reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Hej ja wrocilam z dzialki wypogodzilo sie to przeszlam sie z psem cos tam pogrzebalam i jestem bo mloda niebawem wraca wiec ziemniaki zaraz wstawie :tak::tak:

Kroma mloda spowiadala sie po niemiecku wiec tym bardziej wiekszy stres :tak: choc z jezykiem niem ona nie ma juz problemu :-) a jak mnie idzie niemiecki hmm...teraz jak siedze w domu to cienko jak chodzilam na kurs bylo lepiej a teraz to znajomi polacy,tv polskie i jak tu sie uczyc hehe ;-) ale moze jeszcze niebawem wybiore sie na jakis kurs zobaczymy :tak:

Madziarena hej :-) pracuj pracuj zaraz urlopik bedziesz miala to odsapniesz :tak:

Kasia zdrowka dla was :tak:

future a jednak nie bedzie malego przedszkolaczka haha ale to fajnie ze tatko bedzie i posiedzi z Hesia :happy2:

No nic uciekam do garow :tak:

reklama
hej potem was nadrobie:p
A tym czasem wpadlam sioe pochwalic ze Larvunia baaardzo mi poprawiła humorek dzis :) Yeeeea wygrałam konkurs- pierwszy raz w zyciu cos wygrałam i to jakeigoładnego ten kot jest zajebiaszczy;]

Pr ja nie wiedziałam, że ty taka twórcza jesteś. Gratuluję
Owca- fajnie ma młoda, bo będzie znała ten jeżyk dobrze i jak będziecie w Niemczech ciągle to nie zapomni, co ja bym dała, żeby znać ten język jak znałam 7 lat temu, a nie używam i nawet się nie umiem dobrze przestawić.
Kasia- zdrówka dla was, dla małego, żeby nic poważnego nie było i dla ciebie, żeby przeszedł ból, ja nie wiem co to zatoki ale jak mam katar to mnie chol... bierze.
A ja miałam znowu telefon z oferty pracy fajnie by było jakbym poszła na następny etap, bo to coś konkretnego, tylko nie wiem czy się nadaję, bo to troszkę jak przedstawiciel handlowy tylko nie jeżdżący po firmach tylko firmy do niego i w dobrej firmie. A ja taka cicha jestem, mam nadzieję, że jak pójdę na rozmowę to nie spalę tematu.

hej
ja sie witam na szybko i zaraz po malego bede szla.
bylam rano u gina i troche dola zlapalam , maly ma cos nie tak z tetnem, za niskie ma, zanikalo na zapisie( chociaz ja caly czas slyszalam ze bije):eek: , no i co 2 dzien mam na ktg do gina chodzic, a wlasciwie teraz w piatek i jak bedzie znowu zle to szpital pewnie. ale powiedzial ze moze mlody spal i tak ma, wiec jak 2 nastepne beda ok, kolo 140 to juz mi da spokoj a jak nie to bedziemy myslec.
tetno mial 140 przez chwile potem spadlo do 80, 100, i znowu 140, potem przerwa i znowu cyrk, ale w miedzyczasie 3 lekkie skurcze sie zapisaly , ja myslalam ze to od tego ale niby to w innym momencie bylo. sama nie iwem. pocieszam sie ze on wie co robi i jakby bylo bardzo zle to by mnie na IP pognal albo kazal przyjsc jutro a nie pojutrze . jednak dalo mi to do myslenia i sie martwie strasznie. jezdze od rana po miescie zeby sie czyms zajac. mlody sie rusza wiec to najwazniejsze, w karte wpisali mi tetno dziecka 140 czyli ok .ale kurcze mogli mi chyba nic nie mowic bo ja zawalu dostane do tego piatku.
zalatwilam dzisiaj paszport dla rafala bo mama go gdzies ma zabrac na moj porod, za kilka dni do odbioru.
jeszcze gin mowil o porodzie, ze mam sie nie bac ze mi po cc kaza rodzic sn, ze to juz nie bedzie jak za pierwszym razem ze mnie dobe trzymali ze skurczami bez postepu, powiedzial ze dadza mi urodzic sn jak bedzie szlo normlanie ale jesli nie bedzie tempa porodu to od razu tna bo nie beda czekac az mi cos peknie. mam nadzieje. przerazamnie dzisiaj to wszystko

co do PITow to US ma 3 miechy na wyplate i jak ktos skladal w kwietniu to jest prawie pewne ze dostanie pare dni przed tymi 3 miesiacami, jak w marcu to moze troszeczke szybciej, jak w lutym to po 3 tygodniach, po miesiacu. tak mniej wiecej to wychodzi.
najlepiej zadzwonic do urzedu i zapytac, tylko powiedziec ze juz daaawno skladaliscie i nie pamietacie dokladnie kiedy( jak podacie date to Wam powiedza ze urzad ma 3 miechy i mozecie sie ugryzc...)wtedy w kompie zobacza czy juz jest w systemie i mniej wiecej za ile dni bedzie, gorzej jak nie jest wprowadzony to wtedy znowu trzeba czekac. ale zalezy ttez do kogo sie dodzwonicie, trzeba wyczuc.

przepraszam ze glownie o sobie ale taki nastroj do dooopy ze sie odechciewa wszystkiego

reklama
blond nie martw się , będzie na pewno wszystko dobrze. Najważniejsze tak jak mówisz, że malutki się rusza. Może faktycznie coś ze sprzętem..
Dobrze, że idziesz jeszcze w piątek na kontrolę.. przynajmniej nie będziesz się martwić przez weekend jeśli wszystko wyjdzie ok. Wiem, że łatwo się mówi.. ale postaraj się zrelaksować.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Maluszka :*

Do góry