reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Kasia- ja się nie odniosłam do twego posta tylko ogólnie, piszę, że każde dziecko ma inne zdolności, a że dzieci nie są zdolne, poza tym jak ja widzę, że moje jest w czymś mniej zdolne to mnie to nie irytuje, cieszę się z tego co umie, a mi to nie przeszkadza, że ona nie daje rady, ma jeszcze czas na naukę, jak nie lubi rowerku to co ja będę na siłę, widzę, że ona wloi hulajnogę.:-)

Blond
- ja ogólnie ruchowo byłam gorsza, no ale Olka jest troszkę zwinniejsza ode mnie, bo nie ma lęku wysokości. Ja miałam też BMX ale jakoś mi nie szło. Za to na koleżanki składaku się nauczyłam i potem śmigałam :-)

Mycha- to fajnie, ja myślałam, że on starszy jest, a to rocznik mojej Oli, a ja byłam w Biedronie i nie ma tam hulajnoga, ale widziałam w InterMarche za 45 zł takie 3 kołowe fajne, może się skuszę i jej kupię. Fajnie, że mały zadowolony z prezentów.

A ja dla M wprowadzałam sprzedaż i prawie mu nie popieprzyłam przy Kasie Fiskalnej :wściekła/y: jakoś ostatnio nie siedziałam na niej i zapomniałam co i jak z czym.

reklama
czesc dziewczynki
troche nadrobilam przy kawce:-D
kroma ja bym ci odradzala kupowac ta hulajnoge z intermarche bo kumpela kupila prawie taka sama jak moj dawid ma i jest o wiele gorsza.....nie jest zadowolona z zakupu...
a ta z biedry to niewiem jaka jest.....
my kupimy malemu biegowy jak tylko kasa z pit przyjdzie czekam czekam i sie doczekac nie moge:wściekła/y:zaraz 2 miesiace mina:eek:
moj sam odrzucil mleko modyfikowane tak samo kaszki...nie lubi takich rzeczy tak samo za manna tez nie przepada....mleko wypije tylko w platkach ale je duzo jogurtow wiec nie jest zle..szkoda tylko ze kakao te znie wypije:eek:moze kiedys mu przejdzie:tak:
owca jak tam malowanko?
mycha wszystkiego dobrego dla wojtka;-)fajnie ze dzien zlecial szybko i milo;-)
blond nie no dobrze ze sa razem;-)jak im tak dobrze to ok;-)przynajmniej siebie dobrze znaja;-)
yolanta pewnie sie cieszysz jak dziecko:-Dtzn ze bedziesz mogla juz rodzic:-D

kurcze kolezanka poszla na zwolnienie i dzis mi sie chyba grafik zmieni:eek:
moja kierowniczka odchodzi taka zajebista babka szkoda mi bo fajnie jest z nia....tez ma meza zolnierza i jest o czym pogadac....jest nowa kierowniczka od 3 tygodni ale ona taka sobie....narazie jest ok zobaczymy jak zostanie sama jak bedzie kierowac sklepem...
ostatnio sie wybralam z mlodym rowerkiem do miasta kurde ale nie chce pedalowac do przodu.......tylko do tylu ciagle ......wkurza sie jak mu mowie pokazuje jak ma pedalowac bo za ciezko...niewiem pewnie w swoim czasie sie nauczy.........
reszte dziewczyn pozdrawiam i buziaki:-)

witajcie

Marzenka- dzięki, wygląda ładnie jak te z netu. Szkoda, że twoja szefowa odchodzi, a może ta nowa się rozkręci, co do nauki jazdy to trzeba cierpliwości, jak sama piszesz sam się kiedyś nauczy. Jeszcze będzie z niego kolarz :-)

Ciasteczko
- ja też jestem tym zawiedziona deszczem.

A ja ściągnęłam tą pończochę uciskową i nawet już tak nie boli, ale jeszcze muszę czekać, bo się wszystko goi, chyba na komunię kiecki nie założę :wściekła/y:

kroma a kiedy bylas na zabiegu?
a moze jednak zalozysz :tak: wystraczy jakies ciemniesze rajstopy, gdzie to jest powiedziane ze musza byc cieliste?

Czesc kobity :-)
znowu przysiadlam z kawa na chwile a potem do sklepu wyskocze
musze pyrki kupic bo dawno nie jedlismy ziemniakow hehe...
wczoraj bylismy w kosciele na probie jak maja z lawki wychodzic itp..
oplatek dostaja na srodku na oltarzu stoja w koleczku i dostaja oplatka do reki a potem ksiadz cos mowi i wtedy wszyscy sami wkladaja do buzi :tak::tak:
malutko tych dzieci bo tylko 3 dziewczynki ida i 7 chlopakow...:tak:
no i najwazniejsze spowiedz wczoraj hanka zaliczyla a juz sie tak balam bo widzialam ze ma stresa
i mowi ze ona nie idzie do spowiedzi ze pojdzie w piatek bo byl wybor wtorek lub piatek
a ja jej mowie ze trzeba isc dzis no to ustawila sie w kolejke oczywiscie stanela jako ostatnia hah
ale poszla uff...:-):-) jeden stres mam mniej ze to mamy za soba...:tak:
Teraz jeszcze w piatek proba i wsio..mam nadzieje ze w niedziele bedzie cieplo niby zapowiadaja u nas 25 st :tak:
bo dzis jest pochmurno i chlodno...

Marzenka malowanie skonczone :-) teraz tylko juz na gosci czekam haha w sobote kolo 4 rano tescie beda :tak:

Kroma nie zamartwiaj sie moze kiecke jeszcze zalozysz tak jak ciacho mowi jakies ciemniejsze rajstopki wlozysz i bedzie ok :-)

U mnie tak jak u Marzenki dzieciaki nie pija wcale mleka :no: jedynie z platkami tylko i nic pozatym nawet kakao nie rusza :no:
ale nie zmuszam bo ja sama mleka nie nawidze :-D
u mnie oboje pili modyfikowane dosc dlugo w sumie hanka jakos 2 lata a szymon szybko bo po roku odrzucil i juz wcale nie pil :no:..dla mnie to szybko dajecie te krowie mleko takim malucha no ale jak nie ma przeciwskazan ani wysypek to ok :tak:

Mycha fajnie ze maly zadowolony z prezentow i goscie dopisali :-):-)

no hej ;)

my od 7 na nogach, a mała już ziewa. no co za człowiek no. zamast się dobrze wyspać rano hehe.

właśnie wcząchnęła twarożek z ananasem, a ja zajadam się ciastkami z marmoladą i piję herbatę. coś mnie ostatnio od kawy odrzuca.... przepiła mi się może. czasem tak mam. za to piję dobrą herbatę angielską i się rozkoszuję. a w międzyczasie latam za małą, bot o szogun normalnie.

dziś mała chyba ze mną pójdzie do przedszkola, bo moja mama w gorzowie się zakupuje...ale będzie impra z Heśką hahah

Czołem wszystkim;)
Ja też już po 8 na nogach, dzieci nie dały nawet poleżeć. Wkurzyłam się dziś na tego mojego małego głodomora:eek: Dałam wczoraj przed 23 kaszkę na mleku krowim, wypił 180ml myślałam że do 4 wytrzyma jak przed wczoraj a on obudził się już 2.25 bo głodny nosz..:dry: Chyba na niego zbytnio ten motyw nie działa, nie ma reguły czy dostanie mleko czy kaszke i tak budzi się jak chce...no i cóż nic nie poradzę że lubi papu:-D
marzenka nie tylko ty czekasz z pitu ja już czekam 6 tygodni dziś dokładnie mija....:dry:

Popadało w nocy i rankiem a teraz widzę słoneczko przebija, może zrobi się ładnie...Mój m na służbie dziś więc sama z dziećmi.

Hej wszystkim. Ja od 6 na nogach:eek:
Dziś wyjątkowo synek zrobił niespodziankę i pospał bez budzenia się :-)
Dałam mu przed 23 ostatni raz jeść i spał do 6. Raz tylko zapłakał, ale nie wstawałam - zasnął sam. Wyspałam się jak nigdy, choć i tak się budziłam z przyzwyczajenia i nasłuchiwałam ze zdziwieniem, że cisza :confused:

Jeśli chodzi o tematy kulinarne to mój też nie lubi mleka, w ogóle nie chce go pić. Jedynie na śpiku mu wcisnę z butelki, a tak to wszystko łyżeczką. Na szczęście kaszki jeszcze zje jako tako.. bo chyba nie miałabym pomysłu co mu dawać oprócz zupki i owoców.

megi ale masz głodomorka.:-p Ja swojego nie karmię już w nocy. Wiem, że to kwestia przyzwyczajenia. Jak się budził to nawet gdy dawałam mleko to nie chciał jeść. Rano też nie ma apetytu.. także kilka łyżek tylko zje.
mycha spóźnione życzenia dla Synka
marzenka może nowa kierowniczka rozkręci się i okaże się spoko..
Owca fajnie, że młoda ma za sobą choć jeden stres. Aa i ja też nienawidzę mleka :-D
Future to Hesia będzie najmłodszym przedszkolakiem;-). Gorzej jak jej się spodoba i będzie chciała zostać :tak:

Pozdrawiam Was
Lecę sprzątać

reklama
I ja się witam prawie porannie :-)

Wczoraj coś mi internet dziwnie chodził i niby podczytywałam, ale sporo postów jakoś przegapiłam.
No cieszę się, że już chwilka i mogę rodzić. Jakoś się doczekać nie mogę już tego momentu, kiedy wezmę Gabriela w ramiona... małż ma urodziny 2 maja i dzień w dzień tuli brzuszek i tłumaczy, że 2 maja ma wypełzać :-) W sumie fajnie by się złożyło.

aniołek - no to świetnie, że przespał ładnie całą noc, cieszę się. Oby teraz już jak najwięcej takich nocy było :tak:

Ja mleko całe życie piję i uwielbiam zarówno samo mleko jak i wszelkie przetwory. W przeciwieństwie do mojej mamy, która nie znosi mleka, przetwory akceptuje ;-) Chyba najbardziej by mnie pokarało, gdyby się okazało, że Gabryś ma skazę białkową i przy karmieniu cycem dieta bezmleczna... z głodu bym umarła, albo na modyfikowane przeszła:zawstydzona/y:

Do góry