reklama
Kroma zdroweczka dla Arka!:*
Nie pisalam wam nic ostatnio na temat ktory mnie rozdrazil.
minaowicie mieszkalismy keidys kolo biedronki ale sie stamtad wyprowadzilismy na 2 pokojowe mieszkanie. kobieta zgodzila sie na zerwanie umowy przed czasem i zwrot calej kaucji pod warunkiem ze znjadziemy kogos na nasze miejsce.
I tak tez sie stalo. Tego samego dnia co my opuscilismy mieszkanie tamci sie wprowadzali.
Baba oddala nam z kacuji 1000zł a 200zł zostawila sobie na rozliczenia gdyby okazalo sie ze za malo zapalcilismy. i tak w sierpniu mienlyby juz 2 lata a ta dalej siedzi cicho! spotkalam znajoma co po nas wynajmowala i tez sie juz wyprowadzila i miala wieksze cyrki z ta baba. wzielam od niej nr tel i zabraklo mi odwagi by zadzwonic i narazac sie na koszta bo baba by sie rozgadala i ja jeszcze bym na tym tracila wiec wyslalam jej smsa ze sie przypominam itp. Odpisala miz e mam odwage i ze zwrot w ogole sie nam nie nalezal za zerwanie umowy. wtedy sie zezloscilam i napisalam jej ze sama na zerwanie umowy sie zgodzila i zwrot kaucji, siwadkowie na to sa (moi rodzice), oplaty wiemy ze po nas byly nizsze bo ta znajoma mi poiwedziala i ze jesli nie chce oddac ich dobrowolnie to ja w inny sposob je zdobede.
Juz szukalam prawnika i otrzymalam pierwsza porade prawna darmowa na forum prawniczym ze praktycznie wygrana mam w kieszeni ale najpierw mam wyslac wezwanie do zpalaty. Juz wsio przygotowane mialo byc dzis do wysylki a wlasnie otrzymalam smsa od tej baby ze mam podac nr konta lub adres na jaki przekazac pieniadze
takze ciesze sie ze bez szarpania sie obeszlo.
takze mam nazieje ze jeszzce ta drugfa sprawa wypali i bede mogla sie pochwalic
Nie pisalam wam nic ostatnio na temat ktory mnie rozdrazil.
minaowicie mieszkalismy keidys kolo biedronki ale sie stamtad wyprowadzilismy na 2 pokojowe mieszkanie. kobieta zgodzila sie na zerwanie umowy przed czasem i zwrot calej kaucji pod warunkiem ze znjadziemy kogos na nasze miejsce.
I tak tez sie stalo. Tego samego dnia co my opuscilismy mieszkanie tamci sie wprowadzali.
Baba oddala nam z kacuji 1000zł a 200zł zostawila sobie na rozliczenia gdyby okazalo sie ze za malo zapalcilismy. i tak w sierpniu mienlyby juz 2 lata a ta dalej siedzi cicho! spotkalam znajoma co po nas wynajmowala i tez sie juz wyprowadzila i miala wieksze cyrki z ta baba. wzielam od niej nr tel i zabraklo mi odwagi by zadzwonic i narazac sie na koszta bo baba by sie rozgadala i ja jeszcze bym na tym tracila wiec wyslalam jej smsa ze sie przypominam itp. Odpisala miz e mam odwage i ze zwrot w ogole sie nam nie nalezal za zerwanie umowy. wtedy sie zezloscilam i napisalam jej ze sama na zerwanie umowy sie zgodzila i zwrot kaucji, siwadkowie na to sa (moi rodzice), oplaty wiemy ze po nas byly nizsze bo ta znajoma mi poiwedziala i ze jesli nie chce oddac ich dobrowolnie to ja w inny sposob je zdobede.
Juz szukalam prawnika i otrzymalam pierwsza porade prawna darmowa na forum prawniczym ze praktycznie wygrana mam w kieszeni ale najpierw mam wyslac wezwanie do zpalaty. Juz wsio przygotowane mialo byc dzis do wysylki a wlasnie otrzymalam smsa od tej baby ze mam podac nr konta lub adres na jaki przekazac pieniadze
takze ciesze sie ze bez szarpania sie obeszlo.
takze mam nazieje ze jeszzce ta drugfa sprawa wypali i bede mogla sie pochwalic
madziarena
Mamusia Amelki
Witam witam
U nas ciągle zalatanie. Wpadam bo mam pytanie - mała ma 19 m0cy chcę jej przebić uszy, czekam na wasze opinie : za i przeciw !! Pomóżcie bo nie wiem co robić, czy jej się nie będzie paprać jak to pielęgnować i wogóle ...
U nas ciągle zalatanie. Wpadam bo mam pytanie - mała ma 19 m0cy chcę jej przebić uszy, czekam na wasze opinie : za i przeciw !! Pomóżcie bo nie wiem co robić, czy jej się nie będzie paprać jak to pielęgnować i wogóle ...
kroma
Fanka BB :)
madziarena- jak chcesz to ja jestem za, ja mojej nie przebiłam, bo ja sama nie noszę i jakoś nie śpieszno mi do świecidełek dla niej, ale jak ktoś lubi to jest dobra pora, bo jeszcze dziecko nie wie co się święci
Daffii- ale wiesz ona ci może udowodnić ze nie pozostawiłaś mieszkania takiego jak zastałaś, a wszystko co w mieszkaniu uszkodzisz to ty jako najemca musisz naprawić, chyba ze nie jest to z twojej winy, czyli jakieś zalanie, albo wymiana okien, ale np zniszczone tapety, ściany, sprzęt, to twoja broszka, ja się tym troszkę interesowałam dla koleżanki która wynajmuje komuś i jej zepsuli lodówkę, zmywarkę i to oni muszą przez złe użytkowanie naprawić.
