reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Future jak zdrowko?
Jejku odebralam dzis mlodego szybciej bo nie dalam rady juz .... Wyszlam z domu po 10.00 i lazilam tak po wiosce ze chyba znam wszelakie scierzki jzu heheheh do lasu jednak za daleko na piechotke :sorry2: Moze innym razem... ale bylam na obrzezach wiochy tez co by mlodej hałasy ciezarowek nie budzily :tak: Spala... prawie caly czas z przerwa na cycka na stojaco miedzy domkami hehehehe kurde nawet zadnych lawek nigdzie nei ma :baffled: Starszy pan przechodzil obok to jak mnie zobaczyl jak mu sie geba ucieszyla :-D ale cycka nie bylo widac, stanelam tak zeby nie bylo i pieluszka sie okrylam ;-) Ja mu DZIENDORBY a pan ALE MA DZIECKO DOBRZE TEZ BYM TAK CHCIAL :szok:;-) Nooooooo i z racji tego ze juz w dooope mi nogi wlazic zaczely a bylam z psem, mala spala to zeby sie nie tarmosic do domu i z powrotem to juz go odebralam....

ide zupke wstawic bom glodna jak wilk :-)

reklama
hehum hehum. moja piszczy na caly dom. juz bylam na dworze ale ide znowu. niech piszczy na dworze haha

ps. larvuś nie chce zapeszac, smary mam i gardlo troche, ale wydaje mi sie, ze jest lepiej niz wczoraj. psikam ciągle sobie tym do buzi i moze przejdzie ;) oby. tfu tfu

Witajcie:-)

Wizyta u lekarza wypadła pozytywnie. Dowiedzieliśmy się z mężem, że na 99% będziemy mieć córeczkę:) Będzie w domku Lenka.
Dziecko rośnie i wszystko wygląda na dzień dzisiejszy prawidłowo. Jestem trochę zmartwiona, bo nie wiele na razie przytyłam w ciągu ciąży.
Jestem dokładnie w 23 tygodniu i czwartym dniu ciąży, a ważę tylko 55 kg, przed ciążą ważyłam 52kg , potem w 6 tyg. ciąży schudłam do 51,200 a teraz mam tylko 55 kg wagi. Lekarz mówi, że nie jest tak źle, że 1,5 kg na miesiąc to wcale nie mało.
Wiecie co dziewczyny, ja nie wiem czy ja tylko tak panikuję w ciąży i martwię się o wszystko;/ czy każda mama tak ma..czasami aż mi wstyd;/
Lekarz powiedział, że mała będzie długo noga:) to po tatusiu bo ja niska raczej jestem:p

anna super ze dziewczynka zreszta wazne ze zdrowe:-)
a co do wagi to w ciazy bardzo roznie to wyglada
czyli wsumie przytylas 4kg lacznie z tym co spadlas to moim zdaniem wynik przyzwoity
ja przy drugim do 6 miesiaca chyba z 3-4 kg przytylam w 7 schudlam 1kg a ogolnie 7kg mi przybylo wiec tez nie tak duzo, najwiecej kg przybywa pod koniec ciazy a tobie jeszcze troche brakuje do konca:tak:

No tak chcę też dodać, że mała kopie jak szalona:):)
To piękne uczucie wiedzieć, że nosi się w sobie życie ♥
Zaczynają się ciężkie noce, tzn: kładę się o 23 a budzę się wypoczęta o 2,30:szok:
potem już ciężko jest mi zasnąć. Na poczaku ciąży spałam jak szalona dniami, nocami a teraz jest całkiem odrotnie, wiem, wiem to wina hormonów:-)
Chciałabym już powoli kupować rzeczy dla dziecka, ale czy jeszcze nie jest za wcześnie?? jak sądzicie???

Ja urodziłam się jako wcześniak, bo w 7 miesiącu ciąży, spędziłam w szpitalu trochę czasu, mama dużo ze mną przeszła, mówiono jej różne rzeczy, a jednak dziś mam 29 lat i jestem zdrowa jak ryba. Dziękuję Bogu.

Mam nadzieję, że córeczka ♥nie będzie tak się śpieszyć na świat jak ja.
Codziennie z nią rozmawiam, mówię jej, że bardzo ją kochamy, że w brzuszku u mamy jest jej dobrze, niech tam zostanie do dnia porodu:) Zobaczymy czy posłucha:) ♥ ♥ ♥

kOCHAMY CIĘ CÓRECZKO ♥ ♥ ♥

CIASTECZKO:) DZIĘKUJĘ ZA TE SŁOWA, BO JUŻ SIĘ MARTWIŁAM... TAK PRZEDE MNĄ JESZCZE TROCHĘ CZASU, WIĘC NA PEWNO PRZYTYJĘ:)
Brzuszek rośnie, dzidziuś rośnie a to dla nas najważniejsze...ABY tylko do porodu :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
i to najwazniejsze ze wszystko dobrze, ze rosnie malenstwo i brzuszek:-)
nie ma co sie martwic na zapas bo to wiecej szkodzi niz pomaga

hej. anna nie martw się, ja chyba jestem ewenementem. w całej ciąży przytyłam 400gram. najpierw schudłam 3 kilo, pozniej kilo przybrałam, pozniej znów schudłam, 600gram przybrałam, potem znowy pol kilo. zresztą zaraz znajdę katrę ciąży to ci dokładnie napiszę ;)

ej nie moge znależć, w każdym razie mialam 70,200 w 8 tygodniu ciąży, a do porodu szłam i mialam 70, 600, chudnąc i tyjąc po drodze.

Ostatnia edycja:
Witam dziolchy :-):-)
piekna pogoda..lato...:-) jak wracalam w poludnie bylo 30 st :tak:
teraz wrocilam z dzieciakami i psiakiem z placu zabaw..dzieciaki mialy radoche na zmiane prowadzaly smycz :-D ale psiak maly to za duzo nie polazil troche sie zdrzemnal na lawce na mych kolanach :tak: i teraz spi dalej haha...

jutro przyjezdza moja sis z synem i psiakiem :-D bedzie wesolo 3 dzieci i 2 psy haha :tak:

marzenka i madziarena to juz tuz tuz..zaraz wasi powroca usciskow nie bedzie konca haha...super !!

Larvunia to sie nalazilas,a tekst goscia superowy haha :-D

Anna fajnie ze wsio ok z dzidzia :-) a to ze przezywasz to normalne to twoje pierwsze baby wiec dlatego :tak: co do wagi tez mysle jak ciacho ze jest ok jeszcze napewno przytyjesz do konca masz jeszcze czas wiec sie nie martw :tak:
pokaz jakies foto twoje z brzusiem :-)

ja w sumie w 2 ciazach przytylam tak samo i bardzo duzo :tak: bo po 18 kg :tak:
pozniej wrocilam spowrotem do swoich kg ale teraz znow nadrabiam haha i juz nie waze 55 kg jak kiedys...:zawstydzona/y:

ciacho a jak twoja mlodsza w szkole radzi sobie? zadowolona nadal?

no nic milego popoludnia ide zaraz dla m jakis obiad naszykowac :tak:

reklama
ale gorąco. mała śpi na werandzie, a ja dalej zapierniczam. prawie na miotle <lol>
odkurzylam, umylam, pranie posciągałam. trochę poprasowałam, ale nie wszystko. jeszcze duuuuzo duzo przede mną.
teraz jade lazienke ;p

Do góry