reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Dzień dobry
Ja też od rana z dwójką się zmagam, Zuzia nie chętnie dzieli się zabawkami, chytruska jedna:dry:....nie wiem jak jej już tłumaczyć:no:
Future- bądź silna i dzielna, jest ok i będzie ok, myśl pozytywnie:tak:
Madzia racja z tą zabawką może faktycznie powinien ją brać z sobą a wtedy już zawsze będzie Szymek chętnie zostawał w przedszkolu i bez płaczu:tak:
Larvunia mojej raczej też nie przyjmą do przedszkola nawet jeśli bym chciała dać ją od września:no: marne szanse
Daffi podobają mi się takie kalendarze ale te zdjęcia na nim to jak bym chciała takie swoje....??? to jak to zrobić?

Może Ania dziś się rozpakuje?! oby....

reklama
Dzień dobry
Ja też od rana z dwójką się zmagam, Zuzia nie chętnie dzieli się zabawkami, chytruska jedna:dry:....nie wiem jak jej już tłumaczyć:no:
Future- bądź silna i dzielna, jest ok i będzie ok, myśl pozytywnie:tak:
Madzia racja z tą zabawką może faktycznie powinien ją brać z sobą a wtedy już zawsze będzie Szymek chętnie zostawał w przedszkolu i bez płaczu:tak:
Larvunia mojej raczej też nie przyjmą do przedszkola nawet jeśli bym chciała dać ją od września:no: marne szanse
Daffi podobają mi się takie kalendarze ale te zdjęcia na nim to jak bym chciała takie swoje....??? to jak to zrobić?

Może Ania dziś się rozpakuje?! oby....

megi wysylasz zdjecia jakie chcesz na kalndarzu.. jesli masz jakas propozycje ze np jaies zdj masz juz wybrane by bylo na cale tlo i tylko pozostale 5 malutkich mozesz to jej napisac:D

Witam się

Larvunia- w gorzowie do przedszkoli składa się podania od 1 marca, liczy się równiez kolejność zgłoszonych dzieci. Z tego co się orientuje nie przyjmą Ci marcelka jak jest zameldowany w krzeszycach, ponieważ miasto do każdego przedszkolaka i żłobkowicza dopłaca. Kiedyś dzieci z gmin też chodziły do gorzowskich przedszkoli (bo np. rodzice w gorzowie pracowali i tak było łatwiej) teraz gorzów z gminami się nie dogadał i gminy nie dopłacają do swoich dzieci. Jesli będziesz zdecydowana, to proponuje Ci żebyś przemeldowała Marcelka do dziadków. Tylko pamiętaj, że w przedszkolach jest rejonizacja, jeśli masz np dziadków na Staszica i tam małego zameldujesz to będzie miał małe szanse na dostanie się do przedszkola na np Piaski.

ciasteczko- no na manhatanie faktycznie czynsze są niższe, my np oglądaliśmy w nowym budownictwie 57m, całość czynszu z opłatami wynosiła na 3 osoby niecałe 300zł, ale za to jak wynajmujesz to wydaje mi się że odstępnego to na staszica chcą mniej, bo na górczynie i manhatanie ceny najmu są wywindowane.My jak wynajmowaliśmy dwa pokoje (39m2)to właśnie na staszica, ze wszystkimi opłatami wynosiło nas to mieszkanie jakieś 800zł,ale to też było 3 lata temu, teraz nie wiem jak z cenami.

Ja wstała niedawno, zjadłam sniadanie i muszę połknąć antybiotyk...........fuuuuu.......jak ja nienawidzę tych dużych tabletek.

Dziewczyny nie wiecie gdzie mogę wypożyczyć ewentualnie niedrogo kupić strój dla Miśka na karnawał???? W żłobku w poniedziałek się przebierają, mają być zdjęcia i jakiś bal, chciałabym go też ładnie przebrać.

ciacho ja u nas w tesco widzialam rozne stroje na przebranie i nie drogie.. moze uw as tez sa:d raczej na pewno:D

dzieki aneteczka, wlasnie z rodzicami rozmawialam i mnie i mlodego zamelduja tymczasowo u siebie... Wykazane bedziemy mieli ze oboje pracujemy ;-) wiec szanse wieksze... Mam nadzieje ze sie uda!

edit:
ale slyszalam ze od 1 stycznia podania sie sklada... Ktore jest prawda ??:p

Larvunia- od marca, dawniej nabor do żłobków był od 1 stycznia i często rodzice mylili nabór do przedszkoli i żłobków, teraz uogólnili i jest do tych placówek w tym samym czasie, przynajmniej tak słyszałam w radio. Dla pewności zadzwoń do byle jakiego przedszkola w gorzowie.

Larvunia jak będziecie mieli wykazane że oboje pracujecie to myśle że marcelek ma duże szanse, w gorzowie nie ma jakiegoś wielkiego problemu z przedszkolami, placówka na górczynie wypełniła lukę, oczywiście jeśli oboje rodzice pracują, bo jeśli tak nie jest to nie wiem jak to w takiej sytuacji wygląda, ale chyba nie ciekawie bo sąsiadki 3 latek nei dostała się do żadnego przedszkola z trzech przedszkoli na górczynie i manhatanie, dali mu miejsce gdzieś na drugim koncu miasta, sąsiadka nie chce go tak daleko dowozić, więc siedzi w domu.

Ostatnia edycja:
reklama
no moj tato idzie jutro sie zorientowac w przedszkolui tu kolonich... nie wiem jaka to ulica ale kolo bylej policji w centrum kolo bylego ryneczku.
no ja marcelka w k-cach musialam podanie dac do konca stycznia... widac wszedzie inaczej ;-)
aneteczke dzieki :tak:

Do góry