Daffii- ale wiesz ona ci może udowodnić ze nie pozostawiłaś mieszkania takiego jak zastałaś, a wszystko co w mieszkaniu uszkodzisz to ty jako najemca musisz naprawić, chyba ze nie jest to z twojej winy, czyli jakieś zalanie, albo wymiana okien, ale np zniszczone tapety, ściany, sprzęt, to twoja broszka, ja się tym troszkę interesowałam dla koleżanki która wynajmuje komuś i jej zepsuli lodówkę, zmywarkę i to oni muszą przez złe użytkowanie naprawić.
madziarena- jak chcesz to ja jestem za, ja mojej nie przebiłam, bo ja sama nie noszę i jakoś nie śpieszno mi do świecidełek dla niej, ale jak ktoś lubi to jest dobra pora, bo jeszcze dziecko nie wie co się święci
kroma ale my nic nie zniszczylismy. mamy zdjecia mieszkana przed wynajeciem jak sie wprowadzalismy i spisane na umowe wszelkie wady jakie byly i to jak zdawalismy mieszkanie. dodatkowo sami je odmalowalismy tzn moj brat to robil.
a ona tam swoich rzeczy prawie nie miala.. my korzystalismy ze sowich rzeczy.
Madziarena ja ci powiem ze jakbym miala teraz julce przekluc nie zdecydowalabym sie. dziecko jest juz takie duze i swiadome bolu ze moze ci jedo ucho dac przebic a drugie nie. chyba ze amelka dzielna.
ja sie ciesze ze przekulam Julce ok. 6 m-ca bylo w miare znosnie... nie protestowala nad drugim uchem mimo ze poplakala sobie troche po tym.
nie papralo sie w ogole.. mam taki plyn do plukania uszu.. codziennie rano polewalam uszko w miejscu uklucia z przodu i z tylu i ruszalam kolczykiem by sie nie wrosl.
jak kosmetyczka bedzie spoko to cie zaopatrzy w taki plyn bez dodatkowych kosztow.
kroma
daffii- więc nie ma sprawy, jak odmalowaliście, bo ja wiem, że my jak wyjdziemy, to z kaucji nic nie odzyskamy, raz, że jakbym miała całą chatę odmalować to na to samo wyjdzie, a u was sama podpisała i macie zdjęcia, więc wam musi resztę oddać. Głupia baba o 200 zł się kłóci.
madziarena
Mamusia Amelki
No ja chciałabym jej przebić ale się boję bo ona teraz jest na etapie odstawiania od cycusia - 3 dni i 3 noce nie piła haha bo musztardą rosyjską smaruję.. a z drugiej strony chciałabym żeby miała kolczyczki ... musze się grubo zastanowić nad tym bo nie śpi twardo i trochę jakbym jej ruszała kolczyczkiem to mogłaby się budzić ... hm ... zobaczymy ...
Daffi - trzymam kciuki zeby sie udalo
Kroma - no ja mam kolczyki i jak mala byl malenka to nie chciala, a teraz mysle ze im pozniej tym gorzej, dlatego wole teraz sie wybrac hm .. juz sama nie wiem
A u mnie dzis dół brakuje mi juz mojego mężusia strasznie mocno ;( dziś 97 dni jak go nie ma a jesczcze więcej przed nami ;(
Megi - Twój dostał odpowiedź czy może wcześniej wrócić??
Daffi - trzymam kciuki zeby sie udalo
Kroma - no ja mam kolczyki i jak mala byl malenka to nie chciala, a teraz mysle ze im pozniej tym gorzej, dlatego wole teraz sie wybrac hm .. juz sama nie wiem
A u mnie dzis dół brakuje mi juz mojego mężusia strasznie mocno ;( dziś 97 dni jak go nie ma a jesczcze więcej przed nami ;(
Megi - Twój dostał odpowiedź czy może wcześniej wrócić??
kroma
madziarena- jeszcze przyjdzie czas na kolczyki, ja nie śpieszę się z przebijaniem mojej, ale jak chcesz to przebijaj śmiało, chociaż z pistoletu to nie jest dokładnie przebijanie, bo ten kolczyk jak jest wystrzeliwany to rozrywa ucho i niby nie boli ale jest gorszy do igły bo się ucho dłużej goi. A nie dziwię się, że masz doła, mojego jeden dzień nie ma i już mi tęskno.
reklama
przyszlirodzice
Matka Wariatka;]
madziarena ja mojej Amelce przeb8ijalam w podobnym wieku;] Umowialam sie do kosmetyczkki kiedy byly 2 i w tym samym czasie jej strzelily w oby2 ucha- uszy yyyy jak to sie tam pisze;p Amelka chwile poplakala bo sie przestraszylo a potem juz bylo ok tylko trezba bylo uwazac przy myciu glowy, rozbieraniu itp. no i przemywanie owda utleniona.Daffi- super ze uda sie kase odzyskac zawsze to cos;]
Podziel się: