reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

yolanta hehe to bedziesz miec dwojezyczna ksiazeczke:-D ale dobrze ze wszystko oki
befatka co sie przejmujesz nie ty jedna masz wiecej kg niz ustawa przewiduje:-D a to bedziecie sie imprezowac:-)
owca no kurna fajnie z dzialka masz, terza jak cieplo sie robi to tylko calek popoludniu spedzac tam:tak:
ja jutro znowu dentysty ale zmieniam plan dzialania nie mam juz sil na tego zeba bedzie krotsze leczenie

reklama
A wpadlam jeszcze do was zobaczyc..

Yolanta fajnie ze z dzidzia wszystko dobrze tzn z Gabrysiem :-):-)

Befatka nie przejmuj sie tak kg dobrze wazysz :tak: ja tez mialam sie nie obzerac bo zaraz komunia i jak zaloze jakas sukienke to brzuch bede miala obcisly i duzy jak na 4 miesiac :szok: jeszcze se ktos cos z rodziny pomysli :-D..
a dopiero znow pizze wciagnelam wrr...

ciacho a wyrwij tego zeba w cholere i bedzie spokoj z nim :tak::-D

No to teraz mowie juz dobranoc i ide na film :happy2:

Befatka witaj w klubie ja mam 64 kg a jak rodziłam ważyłam 69 kg. Codziennie mam zrezygnować jak Aniołeczke z kolacji i jakoś nie mogę. Ale jeszcze nie jadłam, może mi się uda nie dojść do lodówki. Yolanta- to dobrze, że mu się spodobała, ja jak wróciłam z UK w 32 tyg. to mój Gin nie mógł się połapać bo tam robili takie wielkie książki i kazał mi tłumaczyć, ale bez przysięgłego, więc sama mu wytłumaczyłam, wziął to co mu potrzebne a resztę wpisała do książeczki polskiej. Ale miałyście spotkanie z Blond, że cię wy-haczyła. Owca- jakbym miała działkę tak blisko to chyba bym na niej nocowała w taką pogodę, trzeba korzystać jak się ma. Ja sobie mówię, że do maja muszę zgubić bo w kieciki się nie mieszczę a nie chcę nowej kupować i mam sklerozę bo muszę do lekarza się zapisać na żylaki i zapominam, jak nie usunę to chyba w spodniach pójdę a nie w kiece.

Młody ma ciągle gorączkę nie dużą 38,1 zobaczę jak jutro i jak coś w piątek polecę do lekarza.

Aj tam Befatka przesadzasz ;-) DO mnie Ci duzo brakuje wiec sie dowartościowuj tym ;-)
ale mi dzis dzien szybko zlecial... Mialam gosci moze dlatego... No i Future do mnie wpadla jak po ogien i poleciala i na koniec dodala ze na *******y nie ma czasu jak powiedzialam ze zapraszam ja na kawe :dry: To sie pozalilam :-p
Noooo a z nowsci to SMARKAM i ja. Dopadlo i mnie to dziadostwo gggrrr... wiec cala 3ka jest pociagająca...

wiem wiem...

skonczylam na dzis juz ;) Uszyłam apaszkę i śliniaczek dla Misiuli ;)
Fotki jutro jak bedziecie grzeczne ;p
Dzis juz sie zegnam kichająco i smarkająco :tak:
DOBREJ NOCY

dzień dobry:)
tak wiem, pora zabójcza jak na szperanie po forum... niestety ostatnio coraz częściej tak mam: menszu wstaje do pracy, ja w końcu się zwlekam do łazienki no i co... i nie mogę zasnąc, gdzie u mnie to nie do pomyślenia, bo zawsze uwielbiałam spac i mogę to robic normalnie odpłatnie i myślę, że sporo bym wtedy zarabiała:-D

tradycyjnie już wczorajsze oglądanie wózków sobie odpuściliśmy, i tak na akcję "panel i farba oraz małe zakupy" zeszły się 4h!! a już nie powiem jak mnie kręgosłup pod koniec zaczął bolec, błagał chyba, żebym w końcu siadła; dziś jest za to jeszcze lepszy dzionek, pogoda jak marzenie, aż poodkręcałam znów grzejniki, a wieje niemiłosiernie... brrr

blondi- ja nie wiem jak Ty to zrobiłaś, że wyhaczyłaś Yolante; jakieś znaki szczególne tak na przyszłośc? :-p albo do każdej spotkanej ciężarnej będę wołac blondi, Yolanta? może akurat się trafi... :))

