reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

reklama
ale kusicie tymi pierogami
kocham ruskie polane cebulka i boczusiem mniam...:-):-)

Blond jak tam u ciebie brzusio duzy? pokazalabys nowe foto :tak:
wyprawka gotowa?

Aniolek to fajnie ze zakupki zaliczylas i ze tanio sie udalo cos upolowac :-)
dla dzieci nie warto drogich rzeczy kupywac za szybko wyrastaja :tak:

wrzucialam do galeri kilka fot ;-)

larvunia jestes okrutna, ja tu o ruskich to marze od swiat... a nawet nie mam jak zrobic, bo twarogu nie idzie kupic. Ale jeszcze pare dni i kebaby, pierogi, schaboszczak z ziemniaczkami i mizeria... ahh bedzie rozpusta i sobie przytyje na koniec ciazy, ehhehe :-D

no to ja tez wrzucilam cos tam do galerii:)
co do wyprawki to ja mam po rafale wszystkie ciuszki:)oczywiscie dokupilam troche body, spodenki, jakiegos rampersa takie pojedyncze sztuki zeby cos innego bylo.
niedlugo wozek bedziemy kupowac, lozeczko i bujaczek z takich wazniejszych rzeczy. z pierdółek to kosmetyki, ale to w sumie tylko cos do kapieli, reszte mam, no i wanienke jeszcze ale to juz szczegoły.

no ladnie jeszcze karuzelka mi sie przypomnialo i butelki hehe. no trzeba bedzie sie przejechac do sklepu niedlugo i i zwozic do domu

ale mnie lody po zebrach kopie:/masakra. chyba rzeczywiscie juz czas bo zostalo 2.5 miesiaca wiec akurat na wyprawke. jak sobie pomysle ze za jakis miesiac bede torbe pakowac do szpitala to mnie trzesie troszeczke:/ boje sie tego szpitala...nigdy nie bylam tu na porodowce. nie bede jechac sie oswajac jak i tak tu bede rodzic nie?bo co to w sumie za roznica...
Yolanta ciekawe czy sie na porodowce gdzies nie spotkamy :D2 tyg nas dzieli tylko wiec roznie moze byc hehe

Ostatnia edycja:
Kurcze troche Ci blond zazdroszcze tego, ze masz po starszym tyle rzeczy. Ja poki co tu mam tekstylia wszelakie, ubranka, kocyki itp. dobrze, ze to lekkie, to sie zabierzemy. Cale szalenstwo wozek, lozeczko, kosmetyki, przybory... dopiero przede mna, a doswiadczenia zero, heheh. Chyba, ze moja mama z babcia cos kupily, bo do ubranek sie przyznaly, ale kto wie co im tam w oko wpadlo jeszcze.
No w sumie jest calkiem mozliwe, ze na porodowce sie spotkamy, 2 tygodnie to w sumie nieduza roznica :-)

Larvunia dasz radę z teściówką haha. zartuje, możliwe, ze i moja do mnie przyjedzie jak urodzę. bo moja mama od wrzesnia wraca do pracy, po rocznym urlopie zdrowotnym, ja mam termin na 30 wrzesnia, a jesli wszystko bedzie zgodnie z planem, to cesarka koło 15 wrzesnia, zatem po 2 tygodniach pracy moja mam nie moze isc na zwolnienie.
wiec chyba zostaje mi teściówka.

Albo Ty sie do mnie przeprowadzisz na 2 tygi Larvus co? okej? bedziesz sprzątać, gotowac, męża i Hesie obrabiac, co? :-D

bylam w sulęcinie, znalazlam fajną spacerówkę, w takim komisie, ale gosciu chciał 250zł, powiedzialam mu, ze moze się ugryźć.

Future a coz to za spacerowka byla?
Yolanta wiesz to w sumie jestesmy i tak na tym samym etapie bo teraz mam glownie ciuszki, lozeczko jest ale W sie nie podoba i chce nowe. no i w sumie oprocz kilku *******ek to reszte trzeba kupic . kolderke, rozki, przewijak, sterylizator, podgrzewacz(nie wiem po co ja to kupilam wtedy ale jest:p). lista jest zrobiona, mniej wiecej wiem co chce, wszystko wybrane tylko kupic.
a Wy jaki wozek wybraliscie w koncu ?

Future a Twoj Ci nie pomoze?? U mnie przy Fruciu moj bral 2 tyg urlopu a przy Misiuli pare dni tylko ale dobre i to... To Ty 2 tyg bedziesz zle sie czuc po cesarce? Pytam bo ja naturalnie i od razu przy malej wsio robilam sama.... a tez zle sie czulam, bo nie dosc ze mnie cieto to jeszcze popękałam i mnie szwy ciagneły....

reklama
Blond a ty jaki wozeczek wypatrzylas sobie??
bedziesz w sklepie czy na allegro kupowac??

Future toz droga ta spacerowka byla za tyle to mozna juz nowa kupic :tak::tak:

ja jak urodzilam to nie mialam nikogo tez do pomocy owszem tesciowa przyjechala ale tylko na 3 dni :tak:
i dla mnie tyle wystarczylo nie lubie jak ktos mi sie wtrania haha...a tesciowka to taka ze bala sie ze zrobie krzywde dziecku
ze kapac nie umiem bo za maly jeszcze mi sie wyslizgnie wrr...a bylo to moje drugie dziecie...
a ubierz cieplej bo za cienko ubrany i tego typu teksty wiec cieszylam sie ze dlugo nie byla u mnie :-)

Do góry