reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Czesc.

My jeszcze nie wiemy w jakich godzinach beda dodatkowe zajecia, ale Marta i tak jest od 8 do 16 wiec jej to nie ominie. Jestem zdziwiona ze tak duzo placicie za kazda dodatkowa godzine. Myslalam ze wszedzie jest tak samo, my mamy 2,18 zl za kazda dodatkowa.

Ania Pr wlasnie ja calkowicie zapomnialam o tych ciuchach :zawstydzona/y: mam nr tel do ciebie to przedzwonie do ciebie jutro bo bede chyba w Gorzowie to odrazu bym wziela.

A wogole to wczoraj M przywiozl Marte z przedszkola i ja tak patrze ze w nie swojej bluzie jest :) musialy z jakas dziewczynka sie zamienic bo nigdzie jej bluzy nie bylo :) dzisiaj rano Pani zglosilam ale nikt sie nie zglosil. Moze w poniedzialek ktos sobie przypomni :)

reklama
nie cisne sie nie zrozumialas mnie a ja ciebie... dobra niewazne bo wyjdzie ze ciężarną atakuje :confused2:
ja juz więcej do tematu nie wracam bo wychodza cyrki i chyba powinnam wszedzie tam buźki powklejac co byś tego nei odebrala jako atak....

edit:
powstawiałam buźki... lepiej Future? ;p

Ostatnia edycja:
no ejjjjjj, piszesz jakbyś mnie nie znała. :tak:

myszy Cię zjedzą hahah

a może rzeczywiście hormony mi już fisiują. sorki kochana ;*

wogóle to zanim napisałam tego psta to mi 3 razy prąd zabrali. wiec teraz piszę szybko.:angry:

Niuskaa ja też do Pr się wybieram jak sójka za morze i wybrać się nie mogę, ale jutro jadę na 100% tylko mam nadzieję, że ona będzie.

U nas za godziny od 8-16 płacę 247 zł. Nie wiem po ile godzina ale chyba po podwyżkach więcej niż 2,40. Future dobrze pisze że od 8-13 są darmowe, a ja daje małą przed 8 i zabieram parę minut po 16. Chyba, że ktoś ma akurat czas to ją szybciej bierze. U nas nie ma w I półroczu dodatkowych chcą poznać dzieciaki i zobaczyć do czego mają zdolności i tam przypisać, A angielski mają za rok.

Aneteczka- ja miałam mieć też wczoraj zebranie ale przesunęli na dzisiaj nie wiedziałam, wczoraj mi powiedzieli, że dla maluchów nie wiadomo kiedy będzie bo Pani chora, a dzisiaj zrobili i koczowałam, ale urwałam się. Koleżanka mi powie co i jak.

Ja się pakuję po woli.

Witajcie.
My dzisiaj cały dzień zajęci, najpierw do miasta do PUP jechaliśmy, potem OPS potem US i jeszcze UM masakra mówię Wam mam już dość ... Byłam po wniosek na rodzinne i jak zobaczyłam jakie dokumenty trzeba dostarczyć razem z wnioskiem to się za głowę złapałam, z roku na rok coraz bardziej utrudniają. Teraz sobie wymyślili że oprócz zaświadczenia z US o dochodach trzeba dać zaświadczenie z zus bądź od pracodawcy o płaceniu składek zdrowotnych a to drugie to już w ogóle mnie powaliło, zaświadczenie komornika o stanie egzekucji za rok 2011 wyobrażacie to sobie?? Normalnie porażka, jeszcze koszta muszę ponosić aby takie zaświadczenie uzyskać normalnie śmiechu warte, grosze dają takie że brak słów a papierów coraz więcej wymagają - cały czas pod górkę!! :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
Zła jestem jak nie wiem.

Później po powrocie z miasta placek robiłam bo M siostra jutro 18 ma, tak Mi się chce że Mi się nie chce wcale jechać ani ani trochę :no::no::no:

Buziołki dla was.

Kroma no widzisz ,a mnie za te pare minut wczesniej i pare po 15 doliczają dodatkową godzinę:-pbo tak naprawdę to mały jest w p-lu 8h15min, a płace za 4 dodatkowe godziny, takie niby przepisy:sorry:

Postanowiłam Misia wczesniej kłaś spać, bo w p-lu na tych leżaczkach sie nie wysypia, dzieci pewnie go budzą, bo ponoć on zawsze pierwszy usypia, późno chodzi spać,a potem rano za chiny nie chcę wstawać. Zawsze ranny ptaszek był jak do żłobka chodził, 5:00 i nas budził, leżał jeszcze z nami trochę, nie było problemów ze wstawaniem. Tam mieli osobną sypialnie, a jak inne dzieciaki się wyspały, to szły na salę zabaw, a śpiochy spały. W p-lu śpią na tej samej sali na której się bawią, więc pewnie stąd to jego niewyspanie.

