reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

W sumie to przeciez nie ma identycznych dzieci, a wiec i kazde rozwija sie w swoim tempie :-) Ale i tak nieustannie dziwie sie jak bardzo te moje dwie cory roznia sie od siebie pod wzgledem rozwoju, wygladu, charakteru. Kazdy kto na nie spojrzy mowi ze jak nie siostry wygladaja:tak: Ale ja na szczescie na 100% jestem pewna ze w szpitalu mi nie podmienili, wiec ciesze sie ze sa rozne, bo nudno by troche bylo dwie identyczne osobki wychowywac;-)
Chlopcy podobno z reguly ciut pozniej od dziewczynek sie rozwijaja, wiec nie ma sie co dziwic Nikusiowi :-) A propo chlopczykow, to moj maz marzy o 3 dzieciatku - synku oczywiscie:tak:, hmmm.... Ja tez zawsze o trojce marzylam, ale teraz nie jestem pewna czy nie bylo by to zbyt wielkim "szalenstwem"!??? Aaa- pozyjemy-zobaczymy:happy:
Cos Larvuni nie widac znow... Daj znac Aniu w wolnej chwili co u Was!

reklama
Ja mam dwie siostry i tez nie jestesmy podobne, z jedna to w ogole, kazdy sie dziwi ze my siostry, z druga jak mamy podobne fryzury to nieraz mowia ze mamy taki sam ksztalt twarzy ale nie wydaje mi sie:-p
co do dzieci to mi tez sie marzy jeszcze dwojka(nawet powiem minimum:-))zawsze chcialam miec duza rodzinke i jesli fundusze na to pozwola to chcialabym miec czworeczke:tak:

larvunia a jak weekend mija? bo mi sprzatajaco jak zawsze:rofl2:i mecze sie ze zlozeniem fotelika samochodowego po wypraniu:sorry2:

No no Martus, zaskoczylas mnie tymi marzeniami o czworeczce jak nie wiem co !!! :-D Myslalam ze ja jakas niedzisiejsza jestem myslac o trojce bobasow, bo cala masa moich kolezanek przed trzydziestka, albo nie ma jeszcze dzieci i nawet o nich nie mysli, albo chca miec, ale tylko jedno... Az pomyslalam sobie ze moze faktycznie w dzisiejszych czasach nie ma co porywac sie na "wielodzietnosc":sorry2:.Ale fajnie ze Ty masz takie marzenia! Mow mi wiecej!:tak::-) Ja niestety jedynaczka jestem i od zawsze wiedzialam ze na jednym dziecku nie poprzestane:-), bo smutne bywa zycie jedynaka:baffled:. (choc niektorzy jedynacy maja odmienne zdanie ku mojemu wielkiemu zdziwieniu).
Jak tam fotelik??? Zlozylas w koncu??? Ja mkiedys tez sie tak z Ali fotelikiem meczylam przez pare godzin, no i przyszedl maz i w 5 min go zlozyl bez problemu:zawstydzona/y::tak:.
Halo halo Larvunia!!!!!!!!!!???????????????

LILI kurcze wczoraj mi dzien tak szybko zlecial ze juz nie zdazylam wejsc...fotelika nadal nie zlozylam, juz mnie szlag normalnie trafia, najgorzej ze w instrukcji nic nie pisza o tym:no::wściekła/y::wściekła/y:pewnie bedzie tak jak piszesz ze jakies proste dwa ruchy(bo mam tylko pokrowiec i jeden pas ale nie wiem gdzie go przelozyc:sorry2:), mysle ze dzis juz dam rade tym bardziej ze popoludniu jedziemy do babci do szpitala do Skwierzyny...

co do moich marzen to u mnie nawet nie wchodzilo w gre ze Niko bedzie jedynakiem, niestety masz racje ze teraz wiekszosc osob decyduje sie tylko na jedno dziecko, ja mimo ze jedynaczka nie jestem ale moja pierwsza siostra urodzila sie jak mialam juz 7 lat i pamietam jak zmienilo sie moje zycie(na lepsze oczywiscie).Teraz nie wyobrazam sobie zycia bez siorek, zawsze moge na nie liczyc, jest kim pogadac itd. kiedys mialam w planach urodzic dziecko bardzo wczesnie, mowilam ze skoncze 18 i od razu zajde w ciaze:sorry2: hehe ale jakos odpowiedniego kandydata nie bylo i urodzilam majac 23,5.u ciebie jest swietna roznica miedzy dziewczynkami, tez bym chciala dosc szybko drugie baby no ale narazie warunkow brak:-(

lece wstawic rosolek bo na 12 wybieramy sie do kosciola a pozniej do babci takze milego dnia kochane!!

