reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

marisamm ja znam je, karmiłam przez nie synka jak bylismy w szpitalu ... (jak sie urodzil przez 2 tyg bylismy w szitalu)
Mloda nawet do buzi nie chce jej wziąść w ryk zaraz jest jak widzi ze nakladam sobie. Odwraca się i ryczy. Albo ręką probuje w złości zwalić. Wczoraj dzieki temu nie brała cycka mi cały dzień. Bo co cycków sięgała ja zaraz sięgałam za nakładkę i ona bunt odrazu...

reklama
A moje dziecko od godziny siedzi samo w przedszkolu :))) tatuś zawiózł i zostawił ;)) hehe teraz czekam na telefon - jak nie zadzwonia to o 13 jade po nia ;)) Widocznie przy mnie ona takie miękkie jajo :)

larvunia- Twoja pannica już duża, wie co się święci, nie to co moje małe nieświadome ;) w ogóle z doświadczenia mam wiem, że jak się nie przystawi do piersi z nimi od razu, to później ciężko, żeby dziecko chciało je chwycic..
ale i Zwierzak nieświadomie je zrzuca co chwile, aż naprawdę mam ochotę podkleic je taśmą dwustronną :-D

obyś szybko z jakimś mleczkiem trafiła i żeby Ci cyc nie pękł od nawału mleka, jednak rok ssania robi swoje, produkcja pewnie wciąż pełną parą..

Ufff wyspani :-) Zaleję robaka mleczkiem i spadamy tuptać... szkoda, że tak brzydko, ale trochę powietrza trzeba :tak: temat przedszkolny pełną parą, heh jeszcze kilka lat i się zacznie

marzenka - mąż tu się czuje dobrze, tylko się śmieje, że mamy zimę latem :-D bo w PT zimą... pada ;-)

larvunia - super kotek-duch :-D a z cycków może odciągaj odrobinę jak już Cię tak bolą? A z nakładkami to może jest sposób na odccycanie?

pr - cześć:-) łiii fota :-D w sobotę myślałam nawet, żeby się przejść na spacer tam na wieś i pomachać Ci, ale myśle, że nie przeszłoby wołanie z wału jak za dziecia "Aniaaa chodź na dwór" :-D

aniołek - kciuki za bilans, daj znać jak poszło :-)

a co do ubranek przy ulewaniu to oj, prawda :-D mam sporo ubrań dla Gabrysia, a czasem nie wyrabiam z praniem jak ma gorsze dni. No i dla mamy i taty zapas koszulek też się przydaje ;-)

marisamm - ja nakładek używałam tylko przez chwilę, żeby mi sutki się troszkę podgoiły, jak doszły do się to zdjęłam i już jest ok. Tylko czasem mały śpi z cycem w buzi i potem mam sutka jak ciasto...

Na obiado beda nalesniki ciasto przygotowalam potem bedzie smazenie :-):-)
@ przylazla i wszystko mnie boli zwariuje zaraz...a jeszcze musze po 13 do logopedy isc z mloda nie chce mi sie...
pies ciagle szczeka dziala mi na nerwy ten jego piskliwy glos wrr...caly czas cos slyszy i sie naciaga :angry:

Madziarena widzisz jak dzialasz na corcie hehe lepiej niech z tata lub babcia chodzi :-) moze juz jej sie tam zaczyna podobac i bawi sie ladnie z dzieciakami :-)
Yolanta to pospalas ladnie dzis hehe :-p milego spacerowania :tak:
Larvunia udanego wypadu !!

Pogoda nie ta i już mniej chęci na wszystko. Odwiedziny sąsiadki zaliczone no bo jak inaczej:) idę zaraz frytki smażyć jak my z Zuzią uwielbiamy o ja:happy2: 2kg w zamrażalce więc możemy szaleć aż się posr....:-D M dziś na służbie oby do wieczorka a jak dzieci usną to jakiś filmik sobie zapuszczę.

Witam

Mieszkam w zachodniopomorskiem ale na samym jego obrzezu wiec do Gorzowa mam tylko 30 km. Dlatego prosze o podzieleniem sie informacjami na temat dobrych , sprawdzonych pediatrow z tego miasta oraz dzieciecych specjalistow.

Moj Synek Wiktor skonczyl półtorej roku i jak dotad przespał 2 całe noce:szok: Jestem u kresu sił i wytrzymałosci, juz nie wiem do ktorych drzwi zapukac zeby uzyskac jakas pomoc. Noc to wstawanie po 8, 10, 12 razy...Mały rzuca sie , wierci, popłakuje. Jestem umęczona ciągłym noszeniem Go. Prosze poradzcie cos odnosnie tego , gdzie moglabym sie skonsultowac z jakims solidnym pediatra.:tak: Dodam ze robilam kilkakrotnie badanie kału w kierunku obecnosci na pasozyty i nic nie wykazało. Poza tym to ze ida Małemu zeby to tez raczej nie ma wiele do rzeczy bo gdy mu nie ida - nocki sa tak samo koszmarne:no:

reklama
malta łojej ja nie pomogę bo nie znam Gorzowa...a nocek to mogę jedynie współczuć, masakra podziwiam że chodzisz jeszcze.
future taka pogoda na przemian inna to choroby atakują i co my na to poradzimy...Szybkiego powrotu do sił kochana:*

Mój mały śpi młoda bajki ogląda a ja wcinam fryty:) potem jakaś kawa na mus bo usnę a gdzie tu do wieczora....

Do góry