reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

aneteczka faktycznie długo by siedział w przedszklu, kurcze późno te zajęcia dla maluchów. Powinny być jak u nas w godzinach przedszkola :tak:

reklama
Future no jak.... moj do 15.00 w przedszkolu wiec w godzinach przedszkolnych byly zajęcia dla nas ;-) ja tam nei wiem kiedy i jak edukację maja i w jakich godzinach zapisalam go do przedszkolaod 7 do 15.00 wiec 13.00 to dla mnie godzina przedszkolna jeszcze ;) tak ja to rozumuje ;)

hello
megi zuzka tez mnie rozbawila...
u mnie tez juz zimno...jeszcze troche i wyciagn ebuty trekingowe i kozaczki;-)
moj maly ma kryzys wczoraj od 6-30 mi jeczal godizne czasu zajelo mi przetlumaczenie mu.....
dzis ciocia go prowadzila przyszedl domnie dal buziaka dostal lizaka w nagrode zeby byl grzeczny...to tak na zachete i czeka na niego w kieszeni jak juz wychodzi z przedszkola....przed samym przedszkolem zrobil focha niechcial isc ale pozniej juz bylo ok....
mnie sie wydaje ze on sie za duzo napatrzyl na placzace dzieciaki i on tez sam zaczal tak robic....kazdy sie dziwi ze dawid placze bo on bardzo do ludzi jest.....nie boi sie zostac z sasiadka na placu nie bylo zadnego problemu nigdy..no ale ma prawo.....
wczoraj zeszlam z 21 a dzis o 5 musialam wstac do pracy do tego dawid wczoraj mial mega uczulenie sama juz niewiem od czego...od dwoch dni podaje mu tran myslicie ze to od tego?moj dal mu na kolacje bulke jogurtowa i od tamtej pory zaczly wychodzic mu bable i tak sie zastanawiam ze gdyby to od tranu to przeciez po pierwszym razie juz by cos wyszlo .....co myslicie? dostal syrop clemastum czy cos takiego uczuleniowy i dzis ani sladu juz myslalam ze do przedszkola nie pojdzie ale jest ok....
moj dzis wyjechal i samu zostalismy...
padlam dzis jak mucha bylo tak mi zimno ze zawinelam sie wkoc i zasnelam ale jak zwykle dawid nie dal pospac nawet chwile...
owca dobrze ze sie uczysz jezyka:tak:napewno ci sie przyda;-)
ciekawe co tam u aniolka:eek:dalej cichosza
larvunia ja tez w skarpetkach chodze nawet spie:tak:

Kurcze właśnie dla mnie to już za późno, do 15 mogliby zrobić, nie chcę żeby mały siedział dłużej niz potrzeba. nie wiem dlaczego taką godzinę wymyślili, przecież większość rodziców właśnie wtedy zabiera dzieciaki z przedszkola.
I zrezygnuje, chyba że coś zmieni się.

Larvunia zajęcia przedszkolne są 5 godzin, od 8 do 13, w cenie przedszkola, a potem trzeba płacić za każdą rozpoczętą godzinę chyba 2,40, czy 2,80 za każdą godzinę. czyli jak zostaje codziennie do 15, to płacisz od 13 do 14 2,80zł, i od 14 do 15 2,80zł. czyli 5,60 codziennie dopłacasz. Dyrka oblicza każdemu indywidualnie.

to tak jak pisałam, ze dzieci się do mnie zapisywały a po tygodniu jak się dowiadywali, ze nie dosc ze za zajęcia za mną, to za dodatkowe godziny po 13 dla przedszkola płacić i rezygnowali.

weszło to chyba w tamtym roku, ze 5 godzin jest "bezpłatnych" a za każdą kolejną dodatkowo.

aneteczka rzeczywiscie godziny nie bardzo...on i tak dlugo w przedszkolu jest;-)
future chyba 2,40 jest za godzine u mnie za 4 godziny jak za pierwszym razem pisalam wychodzilo ze gdyby byl caly miesiac w przedszkolu to ok 250zl wszystko a teraz mam 2godziny platne wiec powinnam miec mniej napewno..

Future ale ja to wiem... i teraz są podwyżki więc i ceny inne.
Pisalam Ci tylko jak ja to widzę ;-) Że gdy daję dziecko od otwarcia do zamkniecia przedskzola (no prawie) wiec jest w przedszkolu i wszelakie zajęcia :tak::-D czy przyjeżdza teatr z zewnątrz czy jadą do g-wa na lody;-) to robią to w godzinach przedszkolnych - ja to tak widzę.:tak::-)
Po co mi piszesz co za ile? No nie czaje, nikt nie pyta o ceny.: Confused: ;-)

----> lepiej?? teraz nadal sie cisnę??

Ostatnia edycja:
reklama
no pytałaś właśnie, wiec ci odpowiadam. zapytałaś o godziny przedszkolne, pozniej to są godziny dodatkowe. a to, że ty zapisałaś na dłużej to Twoja sprawa. nie wiem po co się ciskasz, bo o cenach napisałam, zeby łatwo było zrozumiec. Dzisus. moge skasowac ceny skoro cie to uraziło.

Do góry