reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

dzeki dziewczyny
madzia na spacer nie pojde, bo moj kluczyki zabral od nubiry a tam wozek malej w bagazniku :dry:
chyba ze po poludniu do sklepu pojde z chuscie ja ubiore bo mi sie cos slodkiego chce ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Larvunia no u nas rumianek pomagal.
Zal Misi ze sie tak meczy no.
oby pomoglo jej cos. Jak bedziesz calkiem bezradna to moze zapytaj lekarza?
moze maja jeszcze jakies sprawdzone sposoby jak pomoc takiemu maluszkowi bo do termometru moze sie przyzwyczaic Michalinka.
daj znac czy pomogl ten rumianek.

witam się i ja
ja po urzędzie pracy

Katgen- witam
Future- gratuluję

i spadam bo młodą tak nosi że mnie zaraz wyprowadzi nie wiem dokąd :wściekła/y:

Witam sie i ja :)

U nas wszytsko po staremu, w wekend bylismy nad jeziorkiem. Ja tylko troche sie opalilam, a Marta wyglada jak murzynek :D ja to slonce bierze szybciutko :tak:
Wczoraj bylam zapisac sie do szkoly, stwierdzilam ze nie bede dokanczac tej pedagogiki bo i tak pracy pozniej nie znajde. Zapisalam sie do Teb Edukacja na asystentke stomatologiczna, ale zastanawiam sie czy czasami nie zmienic na higienistka stomatologiczna bo wiecej uprawnien bede miala wtedy. A ze maja powrocic do gabinetow stomatologicznych w szkolach i przedszkolach to prace raczej bedzie mi latwo znalesc :-)

Marta mi tez szoguni, czasami to juz nie wytrzymuje i wychodze z pokoju zeby sie uspokic :sorry2:

Trzymajcie dziewczyny kciuki dzisiaj bo mam wizyte u endokrynologa z tymi wynikami. Zobaczymy co mi powie....

Larvunia a moze dopajaj ja herbatka koperkowa (ta po 1 miesiacu) miedzy karmieniami?? wiem ze jak sie karmi piersia to nie potrzebne jest podawanie innych plynow, ale moze masz za tluste mleko i dlatego nie moze kupki zrobic?? albo sama jedz suszone sliwki one pomagaja nawet doroslym na zaparcia...

Daffi super ze udalo sie kupic wozek

Kroma slyszalam ze w szkole nr 16 poszukuja ksiegowej, moze zloz tam swoje CV??

Katgen witaj spowrotem :) fajnie ze zadowolona jestes z pracy, to najwazniejsze...

Future gratuluje Pani Magister :-)

U nas na zaparcia u małej były czopki glicerynowe, termometr i syrop Lactulosum, i herbatka rumiankowa i koperkowa - cieniutka, zaraz klupka szła na całego :) - pozatym jadłam Activie :) i mała się wcale nie przyzwycziła do termometru, a też mi gadali, że się przyzwyczi :/ ;)
muszę małej focie zrobić to wstawię
Madziu - już lookam na fotki
Niuskaa mala pewnie słodko wyglada taka opalona, ciekawe jak moja sie zjara nad morzem - wyjazd juz w niedzieleeee !!! JUPIII (niestety bez mojego męzusia kochanego :((, on tam będzie sam i pewnie będzie mu smutno ;(()
Ja tez mam EWIP - licencjat i na mgr nie idę - szkoda mi kasy :) zrobiłam Administrację policealną i teraz idę na BHP a mgr zawsze mogę zobić jak mi będzie do pracy potrzebny :)
Katgen super, że praca Ci odpowiada :)
Future - GRATKI dla Pani mgr :)
Kroma - sprawdź może akurat się nadasz do tej pracy w szkole co Niuśka napisała - fajna robota :)
Katgen - odkąd mała cyca nie pije (4 dni :p) to też musze się z nia kłaść gasić światło i TV i zazwyczaj tak jest, że ja pierwsza zasne haha

dzieki dziewczyny
o co chodzi z tym przyzwyczajeniem do termometru, ze co ze bez niego juz kupki nie zrobi czy jak :confused:

od ok 1,5 tyg jej co dwa dni mniejwiecej (czasami dwa dni z rzedu roznie) raz dziennie jej wsadzalam juz :-( i kupka szla odrazu... wczesniej problemow nie bylo.
ja pije odkad sama mam problemy z wyproznianiem herbatke specjalna na trawienie z ziolami.... myslalam ze i mala z cycka dostanie troche jej. Ale widac na nia nie dziala :-(
Niechce butelka jej podawac niczego niuskaa, dam jak pisala Daffi z lyzeczki, juz stygnie rumianek a mloda wlasnie zasnela.... od 8.00 nie spala co chciala zasnac to zaczynala sie wiercic i stekac, ale neiplacze... i zaraz cycka szuka zeby sie uspokoic.... nie je a ciumka sobie a smoczek be :dry: Ciekawe o ktorej wstanie teraz...
ide pranie rozwiesic, bede pozniej

dzieki dziewczyny
o co chodzi z tym przyzwyczajeniem do termometru, ze co ze bez niego juz kupki nie zrobi czy jak :confused:

od ok 1,5 tyg jej co dwa dni mniejwiecej (czasami dwa dni z rzedu roznie) raz dziennie jej wsadzalam juz :-( i kupka szla odrazu... wczesniej problemow nie bylo.
ja pije odkad sama mam problemy z wyproznianiem herbatke specjalna na trawienie z ziolami.... myslalam ze i mala z cycka dostanie troche jej. Ale widac na nia nie dziala :-(
Niechce butelka jej podawac niczego niuskaa, dam jak pisala Daffi z lyzeczki, juz stygnie rumianek a mloda wlasnie zasnela.... od 8.00 nie spala co chciala zasnac to zaczynala sie wiercic i stekac, ale neiplacze... i zaraz cycka szuka zeby sie uspokoic.... nie je a ciumka sobie a smoczek be :dry: Ciekawe o ktorej wstanie teraz...
ide pranie rozwiesic, bede pozniej

larvunia termomrtrem pobudzasz zwieracz jej...
i mala moze nauczyc sie tego ze ty jej bedziesz tak robic i sama moze pzrestac juz przec na ta kupke i zwieracz moze poprostu blokowac wydalanie.
dlatego tak lekarze czesto powtarzaja by rzadko uzywac termometru do poomocy.
jak tam jednorazowo sie to dzieje czy raz na kilka miesiecy to dziecka nie przyzwyczaisz... mi np lekarz o czopkach zlego slowa nie pwoeidzial jeden a poslzismy do drugiego to powiedzial ze czopki to ostatecznosc bo tez niestety przyzwyczaja sie dziecko ze czopek za nie popracuje.. czesto konczylo sie ze dzieci nie umialy poprostu wyprzec kupki ten odruch zanikał... stad trzeba uwazac.

tak jak Madziarena pisze Laktuloza pomaga bardzo... julka miala do tego wlaczony jeszcze debridat. A pozneij odstawilam debridat przeszlam na laktuloze i tez pomagalo:) az w koncu odstawilam calkiem i odpukac do dzis nie ma problemu a meczyla sie z 4 miesiace.

larvunia jak nie pomoze rumianek to warto isc z tym do lekarza.. niech zobaczy oceni i doradzi Ci.
przypomnialo mi sie ze jest tez espumisan dla dzieci... ale warto zasiegnac opini lekarza.

a ja zdycham. dostalam @ i mam takie bole krzyzowe ze juz nic mi sie nie chce.

helo lasencje. możecie mi się kłaniać w pas hahha. jestem MGR i nawet nie mialam czasu zajrzec. wrociłam o 2 w nocy, niby mialam wejsc w autobusie na bb ale jakoś mi umknęło. myslałam, ze larvunia wam przekaze. było trudno, bo recenzentka sie czepiała bardzo. mi powiedziała, ze piękna praca, ale nie udowodniłam jakie zabawy, na jaki rozwój umiejętności wpływa. wiec sie już czepiała. promotorka nas pocieszała, i mowila, ze jest spoko. przeciez w końcu sama nam te prace zaakceptowała. no ale jest. 4 bedzie na dyplomie. no trudno, ale i tak dobrze ;) nawet nie liczyłam na więcej.

nie moge za to nacieszyć się moją księżniczką najpiękniejszą. jest taka cudowna, kochana, uśmiechnięta. aż dziw, ze w nocy sie na nią nie rzuciłam do caowania, tylko cichutko wślizgnęłam się do łózia do chrapiącego męża. ten sie obudził i mowi, że jeszcze nigdy nie robił TEGO z panią mgr, ale mu to szybko wybiłam z głowy, po 40 godzinach na nogach, on nie wiem o czym myslał. hah. a dziś dostałam piękny słonecznik przybrany trawą morską...eh...ale po bransoletke jade w tygodniu ;)

no i ......................wiecie, ze biay kotek nam zdechł...od wczoraj mamy Polę ;) zdjecia później. rozkoszna jest...

Future chcialam dziewczyna napisac, ale sobie mysle ze sama sie z checia pochwalisz :-) Mnie korcilo bardzo, ale nie chcialam Cie wyprzedzac ;-)

GRATULUJE RAZ JESZCZE :tak:
czekam na fotki kociaka, no i fajnie ze mezus dba o Ciebie ;-) i kwiatki, swiecidelko i sex ;-) Wspolczuje bialej [']

Daffi dzieki za porade :tak: Jade jutro do lekarza, wiec podpytam co i jak :tak:
jade malemu wyniki porobic w koncu (auto nie bylo na chodzie wczesniej) i malej zaswiadczenie potrzebuje od lekarza zeby pobrac w koncu becikowe, ktore zaraz sie rozejdzie, bo kurde ZUS mi kasy nie daje od miesiaca juz! :baffled:

reklama
Future- ty pipko grochowa, mi też możesz się kłaniać do pasa, ja z większym stażem, a Tobie kochana życzę Takiej pracy jaką chcesz, i jeszcze raz Gratulujemy.

Słyszałam Niuska i Madziarena o tej ofercie, ale znalazłam do Kadr, muszę tam wysłać, a nóż mnie ktoś zauważy, ale dziś się zgłosiłam na kurs z Telemarketingu. Za darmo mają i jeszcze coś płacą za udział. A Niuska fajny zawód sobie wybierasz. A jak długo trwa kurs?

resztę witam i zaraz doczytam obiło mi się tylko o uszy :-) coś o pobudzaniu Zwieraczy ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry