reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

blond - no mi sie ciagle ten chicco trio enjoy podoba, ale waham sie, bo faktycznie podwojna raczka to niezawsze wygodne i nie wiem jak te kola na normalnych polskich chodnikach sie zachowaja. No i mam problem, bo naprawde mi sie ten wozek podoba i teraz ciezko znalezc cos co bedzie mi sie podobac tak samo, albo bardziej :rofl2:. Polaze po sklepach juz w PL i bede pytac i przebierac...

reklama
Owca zmienialismy zdanie pare razy juz ale wrocilismy do X landera. poki co ma byc ten XQ bo ma spacerowke i przodem i tylem ale Xa bardziej mi sie podoba jakos mimo ze z jednej tylko ta spacerowka . i hyba w sklepie kupimy bo w sklepie cena jest podobna jak na allegro, przynajmniej w pat i maks jest bardzo zblizona ale to wyjdzie w praniu, bo i tak trzeba bedzie kolor zamawiac itd do sklepu bo wszystkich tam nie maja przeciez chyba :)

Yolanta no ja bym sie bala to Chicco kupic na nasze chodniki, tzn jako spacerowke to tak bo lekka i niektorzy lubia, ale jako gleboka wersja to nie bardzo mi sie wydaje, te kolka przerazajaco malutkie ma, jak od parasolki i mam wrazenie jakby ta gondola nie miala amortyzacji dobrej. a jedzilas juz tym wozkiem?tzn probowalas?

Blond te X landery to chyba dosc dobre wozeczki bo widze ze w modzie sa :tak: i wogole dobre opinie ma :-)

mnie tez sie podobaja Tako ale z tej najnowszej wersji fajne sa :tak: kukalam sobie na allegro :tak:

Dobra uciekam juz na serial

dobranoc do jutra :-)

Owca te xlandery to juz nawet troche oklepane sa ale tez porzadne w miare a zalezy mi jednak na tym zeby juz nie kupowac 7 wozkow...:/no i to takie bylo moje marzenie przy ciazy z rafalem. bardzo chcialam go miec i tym razem pewnie bedzie.
a Tako tz sa fajne ale ja sie juz chyba uparlam. Jeszcze podoba mi sie ten Bolder co ma Future ale sama o wozku nie decyduje wiec zostajemy przy tamtym wyborze poki co

blond - jezdzilam, ale wlasnie tylko po kafelkach w sklepie, wiec to zaden test tak naprawde. Po rownej powierzchni z tych, ktorymi jezdzilam, to ten byl po prostu cudowny, sam sie wozil. Ale wlasnie wszedzie czytam opinie, ze na nierownosciach jest okrutnie niewygodny... i stad moje watpliwosci i nie wiem czy koniec koncow stanie na nim. O Xlanderach za to prawie same dobre opinie, tylko nawet uzywane sa duzo drozsze, a my jednak z kasa musimy uwazac, zeby na wszystko starczylo. Troche problemow nam tu na koniec wyskoczylo i finansowo jestesmy duzo gorzej niz planowalismy...

Yolanta nowe xlandery mozla za 1000 zl kupic na allegro( coprawda w 2 kolorach tylko ale da sie) a uzywane pewnie jeszcze duzo taniej. tzn nie wiem ile to chicco ale nowe jest w tej samej cenie co xlander.
co do jezdzenia na kafelach to w sumie po sklepie to te wszytskie wozki jezdza swietnie,bo jest rowno...i sa lekkie itd. tylko jak sie wsadzi do srodka dziecko i zakupy jakies to sie robi i tak ciezko wiec w sklepach powinni maly tor przeszkod zamontowac do sprawdzania :D

Hmm przyznaje bez bicia, ze jakos bardzo gleboko nie grzebalam, zeby porownac. Tak na pierwszy rzut jak przegladalam uzywane chicco to kolo 500-700zl, a xlandery powyzej 1000zl same. Moze masz racje, ze jakby zapolowac to taniej znajde. Bede monitorowac juz z Gorzowa, jak pogrzebie w sklepach i sie nowych wozkow naogladam.
A teraz zmykam, bo mi malzon wrocil z pracy i juz marudzi, ze by sobie pogral, hehe. Dobrej nocki dziewczeta :-D

mi było ciężko po drugiej cc a w sumie to miałam pomoc, bo M był, ale popołudniu do pracy szedł, ja miałam rodzić w innym terminie i moim się pokończyły urlopy i w sumie większość dnia siedziałam sama, sama kąpałam, czasem mama mi pomogła jak była, a ja miałam maksa, wszystko bolało, to nie było to co po córce, od razu śmigałam. No ale jakoś człowiek to ogarnął wszystko pomału.
Ja Arka woziłam do pół roku w wózku z kołami pompowanymi, a jak się ciepło robiło to poszedł w spacerówkę. Ja miałam po Olce wszystko, łóżeczko, wózek, wanienkę, w sumie tylko kupiłam parę ciuszków i pościel, żeby miał coś innego. Olka miała dużo uniseksów na początku.

future mam maść majerankową ale ze 2 razy mu posmarowałam tylko bo nie wydawało mi się że mu to pomaga, zastosuję na noc jednak zobaczymy...dzięki;)

reklama
blond ciacho o taka:

NAJMNIEJSZY WÓZEK SPACEROWY ABC DESIGN TAKE OFF (2194336481) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

bardzo wygodna, wsadzilam hesie i powoziłam. chcialabym bardzo taką...ale nie dam za uzywaną 250zł, jak haucka mialam upatrzonego nowego za 229. ja mam spacerówkę, ale wciąż się waham, bo jak gondole założe, to Hesia na nogach...no nie wiem. narazie się rozglądam.

Larvunia no przykro mi, ze tak umniejszasz moje zdolności bycia mamą. oczywiście, ze b ym sobie poradziła, zresztą bardzo szybko doszłam do siebie [po cesarce. i nie chodzi mi o pomoc przy dziecku, tylko bardziej przy Hesi. nie wiem, czy moj bedzie mogl ot tak sobie wziać urlop, bo w szkole tak nie jest. w szkolnictwie wszyscy mają urlop jak są wakacje, a dalej to tylko zwolnienia wchodzą w gre, lub bezpłatny. na co nie mozemy sobie pozwolic przy dwójce dzieci.
a jak wziął ojcowski na Helenke, to i tak do prywatnej szkoły musiał jeżdzić, wiec wiecej go nie bylo jak był.

a poza tym, ja po 3 dniach w domu bylam chora, mialam gorączke, i nie moglam wstac z łóżka. ale to inna bajka. nie mowie, ze tak ma byc teraz, ale skoro mogę mieć pomoc, to dlaczego nie?

Do góry