reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Kroma zazdroszcze domku....ale to tak sie latwo mowi pewnie a roboty przy tym od cholery. widze co moja mama ma z remontem u siebie. juz 4 rok sie remontuje:/ale niby w tym tyg koniec. juz chyba nic nie moze wiecej zrobic...albo mi sie wydaje

Marisamm galeria jest w watku zamknietym i o dostepie tam decyduja wszystkie dziewczyny:rofl2:

Owca wozek w sklepie kupilam bo na allegro byl drozszy troszke:sorry2: chociaz juz wczoraj mialam ochote go zamawiac na allegro bo tam czas realizacji jest 2 dni a ja chcialam czerwony a tu jak w sklepie nie ma i sie zamawia jakis kolor to czeka sie 2 tygodnie. bez sensu...

reklama
Dzięki dziewczyny za życzenia :*

Marisamm - no to świetnie, że przybiera na wadze. Gabryś też ulewa i wymiotuje sporo, ale lekarz poradził tylko, żeby porządnie bekał i ewentualnie spał pochyło, z głową wyżej. Bo na wadze przybiera też dobrze, więc nie ma co się martwić jakoś bardzo. A jak katarek, przechodzi? Buźki dla Tymka :*

blond - fajny kolorek :tak: ja się zastanawiałam nad czerwonym albo zielonym, ale że się zielony na allegro trafił taki jak chciałam to mam zielony. Tylko teraz widzę jaką ma wadę ten limonkowy zielony... - robale też uwielbiają ten kolor. Bez moskitiery do parku ruszyć się nie możemy;-)

Yola- u nas to jest tak, że jak mu się odbije i to porządnie to i tak czy inaczej uleje, a na odbicie to też trzeba czekac jak na księdza po kolędzie; czasem w ogóle mu się nie beknie.. a mi ręce odpadają od trzymania. a na pochyło śpi prawie od początku, położna nam poradziła i kupiliśmy poduchę klin;
a katarzysko mija, teraz tylko po nocy nieco zapchany nosek ma:tak:
ja też mam limonkowy zielony połączony z czarnym, tzn. Tymszan ma:-D ja robię tylko jako operator wózka..

Tymoszenko pozdrawia Gabrysia, :rofl2:
lecem... łóżko wzywa!

czesc laski
megi dobrze ze ci juz lepiej......
ciacho pokaz sie moze nie jest tak zle ja mowisz;-)ja tez kupie szamponetke moze nawet jutro hehe nic nie powiem mojemu i zobaczymy co z tego wyjdzie:tak:
blond ja mialam podobny ten tako tyle ze koleczka z przodu te male...nie bylam zadowolona z nich bo w zimie masakra...ale pewnie przy drugim sie przemecze ;-)no chyba ze tych kolek nigdzie nie dostane bo sa do wymiany.....
madziarena daj mlodej czas.....ja chodzilam caly czas z dawidem siedzialam se z boku ale on wiedzial ze ja jestem nawet na mnie uwagi nie zwracal....niewiem czy to jest dobry pomysl zeby od razu zostawiac sama.....bo moze sie tylko zrazic a tak sposobem pomalu by sie przyzywczaila bo mnie sie wydaje ze lepiej najpierw zeby sie przyzwyczaila do pani czy do dzieci niz miala by plakac za mama bo ja zostawila....tak czy siak to by nastapilo ale czmeu tak drastycznie.....a tak przez okres wakacji mozna dziecku tlumaczyc duzo na temat przedszkola...tak mnie sie wydaje...
my wczoraj bylismy w lidl kupilismy dwie pizamki i dawid sie cieszy ze to do przedszkola:tak:jeszcze kupie dwie zdlugim rekawem i bedzie mial na zmiane;-)pani na zebraniu mowila ze bardzo wazne jest to zeby z dzieckiem chodzic kupowac rzeczy do przedszkola:tak:i o tym mowic:tak:
megi pewnie standardowo pasta szczoteczka kubeczek...reczniczek ciuszki na przebranie w razie czego.....
aneteczka daj znac jak tam po przedszkolu..niby twoj maly juz przyzwyczajony ale to chyba nowe przedszkole co nie....ciekawe czy tez bedzie ok..i jak zadowolona z szafy jestes?
owca hmm dziwne....u mnie sie jesszcze tak nie zdarzylo...tzn ze jak wkladam naczynia do zmywarki to staram sie gabka przetrzec zeby nie wyschlo bo ja raz wtygodiu przewaznie wlanczam to by mi wyschlo i podwojnie bym musiala myc ale tak jest ok.....raz w miesiacu wlanczam z plynem i jest jak nowa ladna czysciutka..
yolanta twoj maly juz miesiac ma jak ten czas leci..jak tam maz dobrze mu tu w naszej polsce ?
larvunia aty juz odstawiasz od cyca?
kroma super ze juz koncowka..pewnie na jesien juz zamieszkacie na swoim wkoncu....ja was podziwam.....ile to lat ile to kredytu trzeba brac zeby miec taki dom.....niewiem czy ja bym tak chciala balabym sie predzej..ze nie podolam splacac rat.....owszem chcialo by sie ale czy to jest tego warte!!widze po tych co tu mieszkali ze po pol roku przychodzily listy windykacyjne...bo nie dali rady splacac kredytu.....
jak ma sie swoja ziemie to juz o wiele prosciej fajnie by bylo usiasc sobie na ogrodku miec cisze spokoj ale cos za cos..
kroma jak was wychodzi teraz kredyt?macie w zlotowkach?
co u nas nic ciekawego jeszcze dzis do pracy i jutro mam wolne w koncu bo niepamietam kiedy mialam ostatnio:tak:
a gdzie nasza kasia sie podziewa?

