twój Paweł, nawet gorzej
nawet maści na receptę nie pomagały dopiero jak pampersy zmieniłam na inne to Mu przeszło.
A teraz znowu mam pampersa i nic mu nie jest, nie odparza się ani nic a wtedy nie mógł.
Więc u Was może być podobnie, że do tej pory mógł mieć te z biedronki a teraz może być na odwrót i może na nie źle reagować
właśnie odparzeniami czy coś .. Zobaczycie jak będzie przy tych nowych czy coś się zmieni ..

reklama
Do góry