larvunia a ty co nic nie piszesz??:rofl2:

hello dziewczyny

jestem, zyje i miewamy sie dobrze.
dzieki za slowa otuchy kochane....

jakos nie zagladam na neta ostatnio. MEzulek ma L4 na malego caly tydzien i jak tylko wracalam z pracy to spedzalismy czas w 3jeczke + piesek ;-) To na spacerkach to nad jeziorkiem albo u dziadkow w gorzowie. Jakos ten tydzien tak szybko minol ze szok. No ale skonczy sie, jutro moj mezulek idzie juz do pracy, wiec bede sama z malym popoludniami i bede wiecej czasu na necie :tak:
Ja nadal szukam pracy. Te co mialam miec okazala sie klapa. Niechce nazekac ale gosc mnie wkurzyl i jakos tak przeszla bokiem ta praca. Ale nie zaluje, zarobki sa tam marne :-p Teraz bede szla na rozmowe w nastepnej... tez jako przedstawiciel handlowy. W innej pracy sie nie widze. Wiecej nic nie mowie dopuki nie bede wiedziec ze mnie przymuja ;-)

a wy o powiekszeniu rodzinki piszecie. Ja tez bym chciala, ale narazie funduszy brak na wiecej maluszkow bo kurde trza rodzinke wyzywic i utrzymac jako tako na normalnym poziomie a na dzien dzisiejszy ledwo na kredyty mamy. A mamy troszke kredytow, to sie telewizor chcialo LCD a to zmywarke, pralke, sypialnie z wielkim lozem... ech.. duzo jeszcze bym musiala wyumieniac co mamy na raty :zawstydzona/y:

Marcelitko ma sie dobrze, rozrabia juz na calego. Apetyt ma, wiec jest dobrze. Teraz ma manie zamykania i otwierania drzwi. Cieszy sie strasznie przy tym :-D Jeszcze nie chodzi, ale potrzymywany za raczki daje juz duze kroki po mieszkaniu. No i raczkujac zapierdziela wszedzie gdzie sie da. Gania za psem ktory nie wie gdzie sie juz chowac przed nim bo on wszedzie wlazi juz :-):-):-) No i ciagle usmiechniety. Moj synek tym wszystkich rozbraja... kochany brzdac :tak:

My po obiadku lecimy do gorzowa, malego babci i dziadkowi dajemy na 3h i idziemy do kina. Pierwszy raz bede w ascanie w tym kinie :zawstydzona/y: W sumie z ciekawosci bardziej ide jak co i jak tam jest :sorry2: Zobaczymy na jaki film sie zalapiemy.

milego dnia kochane!

O nasza Larvunia juz jest!:-) Ja tez bym poszla sobie z checia do kina ale cos ziezko to widze - nie ma z kim zostawic dziewczyn :-(A w kinie to ja jakies 4 lata temu chyba ostatnio bylam!!!!:crazy:
Co do tego kolejnego dzidziusia, to tez jak na razie chyba nie mamy co sie porywac, bo kurcze ledwo starcza na podstawowe wydatki. Ale maz ma inne zdanie - mowi ze spokojnie damy rade bo juz sie o to postara. Hih, tak bidulek marzy o synku...:tak::laugh2: EEEhhh, zobaczymy co z tego wyjdzie... Pewnie trzecia coreczka :-D
My zaraz na jakas przejazdzke za miasto sie wybieramy wiec lece. PAPA lasencje ;-)
Ps Martucha daj znac co z fotelikiem , bo sie wciagnelam :-D

witam wieczorowo
bylismy na "mrocznym rycerz" ;-) Film jak film, ale jakie kino..., naglosnienie... te stare kina sie chowaja :laugh2: super ze poszlam.

lili z kad wiesz ze bedzie 3cia dziewczyna?? jak nie sprobujesz to nie zobaczysz :-p hehehe, ciekawe co by u mnie bylo....

no i jutro znowu do pracy, zazdroszcze Wam poniekad kochane, ze w domciu z pociechami siedzicie.....

spokojnej nocy :*

A my dzis pozwiedzalismy troche okolice Gorzowa. Bylismy w Rogach i zwiedzilismy tam palacyk, a potem w Lubniewicach pozwiedzalismy osrodek wypoczynkowy nad jeziorkiem i zjedlismy pizze:-D. Bardzo ladnie tam i chyba sobie za rok wynajmiemy na tydzien tam domek, bo przy ladnej pogodzie musi tam byc na prawde fajnie. Bylyscie tam moze kiedys?
Larvunia mysle ze trzecia bedzie dziewczynka, bo cos mi tak sie po prostu wydaje i tyle :-) W druiej ciazy napalalam sie ze musi byc synus, a jak dowiedzialam sie ze dziewczynka znow, to troche zawiedziona bylam:sorry2: A pozniej mialam wyrzuty sumienia ze taka glupia baba ze mnie jest, bo ubzdurala sobie cos, zamiast dziekowac Bogu za ZDROWE sliczne dzieciatko. Chyba juz taka natura ludzka po prostu, ze jak sie ma juz wiele to i tak jeszcze wiecej sie chce:confused: Ale teraz mam inne podejscie - ciesze sie z coreczek, a jakby i nawet trzecia byla, to juz na pewno sie nie zawiode, tylko sie bede cieszyc, najwazniejsze zdrowe dziecko, a nie plec. Ale to nie zmienia faktu ze maz chce synalka...:rofl2:
Lece w kimono. Spokojnej nocy

hej dziewczyny!!

larvunia trzymamy cie za slowo ze teraz bedziesz czescie, musisz nadrobic:-D:-Da tak na serio to dobrze ze juz emocje opadly masz lepszy humor no i to kino .... ehhh ja w ogole to jestem wielka fanatyczka kina(popcornu,coli i nachos z sosem serowym niestety tez:dry:) tak wiec kazdy wypad jest dla mnie super oderwaniem sie;-)tu w kinie bylam juz wiele razy a na ten film co bylas tez sie wybieram bo jestem fanka batmana hahaha:-D:-D

LILI co do Lubniewic to kolejne miejsce ktore kocham, jest tam naprawde super i my mamy w planach wybrac sie jeszcze na te wakacje(podobno znow nadciagaja upaly:szok:)... tak wiec ciesze sie ze mieliscie udany dzien, zazdroszcze takich wypadow!!
a co do plci dzieci hehehe, chyba kazda z nas ma tak ze podswiadomie ma cos w planach i to zawsze jest zawod jak sie nastawisz a to nie wypali:tak:ja od poczatku ciazy strasznie chcialam synka(moze dlatego ze w domu 4baby z mamcia razem)i pamietam jak sie "balam" usg:-Dteraz to sie wydaje smieszne ale wiem ze przy nastepnych ciazach bedzie podobnie:-)

kochane my dzis na fontannie poszalelismy,skonczylo sie na tym ze musialam siorke wyslac po ciuchy bo Niko byl caly mokry:szok::-pno ale zabawa byla przednia

remont027pj8.jpg

tak wlasnie wygladal Niko:sorry2:

a co do fotelika to Lili prosze cie nawet mi nie wspominaj!! wczoraj do babci nie pojechalismy:wściekła/y::wściekła/y:bo mimo ze juz wszystko zrobilam nie wiem jak sie zlacza te pasy z tylu, pozniej zrobie fote to wam pokaze:dry::confused::baffled:

reklama
UUU, wspolczuje z tym fotelikiem Martus! Pamietam jak ja sie naklelam jak nie moglam swojego zlozyc... Moze warto by bylo jakiegos sasiada albo kumpla poprosic o pomoc, bo faceci jednak chyba maja wiekszy talent do takich rzeczy. Martucha ty lasko jedna, jak Ty to robisz ze taka masz swietna figure??!!(zdjecia na nk).O ktorej Wy na tych fontannach byliscie ze wcale tam ludzi nie widac?! Moze sie jeszcze w tyh Lubniewicach spotkamy, bo nam tez to miejsce przypadlo do gustu:-)
Znacie jeszcze jakies fajne miejsca w okolicach Gorzowa, gdzie mozna by bylo powypoczywac lub pozwiedzac? My nad jeziorem dlugim bylismy jeszcze kiedys - tez tam superancko jest, i w Nierzymiu (czy jakos tak)na plazy, tez nawet nawet. Hmmm, niby upaly maja byc???.... My w piatek na weekend nad morze jedziemy, a tu na weekend deszcz zapowiadaja..:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ale juz trudno, i tak sie ciesze ze morze zobacze :-D Moze az taka kiepska ta pogoda to nie bedzie.
Dobrej nocy

Do góry