dzien dobry
marzenka ee tam nie bede starszyc :-D milo jest miec wolne :tak:
ja czekam na to lato i nie widac, niby w piatek ma byc ale pozyjemy zobaczymy:baffled:

Hej Kobietki !
Kroma - zdrówka :) I szybkiego wybudowania się :) już niedługo super !!
Megi wracaj do zdrówka ... c
Ciacho jak tam włosy :) POKA POKA - Marzenka jak pofarbujesz to pokaż się :))

Marzena co do tego przedszkola to nie jest tak jak piszesz, że ja odrazu małą drastycznie chcę zostawić samą - bez przesady, taka wyrodna matka nie jestem :) Z małą do p-la chodzimy już od ok. 2 m-cy, raz ja raz babcia - jak znajdziemy czas to idziemy, i jak się okazuje, gdy ja jestem to mała owszem bawi się ale obserwuje czy jestem, jak sżła z babcią to wogóle na nią uwagi nie zwracała. Wspólnie z panią przedszkolanką podjęłyśmy decyzję, że próbujemy ją zostawić, zresztą sama mi powiedziała - mamusiu idź do pracy, to się zwinęłam, ale to ją przerosło widocznie. Zreszta miałam takie zajecia na studiach odnosnie zostawienia dzieci i wiem, ze im krócej tym lepiej ... we wakacje p-le nieczynne, dzis mala idzie z tata, jutro z babcia - jesli bedzie chciala, nic na siłę teraz ale we wrzesniu bedzie musiała chodzic nie bedzie miala wyjscia bo nie bede miala co z nia zrobic. Dawid jest prawie rok starszy, on tez inaczej juz to odbiera, moze za rok Amelka tez bedzie chetniej zostawała ... nie wiem sama ...
u nas piżamiki niepotzrebne - nie ma leżakowania, jak dziecko chce to idzie sie położyć, i dobrze bo moja mała nie śpi już w dzień.

Aneteczka jak po przedszkolu ??
Yola, Mariasim, Blond - jak maluszki ?? Kochane pewnie :*** Buziaki dla maluszków naszych malych :**
Larvunia jak tam odcycowanie ? Nie płaczecie ;P ?
Od 9-15 nad morze jadymy -- jupiii byle pogoda była :))) Jeszcze 1,5 tyg i 2 tygodnie urlopu ale sobie odpocznę ... ;)
Do miłego papa

halo larvunia
torebka fajna, ze ci sie chcialo:-D szybko ci poszlo
madziarena pewnie nic na sile wiadomo im starsze dizecko tym lepiej, moze sie okaze ze tylko pry tobie tak reaguje

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ciacho dzieki
madziarena na noc wczoraj podalam jej cycka (mam super masc po ktorej goja mi sie) bo stopniowo chce odstawiac, coraz rzadziej by cycki mi nie exsplodowały. A chemia tabsami na wstrzymanie laktacji nie chce sie truc, bo to burza paskudztw tam niby i zaburza organizm nieźle. Dziś jak juz pisalam marzence testujemy mleko HA.
Na noc będe jej chyba tylko cyca podawac i to coraz krócej... Wczoraj cycki jak balony miałam po calym dniu nie dawania jej. Ciezko bylo, ale przezylyśmy ;-)

reklama
Witam laski :-):-)
ale pogoda bee...musze isc na dzialke zaszadzic moje noewe 4 drzewka ale zwyczajnie nie chce mi sie wtakiej zimnicy tego robic wrr...moze jutro :rofl2:
Moj mlody dzis jedzie do teatru :tak:

Larvunia fajna torebka :tak:..zostawiasz sobie czy na sprzedaz?? bylas u pediatry bo cos pisalas chyba wczoraj..:baffled:
Marzenka to pomalu zakupki robisz i dobrze nie odczujesz tak tego...u nas na szczescie nie ma lezakowania :no:..fajnie ze jutro masz wolne odpoczniesz :-)
Madziarena to jeszcze troszke i smigacie na urlopik oby wam pogoda dopisala :tak:ja bylam wyrodna matka bo nigdy z malym nie siedzialam w przedsz.zawsze zostawal sam :tak: tu mi tak pani mowila ze jak sie z dzieckiem siedzi to tylko gorzej jest :baffled: wiec szlam ciezko bylo ale dalismy rade :-)..
PR gdzie bylas ? jak tam na wsi ? a jak Amelka nie placze juz w przedsz??

Mysle co tu na obiad wymodzic :baffled:
Ktora ma konto na allegro to by mi aukcje podbila??:-p..

Ostatnia edycja:
Do góry