hej
ja sie witam na szybko i zaraz po malego bede szla.
bylam rano u gina i troche dola zlapalam , maly ma cos nie tak z tetnem, za niskie ma, zanikalo na zapisie( chociaz ja caly czas slyszalam ze bije)
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
, no i co 2 dzien mam na ktg do gina chodzic, a wlasciwie teraz w piatek i jak bedzie znowu zle to szpital pewnie. ale powiedzial ze moze mlody spal i tak ma, wiec jak 2 nastepne beda ok, kolo 140 to juz mi da spokoj a jak nie to bedziemy myslec.
tetno mial 140 przez chwile potem spadlo do 80, 100, i znowu 140, potem przerwa i znowu cyrk, ale w miedzyczasie 3 lekkie skurcze sie zapisaly , ja myslalam ze to od tego ale niby to w innym momencie bylo. sama nie iwem. pocieszam sie ze on wie co robi i jakby bylo bardzo zle to by mnie na IP pognal albo kazal przyjsc jutro a nie pojutrze . jednak dalo mi to do myslenia i sie martwie strasznie. jezdze od rana po miescie zeby sie czyms zajac. mlody sie rusza wiec to najwazniejsze, w karte wpisali mi tetno dziecka 140 czyli ok .ale kurcze mogli mi chyba nic nie mowic bo ja zawalu dostane do tego piatku.
zalatwilam dzisiaj paszport dla rafala bo mama go gdzies ma zabrac na moj porod, za kilka dni do odbioru.
jeszcze gin mowil o porodzie, ze mam sie nie bac ze mi po cc kaza rodzic sn, ze to juz nie bedzie jak za pierwszym razem ze mnie dobe trzymali ze skurczami bez postepu, powiedzial ze dadza mi urodzic sn jak bedzie szlo normlanie ale jesli nie bedzie tempa porodu to od razu tna bo nie beda czekac az mi cos peknie. mam nadzieje. przerazamnie dzisiaj to wszystko
co do PITow to US ma 3 miechy na wyplate i jak ktos skladal w kwietniu to jest prawie pewne ze dostanie pare dni przed tymi 3 miesiacami, jak w marcu to moze troszeczke szybciej, jak w lutym to po 3 tygodniach, po miesiacu. tak mniej wiecej to wychodzi.
najlepiej zadzwonic do urzedu i zapytac, tylko powiedziec ze juz daaawno skladaliscie i nie pamietacie dokladnie kiedy( jak podacie date to Wam powiedza ze urzad ma 3 miechy i mozecie sie ugryzc...)wtedy w kompie zobacza czy juz jest w systemie i mniej wiecej za ile dni bedzie, gorzej jak nie jest wprowadzony to wtedy znowu trzeba czekac. ale zalezy ttez do kogo sie dodzwonicie, trzeba wyczuc.
przepraszam ze glownie o sobie ale taki nastroj do dooopy ze sie odechciewa wszystkiego