reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

ja polecam wodą dopajać. moja mała najpierw byla na koperku. teraz czasem koperek jej daję, ale generalnie wodę.

a ostatnio zaszalałam i kupiłam jej cherbatkę malinową z wit c, bo chcialam przy chorobie, i wiecie co...wypluwa smoczek. nie ma jak wodzia. albo wodzia z miodziem ;)

reklama
a miod jest alergiczny rzadko uczula ale jednak, i powinno sie go podawac dziecku po skonczeniu roku
future sporo dzieciako nie lubi tych herbatek malinowych ja kupowalam o jakims innym smaku z Hibb

halo a gdzie reszta ?? no kurna co sie dzieje:eek::-D?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
tez slyszalam ze po roku mozna dopiero podawac miod...
co wy z tym sniegiem... ja tez niechce sniegu! oooo nie nie nie ;-)
de kolacyje robic, zjesc i szyc :-)
mam zamowienie na chusteczke z kluczem wiolinowym :tak: dla muzykalnej coruni mamuni :-)

Najgorsze, że Mój wody nie chce pić :no: a herbatę mam dla niego z kopru włoskiego ale tylko raz dziennie można podawać więc co mam mu dawać skoro on nie chcę za żadne skarby świata pić wody??

sa soczki dla dzieci tych najmniejszych... herbatki rozne.... rozciencz herbata jak tylko sie da... i np to co podajesz raz, rozbij na dwa i dopelnij woda... bedzie mial rozcienczone bardziej ;-)
Katgen no jestem a Ciebie nie ma :-p
bede w doskoku.. ide po nici :-)

witam się, moje dzieci śpią i mam czas na chwilkę na bb

co do miodu to nie można co najmniej do roku podawać, trzeba uważać też jaki miód, czy sprowadzany z poza UE, bo jeśli tak to jest tani Chiński i ma antybiotyki, a też trzeba czytać czy ten nasz polski nie jest mieszany po części z tym Chińskim. Poza tym miód zawiera bakterie, które mogą wywoływać botulizm dziecięcy, u nas niby w Polsce i w Unii są technologie zabezpieczające przed tą bakterią, ale ze względu że napływają tanie miody z azj to trzeba uważać. A jak już się podaje to najwyżej małą łyżeczkę miodu i żeby miało swoje właściwości to trzeba ja rozpuszczać w letniej a nie gorącej wodzie.

Mycha- moja Olka nie chciała nic pić innego niż mleko, ale jakoś zaskoczyła, ja jej dawałam te herbatki rumiankowe i piła tylko troszkę, a potem już coraz więcej. Ja jej dawałam na przemian jak piła mleko, takie małe oszustwo.
Ciasteczko- a ja nie wyobrażam sobie zimy bez śniegu, chociaż na święta niech spadnie, teraz dla mnie też ma nie padać bo chatę buduję i śnieg nam przeszkodzi. A na ferie niech dzieciaki mają śnieg i radochę.

reklama
nie straszcie z tm miodem...:/ coprawda slyszalam ze po roku i ze uczulac moze, ale tez slyszalam ze niektore mamy maczaja niemowlakom smoczki w miodzie zeby chcialy ssac:rofl2: i nie bardzo rozumiem dlaczego raz dziennie ta koperkowa. mlody w sumie pil bez ograniczen to, tzn bardziej wmuszalam bo pil po 20-30 ml na raz czasem wiecej. ale wolal rumianek. no i tez te z hippa albo z netto tam tez sa i 2 razy tansze niz hipp a tez od 1 dnia zycia. potem juz pil te owocowe i lubil. tyle ze to wszystko slodkie.

a sniegu to ja tez nie chce!!!! ponoc ma byc pozno wiec sie ciesze. mam gdzies odsniezanie i dkopywanie auta. chociaz teraz to i tak rzadko jezdze.

Do góry