reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

reklama
Hehe no ja pierwszy raz rodzić będę, to nie wiem o czym się wtedy myśli. Ale nie chciałabym zamiast cieszyć się z dzidzi to marudzić, żeby ze mnie to drapiące badziewie zdjęli :rofl2:
blond, jak ja mam ochotę na coś szybkiego i słodkiego to budyń sobie robię. Mleko i kilka torebek to coś co u mnie w kuchni jest niezbędne :-)

Jola u mnie w szafce to samo hehe zapas budyniu i kisielu:)
a co do drapania to wierz mi lub nie ale ja chcialam zeby ktos mnie zaczal przypalac zelazkiem albo cos innego robic zebym o tym bolu nie myslala chociaz przez chwile wiec mysle ze nie wpadniesz nawet na to ze Cie cos drapie :D:D:D:D:D a wlasciwie to ja i tak te skurcze bylam w swojej koszuli i dopiero jak zdecydowali o cc to mnie sami przebali i juz poziej te 8 dni bylam w szpitalnej bo szkoda mi bylo moich. jedne byly bardziej "udane" inne nie:)

Hej....
ja zla jestem polatalam pol dnia po miescie
i nic nie kupilam
owszem byly ladne sukienki ale albo za ciasne w cyckach :angry::angry: albo ceny jak z kosmosu po 300 zl masakra
tyle nie dam na jeden raz :no:
i rozmiary dziwne bo 42 mierzylam zeby cycki wchodzily hehe :-D

jutro fryzjer na 10 choc tyle dobrego :-)
bede szukac kiecke jeszcze w mczu obym cos znalazla :baffled:

widze rozmowki ciazowe na forum haha...

blond zdrowka dla malego :-)

ciekawe jak marzenka w pracy pierwszy dzien :nerd:

Za troche kapiel dzieciakow i filmik
tesciowka jeszcze w pracy i sami siedzimy :tak:

Milego wieczorka

marisamm, mam prosbe nie pisz post pod postem, edytuj jak po tobie nikt nie napisal

przepraszam sierot ze mnie:sorry: ale tak się podekscytowałam zebrą ;P

blond- jak usłyszałam o czerwcówkach to mnie aż ścisnęło, gdyby teraz coś się przydarzyło to ja jestem w czarnej d****!!!! ani nic do szpitala, dla dziecka parę ciuszków, reszta w przedbiegach..

yolanta
- dzięki za szczegółowe informacje, co do pakunku-ekwipunku.. rozumiem, że już jakieś zajęcia ze szkoły rodzenia masz za sobą? ;>

też podejrzewam, że jak już przyjdzie co do czego, to równie dobrze mogłybyśmy miec worek na sobie, a nie zrobiłoby nam to większej różnicy; chociaż co ja mogę wiedziec.. po raz pierwszy mam Kosmonautę w brzuchu..
a planujecie rodzic ze swoimi partnerami czy idziecie na plac walki:rofl2: same?

a co do deserów:
kisiel, budyń i galaretka w szafce to podstawa :)

na wielkiego głoda na słodkie można zrobic sobie deserek: duży jogurt naturalny, serek danio np. truskawkowy albo zamiast tego dodac galaretkę rozpuszczoną w mniejszej ilości wody, pokruszyc do tego biszkopty i dodac żelatynkę do zgęstnienia, powstaje coś ala puszyste, owocowe ptasie mleczko- kalorii nie ma dużo, wystarczy na kilka porcji, z tym, że trzeba czekac, aż zastygnie;

ciasteczka czekoladowo-owsiane bez pieczenia, ale też zastygają ok.3h- ale za to słodka i dośc zdrowa przekąska;

albo ryż zapiekany z jabłkami, ja dzisiaj miałam deser na obiad:)

Ostatnia edycja:
Owca wiesz...nie jedna Ci zazdrosci tych cyckow:p i lepiej ubierac sie w rozm 42 z powodu duzych cyckow niz wielkiej doopy:p

