reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

No już po kawce i pogaduszkach, mały najedzony śpi, Zuza coś tam u siebie robi aja zaraz zabieram się za robienie ciasta dziś u nas placuszki ziemniaczane bo dawno nie było:-)

reklama
megi ja jutro zrobie placki ziemniaczane bo dawno tez nie bylo:tak:
my po spacerku ladnie dzis a w sloncu super...ja dzis na obiad salatkea dla chlopakow zupka z wczoraj:tak:
ja mialam tako jumper z malymi kolkami..zima katorga w sniegu a tak bez zastrzezen..
larvunia widze ze zaryzykowalas i wyszlas na spacer...ja zmoim wychodze jak ma katar..
no nic odsapniemy troche pocwicze i bedziemy czekac na tate:tak:i na rowerki:-)

hello
a ja dzisiaj rano bylam na pobraniu krwi i zalalam sobie kuzwa caly sweter i reke:/ bo mi nigdy krew po pobraniu nie leciala wiec chwile potrzymalam i sie ubralam. poszlam do lazienki i patrze ze krew na podlodze. ja na reke a tam sweter w plamy, nie widzialam co zrobic szczerze mowiac bo nie chcialam ludzi z dziecmi na korytarzy wystraszyc bo cieklo jak z kranu a reka wygladala jak z horroru. panika normalnie ale dobrze ze to lazienka wiec umylam jakos i chusteczkami zatamowalam. a 2 minuty wczesniej babka mi uwage zwrocila zebym potrzymala bo ona kiedys sobie sweter zniszczyla...i wykrakala normalnie :D

potem PUP i Tesco i spotkalam Yolante :p:p:p z jej lubym. nie bylam pewna czy to oni ale krzycz Jola i sie odwrocili hihih. wiec ptwierdzam , Jola istnienie w realu, ma brzuch, rece i nogi i wszystko z nia ok :-p:-p:-p

Madziarena ja mialam podobny wozek do Twojego Raf-pola. tez byl ok, i zima smigal pieknie ale chcemy dla tgeo miec nowy. tym bardziej ze tamtym mlody 2 wypadki zaliczyl i juz mu nie ufam do konca.
jedo dzisiaj w tesco widzialam jak laska jechala, one wszystkie teraz podobne bardzo.

Marisamm ja w pierwszej ciazy przytylam 30 kg ale to moja wina bo jadlam za dziesieciu, zreszta puchlam bardzo i to tez chyba byla przyczyna tej wagi bo woda ze mnie zleciala po porodzie momentalnie. 16 kg w pierwsze dni. a teraz mam 11 na plusie, tez sporo w sumie i widze ze sie rozpedzam:/ obym znowu nie dobila do 30:/
pralam w loveli i prasowalam , potem jak mial kolo pol roku to pralam normalnie z moimi w normalnym proszku. a teraz piore w E sensitive, swoje tez. nie chce cudowac znowu z podwojnym praniem, a ten jest delikatny. jak cos bedzie nie tak to wszystkie ubranka do pralki wrzuce i wypiore w loveli czy innym bialym jelenu:)

marisamm - to widzę dziś obie po budowlanych bieganie, ale tak przekornie spotkałam blond, a nie Ciebie pod OBI :-D
I pierwsza wizyta u ginekologa, w Portugalii ciążą zajmuje się lekarz rodzinny i takie kobitki (coś w stylu położnych). Ginekologa niet. Na początku mi z tym dziwnie było, ale potem się przyzwyczaiłam i teraz mi dziwnie do gineko iść :-D A ja dużo nie przytyłam, dziś mnie zważy pewnie, ale ostatnio 2 tygodnie temu na wizycie miałam 4kg do przodu. Ale ja nigdy chudzina nie byłam i raczej nie będę (nadwagi też nie mam, ot taka normalna ja).
Idę kończyć obiadek, pod prysznic i do lekarza. Trzymajcie kciuki, żeby mnie nie zabił za ten brak wizyt u gineko i żeby mu się dało wytłumaczyć, że inny kraj inne zwyczaje, bo troszkę się tego boję :baffled:

