Yolanta
Kicia
Na poczatku ciazy wazylam 73kg (jestem wysoka, wiec do nadwagi brakuje), a na ostatniej wizycie mialam 71kg. Pierwsze miesiace mialam stabilna wage, pozniej kg na plus jakos kolo 15tc, a w grudniu mi 3kg uciekly. W ciagu miesiaca swiatecznego, co jak na moj gust kupy sie nie trzyma, bo bedac w Polsce objadalam sie polskim jedzonkiem po uszy. I naprawde nie wiem gdzie te kg mi uciekaja, bo ani nie wymiotuje, tu posilki wygladaja tak, ze sa 2 cieple posilki dziennie (lunch i kolacja to jak Polskie obiady), a ja dodatkowo jem spore sniadania i jakies owoce czy slodycze w miedzyczasie. U mnie w rodzinie kobity wszystkie po kolei z problemem zbytniego tycia w ciazy, a ja odwrotnie. A teoretycznie nawet osoby z nadwaga powinny troche przytyc w ciazy. Z jednej strony nie marudze, bo moze to i dobrze, ze mi sie przemiana materii uaktywnila bardziej, a i czuje sie dobrze, ale dziwnie mi.
ciasteczko - trzymaj sie dzielnie, ja jestem dentystowa panikara, na sama mysl o wizycie mam lzy w oczach, najchetniej nawet przeglad robilabym pod narkoza . Ale poki co (tfu tfu tfu) zabki mam zdrowe i staram sie, zeby tak zostalo.
ciasteczko - trzymaj sie dzielnie, ja jestem dentystowa panikara, na sama mysl o wizycie mam lzy w oczach, najchetniej nawet przeglad robilabym pod narkoza . Ale poki co (tfu tfu tfu) zabki mam zdrowe i staram sie, zeby tak zostalo.