reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

future to w kij z taka szkola rodzenia mogli powiedziec ze to spotkanie instalacyjne nie musialabys sie ciagac,
a ja nie chodzilam nigdy wiec nawet nie wiem jak tam jest hehe
mycha to ci maly lobuziak no ale zeby lakier:-D
daffi brawka dla mlodej, super,

reklama
future- ja tam do szkoly rodzenia nie chodzilam i dalam 2 razy rade sama urodzic;p

my juz po spacerku;] wlasnie szykuje sobie obiadek, dla mnie sama ryba z piekarnika a dla M i Amelki ryba z frytkami i zupa;]

ania masz pyszny obiadek, ja dzisiaj moim zrobilam spagetti a sama zupe z paczki bo nie moge nic zuc tak mnie szczeka od ucha boli:-(

oni tez maja z paczkiw czoraj im ugotowalam i Amelka tylko jadla bo P zazyczyl sobie kaszanke....
to bedzie jadl dzis i moda tez i potem rybka z frytkami a ja sama heh;p
na kolacje mam lepsze zarelko;p befsztyka z salata i brokulami:D:D

Ania biedna ty wspolczuje bardzo nie ma nic gorszego niz bolace ucho albo zab;/

Ostatnia edycja:
Bry:)

witam beti kupe lat, dziękuję za gratulacje:)
kroma już nie łaśnie chociaż troszkę w tych piersiach jeszcze jest ale mały już nie chce ciagnac no nic dziwnego jak on co 3 godziny wypija 120 moj mały glodomor to co dla kilku kropli len ma sie męczyc:p
niuska- mam zamiar jak skończę kopenhaska zrobic kilka dni przerwy i zacząć dunkana bo mam ochotę na jakies winko w końcu:p a na dunkanie tez alkoholu chyba nie wolno

Nie martw się chociaż młodego możesz z kimś zostawić, a mój leń śmierdzący, cycki mu się nie podobają, butelka też nie. Trzeba mu w papę sutka wciskać. Jeszcze trochę o też go na butlę dam. Bo ciągle z cycem wiszę i walczę żeby jadł normalnie. Twój to chociaż konkretnie zjada i wiesz ile chce. Życzę wytrwania w diecie i mój Mąż chce iść na taką dietę. Podeślijcie jakiś link, jak macie ciekawy.

A mi kiedyś w Naturze policzyli dwa razy balsam. Też się skapnęłam za późno.

Daffii- jak sie jej podoba to już powinna tam zostać, ja moją szybko nauczyłam spać w zwykłym łóżeczku, zanim młody się urodził, i tylko na początku w nocy wyłaziła, a teraz śpi twardo całą noc i jeszcze ma osobny pokój.

Megi- te znieczulenie co miałaś to o niebo lepsze, leżałam z dziewczyną po 3 cc i tą ostatnią miała w kręgosłup to o wiele lepiej się czuła. Po ogólnym człowiek jest jakiś zakręcony i otępiony. Poza tym każdy organizm jest inny. Wszystko da się przeżyć, jak się ma pomoc. Mi było ciężko, bo mąż pracował popołudniu, moja mama też i teściowa miała ciągle nadgodziny, więc musiałam sama wszystko robić.

A moje dzieci śpią ciekawa jestem czy mały da koncert życzeń znowu dzisiaj :)

Ostatnia edycja:
Ciasteczko współczuję bolącego ucha :-( wiem co to za ból oby jak najszybciej przeszło, trzymamy kciuki :-)
co do obiadku Ja też dzisiaj mam spaghetti :-) a synek zje potrawkę którą robiłam wczoraj bo zostało a On bardzo to lubi :-)
Future no to faktycznie jechałaś na darmo, w tym czasie mogłaś coś pożyteczniejszego w domku zrobić albo chociażby sobie troszkę poleniuchować hihi
No Mój czort mały śpi od 15min więc Ja mam troszkę luzu i odpoczynku a przydaję się bo młody daje popalić non stop przy Mnie siedzi nie da nic zrobić, non stop "mama, mama i mama" ciągle na ręce cy chciał a Ja nie chcę i raczej nie mogę dźwigać bo wystarczy że chwilę go ponoszę i brzuch boli no a uważać na siebie muszę, już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza - mam nadzieję, że wszystko jest ok.!
Nie pamiętam czy w pierwszej ciąży też tak brzuch Mnie pobolewał i dlatego się martwię, a Was dziewczyny brzuch pobolewał - kuł ?? Pozdrowionka i smacznego obiadku :-)

kroma- moze i masz racje, tak zawsze gdzies bede mogla wyjsc chociaz z drugiej strony szkoda ze maly nie ciagni cycka:( ale i tak jest lepeij niz z Amelka bo ona ciagnela tylko przz jakies 4 dni a jak posmakowala butli to juz nie chciala i po 1,5 tyg pokarm zanikl;/ a mlody do 2 tyg byl na cycku i jeszcze cos tam w nich jest ale on nawet ciagnac nie chce.
A co do diety to pytasz o kopenhaska czy dunkana?
Re: dokładny JADŁOSPIS cd - Na diecie Kopenhadzkiej! - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
A Dunkana wlasnie sobie sciagnelam z neta ksiazke i przepisy :)
z tej stronki
dukan.pdf - Dieta Dukana - zachomikowane - blooz - Chomikuj.pl\

Mycha- mnie w pierszej ciazy kulo, z malym tez troche ale mniej niz w 1

Dzięki Pr Dunkana, bo jego kolega teraz dużo schudł na niej i on też chce taką.
Ja też chcę żeby mały miał cyca, ale z cycem trzeba uważać co się je, niby 20% przechodzi, czyli wszystko co jemy, konserwanty, chemia też. Więc niby cyc zdrowy, ale nie do końca. Jak nie można karmić i dziecko nie chce, to lepiej się nie stresować i dziecka nie zmuszać.

Mycha- to zależy jakie kucie, bo ja z Olką to dopiero koło 10 tyg. wiedziałam, że jestem w ciąży i fakt miałam bóle podbrzusza, a ja myślałam, że to m-czka się zbliża. A z małym to już od samego początku wiedziałam, że jestem w ciąży i też miałam lekkie bóle, ale szybko przeszły.

czesc dziewczyny
mam juz net, ale i tak bede sporadycznie, puki nie wydobrzeje
najpierw mlodego goraczka zlapala 39' , nocke mialam nieprzespana bo lek przeciwgoraczkowy na mlodego dzialal jakby chcial a nie mogl, wiec oklady mu robilam cala noc...
rano wstalam do lekarza z mlodym (oczywiscie numerkow juz nie bylo) i jakto bywa glupi zawsze ma szczescie, bo akurat nie bylo nikogo i doktorowa nas przyjela. A ja polamana, wszystko mnie boli, gardlo tez, mowic nie moge, kaszle...
Dostalam pare lekow do ssania i tabsy jakies dla ciezarnych, mlody antybiotyk i syrop na wzmocnienie, plus inny syrop na goraczke bo ciagle ma ponad 37' i znowu 120zl poszlo :-(
Wrocilismy i ciagle spimy z malym.... niby glodni jrestesmy ale jesc sie niechce, od wczoraj na 1 kromce z mlodym jestem :baffled:

No i nie poczytam co u Was.. mam nadzieje ze wsio ok, ide sie polozyc, ledwo siedze. Ale musialam choc na chwilke wejsc... nie wiem kiedy kukne teraz, moze wieczorkiem... buzka!

Katgen dziekuje, za pomoc :*** kochana jestes

reklama
nie martw sie larvunia, odpoczywaj, bo Ty teraz najważniejsza i małe brzdące. i ten w brzuchu, i ten koło Ciebie. Uważaj na siebie. Grypa panuje. daj znać jak wydobrzejesz...w końcu kawa, no nie?

Do góry