reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Dobrej nocy laski, ja uciekam...dam młodemu mleko, umyję się i spać. Chociaż raz wcześniej się położę. Ł mojego nie ma bo na służbie więc co tu siedzieć sama mam.

reklama
no hej, moja padła dziś o 19.30 także nastawiam się na wczesne wstanie. niestety.

dziś dzień pełen przygód, menżu chory, leży i kwiczy. Gorzej jak dziecko. Hesiul ma jeszcze troche kaszlu ale już schodzi wszystko, antybiotyk skończony, wiec jest okej. mnie za to od tego mojego antybiotyku tak męczy żołądek, że już nie daje rady. ale jeszcze 3 tabletki zostały wiec spoko. dam rade do końca wziąć i mam nadzieję uniknąć wszystkiego paskudztwa do końca ciąży.

wyprałam dziś pościel do kołyski i przymierzyłam, i mamy wszystko już w zasadzie gotowe. już czekamyt z niecierpliwością. Może pomyślicie, że wcześnie, no ale ja się trochę cykam, czy przez te moje choroby i kaszel nie wywini się coś wcześniej. chcę być przygotowana w razie czego.

Larvunia jak tam odstawianie> dalej się udaje w dzien??
Ja w czwartek jade rano do dyrektorki do przedszkola, to zajechałabym może po to mleczko co?

megi - odważna jesteś z tym zebem naprawde ;)

Future możesz podjechać, z racji tego ze wiszę Ci nadal 25 zł to mleko masz za free.... też ten kombinezonik Ci oddam i może do tego czasu porzadek uda mi się zrobic z reszta ciuchow co bys mogla zabrać dla synka.

ja dzis mam zly dzien :-( Humor do bani... zła jestem na sasiada synów..., odchudzam sie od dziś i wogole mam nerwa... Mloda dopiero zasneła, marudziła na maxa!
pewnie @ bym miała gdybym nie brala tabsów.... eehhh co za dzien moze jutro będzie lepiej.

aaaa Future cyc tylko na noc u nas i czasami z rana jak chce dospac jeszcze chwilę a widze że mloda "lejąca" jest to zasypia przy cycku i spimy do 7.00 :-) inaczej bym miala budzik juz o 5.00 ;-) Ale z rana juz sporadycznie, na noc tylko.
A w dzien jada prawie co my już. I wiecie co... różnie z tą wysypką u niej nie wiemod czego to zalezne, bo jogurt naturalny wcina ze mna i nie wywala jej... po innych jogurtach odrazu wywala. Dzis np dawalam jej 4 lyzeczki mleka zwyklego (nie przegotowanego nawet) i nie miala wypryskow na buzi... wiec nie wiem od czego ja wywala czasem a czasem nie.

Witam Was Dziewczyny.
Mam do Was ogromną prośbę. Wybieram się z dzieckiem na oddział dziecięcy do szpitala na Dekarta. Ponieważ do szpitala mam kilka godzin drogi proszę o informację co można, co trzeba zabrać do szpitala. Jestem mamą karmiącą piersią - wie może któraś z Was jakie warunki szpital oferuje takim mamą? Czy brać materac do spania czy są łóżka. Czy jest kuchnia do dyspozycji rodziców? I wogóle proszę o wszystko co istotne na temat tego oddziału.

Renatal ja osobiscie nie wiem i moze nie powinnam sie wypowiadac...ale
kolexanka pare dni temu wyszla ze szpitala z synkiem byla bo mial zapalenie pluc. Za to ze wogole na noc chcesz z dzieckiem zostac placisz 15zl, śpisz na krzesle w tedy. Chyba ze na sali nie ma wiecej dzieci to z dzieckiem mozesz spac w Twoim przypadku to nie wiem... bo nei wiem na jakie lozko Ci dziecko położą...
wiecej nie wiem... moze dziewczyny podpowiedza wiecej
ZDRÓWKa!

edit:
Future a przedszkole czynne?? wakacje maja przedszkolaki do konca lipca.

Ostatnia edycja:
Hejka... Kooope lat... no ale tak to już ze mną jest... zaganiana zalatana, z młodym więcej czasu chcę spędzac, dziś w zoo w wawrowie byliśmy, wzięliśmy jego kuzynów, potem lody, i u nich jeszcze pochasał, potem czytanie bajek, bajka w tv i śpi...

RENATALja leżałam, ale z 2 lata temu jakoś... na zapalenie krtani... pierwsza noc na krześle takim zwykłym 2 pozostałe nocki miałam taki wygodny fotel już, ja jak byłam to nie płaciłam, była lodówka i czajnik, oczywiście łazienka... Ale skoro teraz się płaci to najwyraźniej się pozmieniało, bo jak ja wtedy byłam to płatny był, ale pokój w hotelu obok szpitala...

LARVUNIU my z M będziemy winko robic z wiśni więc za jakiś czas dużo wiśni będzie u mnie, ale nie wiem jak z pestkami, bo jak od M z pracy będziemy brac to wydrylowanie, ale jak z ryneczku to sami będziemy dziubac, to ci dam znac wtedy...

PR popieram pomysł spotkania, ale znając życie ja akurat w pracy będę :-(

Tak wogóle to ja wciąż czekam na tą obiecaną wizyte u mnie w pracy... Ciacho się zapowiadała :-p.

Wogóle jakaś jestem padnięta na ryjek... Tak mi się marzą 2 dni z rzędu wolne... Nie jestem przyzwyczajona do tylu dni w pracy, no ale trzeba brac dodatkowe dni póki można... Mieliśmy dziś nad jeziorko jechac ale pogoda się zkaszaniła i dobrze bo @ mam... Młody z M przez weekend w basenie się moczyli a ja się gotowałam przy palnikach... Ale dziś się troche zrelaksowałam przy zwierzątkach...

Oki, miłej nocki... Wpadne znów, kieeeedyś....

Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
Jeżeli dojdzie do operacji to spędzimy w tym szpitalu ok. 2 tygodni i nie wyobrażam sobie tylu dni spania na krześle :-(, mam nadzieję, że może jakoś łagodniej potraktują matkę karmiącą ;-).

Renatal moja kolezanka ciężarna w 8 mies i na krzesle jej kazali spac... Nie najlepsze u nas opinie sa pod względem opieki, aparatura i sprzęt dla dzieciakow pierwsza klasa ale ludzie tam pracujący sa rozni zalezy na kogo trafisz... Wspolczuje.

dzien dobry tak wogole, witam sie dzis z kotem ;-) Szyciaki: Kot

Hej. No i bylismy w szpitalu - bez antybiotyku si,ę nie obejdzie wrrr ... mnie też coś przewiało bo nie mogę ruszyć głową ...
Mam pytanie - ile się czeka na dowód osobisty dla dziecka ??
lecę pracować bye ..

reklama
dzien dobry
kasia ciagle mi nie po drodze
madziarena nie jestem pewna ale chyba z 2 tyg, ja nie robilam dowodow tylko od razu paszporty, z tym ze u nas bardziej one przydatne bo dowod tylko na tereni unii
larvunia to idzie wam calkiem dobrze to odcycowanie:tak:

Do góry