reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

madziarena ja ci nie pomoge, moja po skonczeniu roku to juz w gacie nie robila w dzien,
ciezka sprawa, a wsumie dlaczego tak duzo pije, ma takie pragnienie czy ot tak sobie?

reklama
no właśnie Ciacho sama nie wiem ona pije bo po prostu ... pije ... kurde ale staram sie w dzien nie podawac tyle i co ? nadal małpa nie woła siku tylko leje w gacie :/ wrrr nie mam sił a jak na nią krzycze to mnie tuli i mówi: mama kocha Aminie mocno ...

Hej.

Kroma dobry pomysl z tym wysadzaniem w nocy, ja i tak pozno chodze spac a ona ok 20 juz spi...

Madziarena mojej szwagierki corka tez pije duzo nawet jak je to potrafi wypic caly kubek picia poskubie jedzenia troszke i jest "najedzona"... zle robi moim zdaniem ale raz jej powiedzialam to mi powiedziala zebym sie nie wtracala i wiecej jej uwagi nie zwracam, jej dziecko i niech robi co chce...
a co do nocnikowania to powiem ci tak, Marta 2 latka skonczyla 26 wrzesnia, a bez pampka byla od polowy sierpnia, wczesniej tez probowalam ale podobnie jak Amelka sikala mi w majtki wiec stwierdzilam ze to nie ma sensu i sprobowalam za jakis czas. I ja robilam tak rano jak wstawala siadala na podkladke na WC bo na nocnik za nic nie chciala usiasc. i zakladalam majtki i tak co godzine wysadzalam ja, pierwsze 3 dni to sikala mi w majtki ale 4 dzien to byl przelom, raz mi sie zesikala a tak to wolala. teraz sporadycznie zesiaka sie w majtki..

Witam
Fajny temat macie :)moj mial ponad 2 latka jak przestal sikac w gacie a wczesniej niczym mu nie moglam przetlumaczyc o co mi chodzi;-)
zaraz zabieram sie za ruskie pierogi bo W dzsiaj wraca i ma ochote na nie. ja chyba jeszcze wieksza hihi.
Ciacho ja dzisiaj tez sie nie moglam z lozka wygrzebac i w przedszkolu inni rodzice to samo mowili ze dzisiaj mieli kryzys ranny :-DRafal sie przyblakal do mnie po 6 i nawet jego przed 8 nie moglam dobudzic.
rano poszlam po jego leki na te AZS bo dostal kolejne nowe. najlepsze ze nic nie bylo z calej recepty a to jest 6 masci.odbieram pozniej i 200 zl idzie w kosmos....a to tylko na jakies 2-3 tyg wystarczy.masakra:(ma ktos dziecko z AZS u nas?bo ja juz nie wiem co myslec czy to zawsze bedzie tak ostro wygladac, maly ciagle ma wysyp i co chwile na sterydach bo jest caly w strupach, nawet glowa:-(

azs jest od czegos, wiesz co sa ludzie uczuleni na rozne materialy i maja wysypki, na jedzenie itp.
blond moze mlodego cos tak bardzo uczula a jak byl maly tez to mial?

ja ci powiem ze u nas mloda na glowie miala tak sucha skore ze az sie sypala a to przez nieszczesna alergie na mleko a ja podejrzewam ze na laktoze tak ja u mnie,
ona od czekolady miala na zgieciach rak i pod kolanami czerwone swedzace plamy wygladalo to tak jakby byla odpazona, dlugo nie jadla czekolady teraz owszem zje ale niezbt czesto
ja nie wyroslam z alergi pokarmowej:dry:

Ciacho on ma tak od urodzenia.i ciagle podejrzewali u niego inne rzeczy. teraz bylam u dermatolog i powiedziala ze azs ale ja oczywiscie chcialam jeszcze kogos posluchac i poszlam do alergologa i tez powiedziala ze to azs. wiec ja sie pytam od czego, ze to musi byc przez cos wywolane. a ona mowi ze u niego to raczej nie jest ani kontaktowa alergia ani pokarmowa.ze u azs to tak nie dziala bo to by sie nazywalo po prostu alergia. (szczerze mowiac to ja g*** z tego rozumiem) i u niego wystarczy ze sie zdenerwuje, spoci, rozplacze i gotowe.ze niby do 6 r.z. powinno minac albo przejdzie w alergie na cos tam. i doopa jasiu bo czuje ze nic nie moge zrobic tylko go smarowac, testy powiedziala ze bez sensu bo i tak za wczesnie by bylo a to niby nie alergiai mam smarowac i czekac. juz nie bede po nastepnych lekarzach chodzic bo w koncu stwierdza ze wariatka jakas. juz mi kilka osob mowilo ze azs to nie wierzylam:zawstydzona/y:bo ciagle mi sie wydaje ze cos go uczula, ze moge to wyeliminowqaci bedzie luz a to niby tak nie jest.

madziarena- moja do tej pory zapomina wołać, szczególnie jak się bawi, ale ona wytrzymuje długo już, więc ja ją wysadzam co 3 godziny, a pije sporo. Ale jak miała tak z dwa lata to posikiwała, mi lekarz mówił, że jeszcze dziecko może mieć słabe mięśnie i żeby poczekać i wysadzać jak najczęściej. Moja za to ma do tej pory problemy żeby zrobić kupę raz a porządnie.

reklama
Do góry