reklama
Pycha
mama Mai i Marty
dzięki za wszystkie rady i opinie
własnie wrócilismy z Gorzowa, zakupilismy w Nilago łózeczko, wkład do poscieli i szlafrok, wózek upatrzylismy, jeden nam sie podoba w Nilago, a drugi w Panoramie, ale jeszcze poczekamy, bo 21 mam usg, to wole się upewnic czy to napewno dziewuszka bedzie
a ciuszki to jednak mam tańsze u nas w hurtowni
w razie co to będe pytac
jeszcze raz dzięki
własnie wrócilismy z Gorzowa, zakupilismy w Nilago łózeczko, wkład do poscieli i szlafrok, wózek upatrzylismy, jeden nam sie podoba w Nilago, a drugi w Panoramie, ale jeszcze poczekamy, bo 21 mam usg, to wole się upewnic czy to napewno dziewuszka bedzie
a ciuszki to jednak mam tańsze u nas w hurtowni
w razie co to będe pytac
jeszcze raz dzięki
K
konto usuniete
Gość
LILI co do mojego porodu to hmm bylo super:-) rodzilam w malym,nowym szpitalu(mialam polska polozna ktora mieszka i pracuje juz tam 20lat), porodowka wygladala jak pokoj w jakims fajnym hotelu, byly szafki, laptop, maly tv, pilka itd.Gosia(ta polozna) juz wczesniej ze mna wszystko omawiala, tez zwiedzalam szpital.dostalawalam wode z lodem i cytryna do picia i jakies cukierki(takie niby red buule do ssania)no i najwazniejsze-najwspanialszy wynalazek nazych czasow gas&air:-) wdychasz przez maske caly czas taki roztwor gazu i wszystkie skurcze i bole porodowe zmniejszaja sie do takich miesiaczkowychczyli ogolnie nie czulam bolu(ten gaz powoduje tez odprezenie-tak jakbys po kilku drinach byla).jedyny minus to od namiaru sie wymiotuje(u mnie tak bylo) ale ogolnie ok.no i najwazniejsze jest nieszkodliwy-tutaj w niektorych prywatnych klinikach juz tez to maja.
rodzilam okolo 8 godz.najlepsze bylo to ze w ogole nie czulam bolu i na drugi dzien(urodzilam o 23.10) taka twardzielka polecialam sama pod prysznic mimo ze polozna kazala mi isc z pielegniarka i zemdlalamona powiedziala ze poprostu nie czulam tego bolu i wykonczenia organizmu
tyle ze nie zawsze za granica znaczy fajnie bo mialam kumpele ze szkoly rodzenia(urodzila 2miechy przede mna) i jak slyszalam o jej porodzie to chcialam wracac do PL
rodzilam okolo 8 godz.najlepsze bylo to ze w ogole nie czulam bolu i na drugi dzien(urodzilam o 23.10) taka twardzielka polecialam sama pod prysznic mimo ze polozna kazala mi isc z pielegniarka i zemdlalamona powiedziala ze poprostu nie czulam tego bolu i wykonczenia organizmu
tyle ze nie zawsze za granica znaczy fajnie bo mialam kumpele ze szkoly rodzenia(urodzila 2miechy przede mna) i jak slyszalam o jej porodzie to chcialam wracac do PL
K
konto usuniete
Gość
kochana i jestem w szoku z ta skwierzyna
jacys nienormalni-jak mozna podzas porodu kogos rozpraszac zwiedzajacymi salemasz racje-sa az za bardzo mili
moja kumpela tez miala tam rodzic jest w ciazy z blizniakami)ale wybrala Szczecin(jest z Mysliborza) bo ma za krotka szyjke i maja byc wczesniaki i tez jej gin odradzal ze wzgledu na brak sprzetu
jacys nienormalni-jak mozna podzas porodu kogos rozpraszac zwiedzajacymi salemasz racje-sa az za bardzo mili
moja kumpela tez miala tam rodzic jest w ciazy z blizniakami)ale wybrala Szczecin(jest z Mysliborza) bo ma za krotka szyjke i maja byc wczesniaki i tez jej gin odradzal ze wzgledu na brak sprzetu
K
konto usuniete
Gość
lavunia u nas tez niezle lalo
a co do spotkania teraz to i tak by odpadalo bo balabym sie zeby maly nie zarzil twojego-nie wiadomo ile ten wirus tam siedzi
a za tydzien i za dwa nie bedzie mnie w fg
tak wiec umowmy sie juz na sierpien-no chyba ze nad morze do nas dolaczycie:-)
a co do spotkania teraz to i tak by odpadalo bo balabym sie zeby maly nie zarzil twojego-nie wiadomo ile ten wirus tam siedzi
a za tydzien i za dwa nie bedzie mnie w fg
tak wiec umowmy sie juz na sierpien-no chyba ze nad morze do nas dolaczycie:-)
LILIann
Majowe mamy'09
Martuchaa normalnie jakbym jakis film fantastyczny ogladala, tak brzmi ta Twoja opowiesc o porodzie!!:-) Shock
Larvunia u nas tez burza przeszla, a potem sliiiczniutka tecza sie pojawila:-)
Dziewczyny ja juz jestem zwarta i gotowa na spotkanko, Ala wydobrzala, wiec jak sie zgramy z terminem, to biore pod pache moje dwie kobity i lecimy we trzy na spotkanko z Wami
Larvunia u nas tez burza przeszla, a potem sliiiczniutka tecza sie pojawila:-)
Dziewczyny ja juz jestem zwarta i gotowa na spotkanko, Ala wydobrzala, wiec jak sie zgramy z terminem, to biore pod pache moje dwie kobity i lecimy we trzy na spotkanko z Wami
LILIann
Majowe mamy'09
Martuchaa Ty to masz dobrze, domek nad morzem, ummm, marzenie. A wlasnie, wspominalas ze Twoi rodzice na Zniwnej domek maja, tak? Bo ja centralnie przy zniwnej mieszkam - na Stromej. Jesli kojarzysz ulice Krzywa, to nastepna uliczka odbijajaca od Zniwnej to Stroma wlasnie. Jesli czasami w tych rejonach bywasz to zapraszam do mnie na kawke:-)!!
reklama
ehmm ...
ja nad morze jade we wrzesniu dopiero
fajnie macie duzo wolnego czasu, sa wakacje suuuper. U mnie dupa mezus ciagle w pracy, ja w tygodniu pracuje... masakra.
lili w niedziele bede sie nudzic, wiec jak bede miala do gorzowa jechac to zagadam na gg podasz mi swoj nr tel i sie spikniemy
ja chce nad morzeeeeeeeeeeee!!!!
ja nad morze jade we wrzesniu dopiero
fajnie macie duzo wolnego czasu, sa wakacje suuuper. U mnie dupa mezus ciagle w pracy, ja w tygodniu pracuje... masakra.
lili w niedziele bede sie nudzic, wiec jak bede miala do gorzowa jechac to zagadam na gg podasz mi swoj nr tel i sie spikniemy
ja chce nad morzeeeeeeeeeeee!!!!
Podziel się: