reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

łłłłłłłoooooooo kobitki u mnie zaraz lujnie :eek:
ida chmury czarne jak smola z pod granicy ze szwabami....
i grzmi ze cho cho...
ide pranie sciagac z balkonu :sorry:
babelek spi, pies w kibelku sie chowa :sorry: heheheh...

reklama
dzięki za wszystkie rady i opinie

własnie wrócilismy z Gorzowa, zakupilismy w Nilago łózeczko, wkład do poscieli i szlafrok, wózek upatrzylismy, jeden nam sie podoba w Nilago, a drugi w Panoramie, ale jeszcze poczekamy, bo 21 mam usg, to wole się upewnic czy to napewno dziewuszka bedzie

a ciuszki to jednak mam tańsze u nas w hurtowni

w razie co to będe pytac

jeszcze raz dzięki :tak:

LILI co do mojego porodu to hmm bylo super:-) rodzilam w malym,nowym szpitalu(mialam polska polozna ktora mieszka i pracuje juz tam 20lat), porodowka wygladala jak pokoj w jakims fajnym hotelu, byly szafki, laptop, maly tv, pilka itd.Gosia(ta polozna) juz wczesniej ze mna wszystko omawiala, tez zwiedzalam szpital.dostalawalam wode z lodem i cytryna do picia i jakies cukierki(takie niby red buule do ssania:sorry2::confused:)no i najwazniejsze-najwspanialszy wynalazek nazych czasow gas&air:-) wdychasz przez maske caly czas taki roztwor gazu i wszystkie skurcze i bole porodowe zmniejszaja sie do takich miesiaczkowych:tak:czyli ogolnie nie czulam bolu(ten gaz powoduje tez odprezenie-tak jakbys po kilku drinach byla:-D).jedyny minus to od namiaru sie wymiotuje(u mnie tak bylo:dry:) ale ogolnie ok.no i najwazniejsze jest nieszkodliwy-tutaj w niektorych prywatnych klinikach juz tez to maja.
rodzilam okolo 8 godz.najlepsze bylo to ze w ogole nie czulam bolu i na drugi dzien(urodzilam o 23.10) taka twardzielka polecialam sama pod prysznic mimo ze polozna kazala mi isc z pielegniarka i zemdlalam:eek:ona powiedziala ze poprostu nie czulam tego bolu i wykonczenia organizmu:tak:

tyle ze nie zawsze za granica znaczy fajnie bo mialam kumpele ze szkoly rodzenia(urodzila 2miechy przede mna) i jak slyszalam o jej porodzie to chcialam wracac do PL:cool2:

kochana i jestem w szoku z ta skwierzyna:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:
jacys nienormalni-jak mozna podzas porodu kogos rozpraszac zwiedzajacymi sale:dry::sorry2:masz racje-sa az za bardzo mili:eek:
moja kumpela tez miala tam rodzic jest w ciazy z blizniakami)ale wybrala Szczecin(jest z Mysliborza) bo ma za krotka szyjke i maja byc wczesniaki i tez jej gin odradzal ze wzgledu na brak sprzetu

martuchaa mowilas ze na spotkanie musi byc mniej parno... no to masz deszczowo :sorry: kurna my sie chyba nie spotkamy .... buuuuu...

lavunia u nas tez niezle lalo:szok:
a co do spotkania teraz to i tak by odpadalo bo balabym sie zeby maly nie zarzil twojego-nie wiadomo ile ten wirus tam siedzi:confused:
a za tydzien i za dwa nie bedzie mnie w fg
tak wiec umowmy sie juz na sierpien-no chyba ze nad morze do nas dolaczycie:-)

Martuchaa normalnie jakbym jakis film fantastyczny ogladala, tak brzmi ta Twoja opowiesc o porodzie!!:-) Shock:tak::shocked2:
Larvunia u nas tez burza przeszla, a potem sliiiczniutka tecza sie pojawila:-)
Dziewczyny ja juz jestem zwarta i gotowa na spotkanko, Ala wydobrzala, wiec jak sie zgramy z terminem, to biore pod pache moje dwie kobity i lecimy we trzy na spotkanko z Wami:-D

Martuchaa Ty to masz dobrze, domek nad morzem, ummm, marzenie. A wlasnie, wspominalas ze Twoi rodzice na Zniwnej domek maja, tak? Bo ja centralnie przy zniwnej mieszkam - na Stromej. Jesli kojarzysz ulice Krzywa, to nastepna uliczka odbijajaca od Zniwnej to Stroma wlasnie. Jesli czasami w tych rejonach bywasz to zapraszam do mnie na kawke:-)!!

reklama
ehmm ...
ja nad morze jade we wrzesniu dopiero :dry:

fajnie macie duzo wolnego czasu, sa wakacje suuuper. U mnie dupa mezus ciagle w pracy, ja w tygodniu pracuje... masakra.
lili w niedziele bede sie nudzic, wiec jak bede miala do gorzowa jechac to zagadam na gg podasz mi swoj nr tel i sie spikniemy :sorry:
ja chce nad morzeeeeeeeeeeee!!!! :cool2:

Do góry