reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Na poczatku ciazy wazylam 73kg (jestem wysoka, wiec do nadwagi brakuje), a na ostatniej wizycie mialam 71kg. Pierwsze miesiace mialam stabilna wage, pozniej kg na plus jakos kolo 15tc, a w grudniu mi 3kg uciekly. W ciagu miesiaca swiatecznego, co jak na moj gust kupy sie nie trzyma, bo bedac w Polsce objadalam sie polskim jedzonkiem po uszy. I naprawde nie wiem gdzie te kg mi uciekaja, bo ani nie wymiotuje, tu posilki wygladaja tak, ze sa 2 cieple posilki dziennie (lunch i kolacja to jak Polskie obiady), a ja dodatkowo jem spore sniadania i jakies owoce czy slodycze w miedzyczasie. U mnie w rodzinie kobity wszystkie po kolei z problemem zbytniego tycia w ciazy, a ja odwrotnie. A teoretycznie nawet osoby z nadwaga powinny troche przytyc w ciazy. Z jednej strony nie marudze, bo moze to i dobrze, ze mi sie przemiana materii uaktywnila bardziej, a i czuje sie dobrze, ale dziwnie mi.

ciasteczko - trzymaj sie dzielnie, ja jestem dentystowa panikara, na sama mysl o wizycie mam lzy w oczach, najchetniej nawet przeglad robilabym pod narkoza :eek:. Ale poki co (tfu tfu tfu) zabki mam zdrowe i staram sie, zeby tak zostalo.

reklama
doszlo ze jutro jeszcze wizyta u ortodonty, juz druga w tym miesiacu bo wyszlo ze powinno byc "na wczoraj"
a jeszcze takiego nerwa mam ze szkoda gadac

My po dentyscie
mlody jeszcze u sasiada siedzi ale zaraz wracam
a ja juz wode puszczam do wanny do kapieli
kolega m jeszcze byl u nas wprawdzie moglby byc naszym ojcem ale spoko gosc :tak:

ciacho cos taka nerwowa??

Yolanta dlugo mieszkasz w Portugali?..fajnie miejsce do zamieszkania sobie wybralas :tak: az dziwie sie ze chcesz wracac do Pl :tak:

Ide kapiel robic i kolacje milego wieczorku :-)

owca bo wbrew pozorom to ja nerwowy czlek jestem
to fajnie ze juz koniec wizyt u dentysty a mnie czekaj najpierw moja wizyta, pozniej pedem po mloda i z wizyta z nia tylko gdzie indziej "kocham" tak w biegu wsio:baffled:

Rok stalego zamieszkania tu. Ale Portugalia jest swietna na wakacje, ale do mieszkania na stale to jednak nie dla mnie. Jest masa polek/polakow, ktorym tu dobrze, widac ja jestem jakas inna. A na Swieta moj maz strasznie Polske polubil, wiec tym bardziej decyzja ulatwiona. No i jest jeszcze kilka innych przyczyn, ale to juz nasze takie bardziej powody. W kazdym razie ciesze sie, ze wracam do "siebie" :-p

edit: W sumie to ja nie wybralam miejsca zamieszkania, tylko milosc mego zycia zlosliwie okazala sie Portugalczykiem :rofl2:

Ostatnia edycja:
zazdraszczam Portugalii............

wrócilim. Hesia "zasła" w samochodzie, rozbierałam z "kombizonu" co nie było łatwe, ale się udało, bez obudzenia.
bez kąpieli moj smierdziuszek już chrapie. zdjęcia pozniej, albo jutrem!

future to zes zabalowala z mloda;-):-D yolanta milosc wybiera za nas:-) a jak macie powody zeby tu zamieszkac to oby podobala Wam sie udalo Ty wracasz duzo ludzi wyjezdza i nie dziwie im
sie
milej nocki baboszki

Chwilowo nie ma czego zazdraszczac, bo wbrew pozorom portugalska zima wcale nie taka fajna. Moze i na dworze cieplej, za to oni nie wpadli na to, ze mozna w mieszkaniach ogrzewac :rofl2:. Efektem tego jest, ze w nocy 8 stopni na dworze, a 10 w domu. Ale koldra + 5 kocykow dzialaja cuda. Tylko zasmarkana wiecznie chodze :(

reklama
Witam :)
Yolanta - od nas z pracy jeżdżą ciągle do Portugalii - fajny kraj :)
Ja też mam dentystę ale w piątek, a już mam fefra a jadę tylko na sprawdzenie ...
Wczoraj mężuś nie kładł małej w dzień, wymęczyłam ją dodatkowo wieczorem i o 21 już spała :) w końcu mogliśmy filmek obejrzeć i zająć się sobą :) Ahh ... ja dzisiaj sama w pracy, zaraz usnę ... pogoda denna. Miłego dzionka !

Do góry