Do Tymszana. I takie sprostowanie, to nie pierwsza wizyta u gineko w moim życiu, tylko w ciąży. Ostatnio jakoś rok temu byłam :-) A co do becikowego to z tego co czytałam, to muszę tylko lekarzowi przetłumaczyć książeczkę ciąży, gdzie mam zaznaczone badania od minimum 10 tc co miesiąc i badania krwi i USG. Wszystko mam, więc kwestia przetłumaczenia, mam nadzieję, że nie będę musiała przysięgle tego robić, bo wtedy to nie wiem czy to becikowe się opłaci :-D

aaa to spoko. ja myslalam ze skoro tam sie do gina nie chodzi to nie ma ksiazeczek ciazy:)a tak to pewnie sie uda:)ja to wogole nie wiem jak teraz to becikowe sie dostaje. z rafalem nie trzeba bylo nic dawac oprocz aktu urodzenia. tych zaswiadczen nie bylo.
powodzenia na wizycie!

Czesc cioteczki :-)
jakos ostatnio mi nie podrodze na bb hehe owszem wejde poczytam i uciekam
caly czas na swiezym powietrzu jestesmy
teraz jeszcze ferie hania ma to siedzimy do poludnia na dzialce i cos sie tam zawsze robi :tak::tak:
dzis jeszcze mama i siostra moja z chrzesniakiem przyjechaly do mnie i teraz odjechaly do domu wiec dzien wesoly byl :-)
W piatek uciekamy do polski i chyba wrocimy po swietach albo w poniedzialek wielkanocny wiec tam bede bez neta...juz widze te zaleglosci forumowe ;-)

No i tak to wsio po staremu jest :-)

Witam nowe mamy na watku milo mi was poznac :tak: ja jestem Madzia - Owca jak kto woli mam 2 wiekszych dzieciaczkow i mieszkamy w De od 2,5 roku :-)

Co do wozeczkow to ja tez nie pomoge bo juz nie w temacie jestem hehe ale podobaja mi sie tako te najnowsze oraz tez Xlander i jeszcze kilka :tak:
a mialam taki jak madziarena i tez bylam zadowolona z niego :tak:

To tyle pozdrawiam i milego dzionka :-)

Hejka u nas ciepelko wylegujemy sie na sloneczku wczesnie 2razy oblecialysmy shoping i juz nic mi sie nie chce .
Gnam sporzatac ogrod przed sobotnia impreza
milego dnia babeczki
Larvunia-odpowiadam Ci na pytanie .Zatoki jak zwykle do bani ale juz moge oddychac,dalej smaram i czaszka dymi ale nie bede nad soba uzalac trzeba wziac sie w garsc.
Mam dzis dola smigalam dzis w krotkim rekawku i jeansach jak zobaczylam swoje odbicie w samochodowych szybach to sie zalamalam :angry::no:Waze 61kg a w dzien porodu wazykam 66 masakra,coz sama sobie jestem winna zre jak krowa :baffled:
No to znikam

reklama
I po wizycie, książeczka portugalska tak mu się spodobała, że nie założył mi nowej tylko powpisywał w tej którą mam :rofl2:. Wszystko cacy piknie i cudnie, na wagę jedynie nie patrzę, bo w PT zawsze chodziłam na rano to o jogurcie się ważyłam, a tu po pokaźnym obiadku i litrach wody.
Co do becikowego to teraz trzeba jeszcze jakieś zaświadczenie od lekarza oprócz aktu urodzenia.
Madzia vel zła Owca, jak ja tu przyszłam to mi się tak ładnie nie przedstawiłaś :rofl2: Ale Ci tej działeczki zazdroszczę, teraz ładnie to nic tylko siedzieć i się wygrzewać na słonku :-)

Do góry