Marisamm wiesz co ja niby 2 raz ale boje sie bardziej niz przed 1. jedyne co to mam mniejsze obawy co do pielegnacji itd no bo wiadomo a porod to kazdy inny i zaskoczyc moze zawsze.ja wole o tym nie myslec ale ciezko to idzie,tym bardziej jak sie pol dnia na bb siedzi :D
a co do rodzenia to chcemy razem o ile bede w terminie mniej wiecej rodzic, bo jak przyspiesze albo przenosze to moj bedzie w trasie i pewnie bedzie staralsie szybko dojechac ale to potrwa pewnie dzien, lub dwa. zalezy gdzie bedzie:/wiec mam nadzieje ze jednak Alan wyczuje tate w poblizu i wtedy sie zdecyduje wyjsc:D

marisamm - a gdzie z tą szkołą rodzenia, pierwsze zajęcia idę dopiero 13 kwietnia :-) Byłam po prostu w szpitalu, zaczepiłam pierwszą lepszą babkę w kitlu na porodówce i wypytałam. A rodzimy z mężem, był przy tej przyjemniejszej części, to i przy tej mniej przyjemnej będzie :rofl2: A tak serio, to chce być przy mnie, a przede wszystkim chce być pierwszym, który zobaczy i dotknie swoje dziecko :-) Co mi przypomina, że ta położna wspominała, że można kupić to wdzianko ochronne dla męża, bo tam w szpitalu mają, ale ponoć dużo drożej.

MAgda- daj cycka troche jak tak marudzisz:p
Blond- o to juz postanowione ze Alan bedzie?
Larvunia- kobieto kiedy ty znajdujesz czas na takie cudenka podziwam Cie ja nawet nie mialam czasu spokojnie w kibelku usiasc jak w domu bylam:p

Yolanta- uwiez ze drapiaca koszula to njamniejszy problem ja tam mialam w d co mam na sobie tylko chcialam zeby maluchy juz ze mnie wylazly;p;p a tak serio po co brudzic swoja bo nie oszukujmy sie brudu troche bedzie;p;p;p

Marzenka jak praca?

Mycha, Megi- jak tam dzieciole ile to juz im stuknelo?:)
A ja dzis w koncu odpoczelam psychicznie w tej pracy nikt mi nie nadawal mama to mama tamto pic siku i łaaaaa i na raczki wiem wiem marudze ale Amelka sie strasznie rozpieszczona i wielki wymuszacz zrobila po tym szpitalu no Jasiek z resztą też i przyzwyczail się ze mama w domu i jak tylko wychodziłam to od razu bek byl... dzis rano na szczescie obylo sie bez placzu u niego
Za to Amelka chwile poplakala ze ona chce isc z mama i nie chce do przedszkola ale pani mowila ze dlugo to nie trwalo ;]
A Jasiek chodzil ponoc ciagle do drzwi i ciagnal za klamke i wołał Amela :)
No to sie rozpisalam;p

reklama
Larvunia to w koncu ta metka nie jest jeszcze wybrana czy logo bedzie inne nniz to na metce?

Yolanta przy naturalnym maz musi miec wdzianko tez?

Ania pr a Ty nie wiedzialas z tym imieniem? to juz w styczniu tego samego dnia co sie dowiedzielismy o plci zostalo wymyslone.mama moja oczywiscie zarty sobie robi ze szkoda ze nie Ildefons albo inny Maurycy...to jej mowie ze jak na W to i tak jest normalne imie i jestem zadowolona z takiego imienia, wazne ze bez problemu i zadnej walki wybrane hihi, wiec babcia bedzie mowila wnuczku :D chociaz wczoraj spotkala Ige moja w sklepie i powila ze bedziemy miec Alana. widac przeszlo jej to przez gardlo:)
widac ze juz do pracy chodzisz, odzylas, wlazlas do nas:)w domu mozna oszalec naprawde.i ja tez arvunie podziwiam gdzie ona ma ten czas na to wszystko,na pewno ma jakas nianie w pokoju obok i nam sciemnia :D:D:D

Do góry