Yolanta- no to dobrze, że wszystko dobrze, a dwujęzyczna książeczka będzie fajną pamiątką; mój ginekolog zazwyczaj przyjmuje popołudniu, ale nie ważne na którą bym miała, w ten dzień jestem na jakimś lekkim jogurcie i co najwyżej kawce czy herbatce, bo później jak wchodzę na wagę to mam doła ;P ostatnio od momentu badań u położnej do wejścia do ginekologa minęły uwaga 2h, bo dr miał obsuwę, więc już po ważeniu poprosiłam zacnego małżonka, żeby mi coś do jedzenia przywiózł, bo nie wydolę..:rofl2:
ja od początku ciąży przytyłam niecałe 7kg, ale generalnie przed ciążą zawsze mówiłam, że najpierw nieco schudnę, tak przynajmniej z 3kg; ale decyzję o "mieniu" szkraba podjęliśmy dośc szybko: "to może teraz", więc jakby to powiedziec już czasu nie miałam;P
nie wiem czy wszyscy ginekolodzy do których chodzicie też wam tak wagi pilnują? u mnie to norma - jak po Gwiazdce miałam więcej na plusie od razu dostałam żółtą kartkę, że trochę za dużo, ale tłumaczyłam, że 1.5kg to jak nic ze świąt ;]
teraz mam niby książkowo, ale w sumie kto by się przejmował- nie mam zamiaru popadac w obsesję, że nie zjem czegoś pychotnego, bo kalorie a później miec zły humor i cierpiec podwójnie, że nie dosc, że w ciąży to nic mi nie wolno.. o!

no a dziś w planach kolejna akcja, tym razem z cyklu: perfekcyjna pani domu; odpuśc sobie 2 dni, a później sajgon!!!
ps. jest ktoś chętny na wyprowadzenie mi dzisiaj psa? no tak pizg.. tzn. wieje ;p że nie mam ochoty nosa za drzwi wystawic!!

miłego dzioneczka, mimo wszystko:)

dzien dobry:-)
maly spal z nami dzis i mi sie zesikal cala koldre mam mokra:wściekła/y::wściekła/y:a jeszcze godz wczesniej sie go pytalam czy chce siusiu to nie:wściekła/y:no ale coz..pewnie to i tak nie ostatni raz...
befatko czym ty sie dolujesz kobito zle nie warzysz....ja warze 61 ale walcze dalej chcialabym dojsc do 58 ale niewiem czy mi sie to uda.....a jak nie to trudno i tak nie jest zle:-D:-D
owca a bo jak ty sie dobrze tak czujesz to ok..najwazniejsze to pozytywnie myslec
kobietki wy sie bierzcie do roboty jak chcecie schudnac bo takie gadanie nic nie da:-D
zreszta jak ktos bardzo chce to schudnie tylko trzeba sie zaprzec i tyle sama jestem tego dowodem:-D
yolanta fajnie ze nie ma problemu z ksiazeczka...bedzie fajna pamiatka dwujezyczna:-D
owca zazdroszcze dzialeczki bardzo...mam nadzieje ze sie kiedys takiej dorobie.....a tak by sie pojechalo na dzialeczke i maly by sie wylatal a teraz to jezdzimy rowerami od placu do placu zabaw..
larvunia czekam na zdjecia :-)ja jestem grzeczna;-)

reklama
Witam się i ja ;)
Ale dziś zimno i wietrznie blleee ;((
Befatka - Co do wagi - przed ciążą 60 w dniu porodu 78 :p (18 kg przytyłam w ciazy) i zeszło do 67 ... ale się zawzięłam i zrzuciłam na 55 ale mężu wrócił zaczeły się ciasta, pizze itp i już 59 prawie więc pora się wziąć za siebie i znów ostro ćwiczyć !!!
Byłam wczoraj z małą w kościele bo u nas rekolekcje ale gadała małpa jedna noo - ksiądz mówi: i Pan Bóg nas zabierze a ona : mnie tez zabierze ?? ale zabierze mnie zabierze ?? na kulki !!! haha myslalam ze kwikne ksiadz sie ledwo powstrzymal od smiechu, nawet w trakcie komunii spytal jej jak ma na imie a ona na to ; a Pan ? haha no łach :p Dziś nad ranem mała mnie zawołała, że chce siku - ale byłam w szoku !!
Plany na dziś ?? Sprztanie w szafkach bo na dwór to chyba nie pójdziemy - durna pogoda !! Oby na święta było ładnie !! A wieczorkiem aerobik i nyny :)
No i oczywiście witam nową forumowiczkę ;))
Larvunia - dawaj dawaj fotosiki my tu wszystkie grzeczne ;) no i zdrowiej nam !!
Kroma - masz to samo co ja - nie mogę się pochamować od jedzenia - kocham spać i jeść :p a najbardziej to kocham słodycze ;) zdrówka dla małego !!
Blond ale miałyście fajne spotkanie pewnie - pierwsza na żywo widziałaś naszą Jolkę :)
Owca no już niedługo komunia - ale to zleciało ... szok !!
Ciahco ty to sie masz z tymi zębami ale porobisz i będzie spokój !

Miłego dnia !!

Do góry