Mycha0- dasz radę pozałatwiać wszystko:tak:

A .......wasze dzieci też przychodzą z p-la takie brudne? mój codziennie pełno piachu ma w butach, spodnie uświnione, a dziś chyba na trawie tyłkiem przejechał, bo cała zielona:rofl2:.

Ostatnia edycja:
czesc
aneteczka ja mojego klade wczesniej w tygodniu o 19-30 przewaznie lezymy i czytamy....a jak weekend ja wczoraj to zasnal o 21 i juz nie spi....
moj tez spi w przedszkolu moze i lepiej zeby tam spal niz wdomu jak przyjdzie....bo przynajmniej nie marudzi
wiecie dla mnie to jest chore ze naliczaja za te 15min czy cos a jak przyprowadzisz pozniej niz masz to nie odliczaja bezsens....no ja jestem ciekawa jak bedzie u mnie.....ile wyjdzie
mycha no rzeczywiscie wydziwiaja coraz bardziej:eek:
kroma to kiedy przeprowadzka?pewnie duzo tego wszystkiego masz;-)
aneteczka moj chyba jeszcze nie byl na placu zabaw bo przychodzi czysciutki..nie moge nic powiedziec
ale sie wczoraj dowiedzialam ze w mojego grupie jest pani do pomocy i ta pani niby krzyczy na dzieci:wściekła/y:jedna kolezanka slyszala....poki co bede obserwowac a jak krzyknie na mojego to jestem pewna ze dawid mi powie o tym..
future ja mojemu w pepco kupilam ostatnio bokserki po 4zl taniocha ;-)
scielismy malemu wlosy i sie okazaol ze ma jeszcze ciemieniuche:szok:pod wlosami nie bylo nic widac:eek:
jestem w szoku normalnie polozylam dawidowi spodnie koszulke bokserki i skarpetki na lozku i powiedzialam zeby sie ubral a ja kawe pojde zrobic i on sie ubral:szok:jeszcze mnie wola zebym przyszla zobaczyla reszta ok ale ze skarpetki sam :-Di bradzo dobrze widac ze przedszkole mu sluzy;-)

Marzenka to super, że szybko przyswoił ubieranie się. Ja mojemu już od czerwca, jak się nie śpieszyliśmy kazałam ubierać się samemu. Teraz to już mu sprawnie wychodzi. Nasze wychodzą codziennie na plac zabaw, nawet w zimię, więc chyba muszę się przyzwyczaić do brudnych ciuchów i nie inwestwoć w buty:-pżebym się nie wkurzała potem.
Kurcze nie fajnie, że pani krzyczy. Mój też pierwszego dnia powiedział, ze pani (ta do pomocy)na niego krzyczała, potem zaczełam dopytywać i okazało się, że zupą się bawił i rozlał, więc odpuściłam, mogła inaczej zareagować zwłaszcza tego pierwszego dnia. Dobre to, że ona była tylko z nimi na dwa dni w zastępstwie, a teraz jest w starszakach. Mały potem przeżywał, że pani zła, że krzyczała, a ..........i jeszcze mówi że język jej pokazał:sorry:

kroma- w gorzowie te dodatkowe godziny kosztują 2,19zł i są uzależnione od najniższej pensji, jak wzrośnie co chyba zdarzy się w styczniu) to opata też wzrośnie.

Ja na zakupy się wybieram,bo w lodówce już "światło"

reklama
dzien dobry
marzenka ale tak jest, ze ludzie spoznia sie 3-4 min i placa za cala godzine a 15 min po godzinie jak odbieraja to jest sporo, takie zasady:sorry: fajnie ze maly sam sie ubral:-)
aneteczka powiadasz siwatlo w lodoce:-D ja niby mam pelna ale zdaniem moich dzieciakow-nie ma co jesc:eek::laugh2: a umnie konca nie widac ze kupowaniem do szkoly, cholerne matoly nie napisaly ze jednak beda potrzebne cwiczenia do wszystkich przedmiotow i tak na raty mowia, a mozna bylo to kupic w wakacje:angry::angry:
future moze twoja bedzie zadwolona i nie bedzie plakac:tak:

Do góry