reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Hejjj
Jejuuu, ale mam w domu szał ciał... Moja Ala całą noc od godz 22 do 4:30 wymiotowała, chyba z pięć razy ją przebierałam, a łóźko całe przemoknięte, bo do miski nie zdążała trafiać...:baffled: Nie wiem co ją tak wzięło, wczoraj odebraliśmy jej wyniki z posiewu moczu i wyszło że ma bakterię e. coli :-(,a to taka zaraza że trudno się ją leczy.., dziś idziemy do lekarza. Może to od tej bakterii te wymioty. Albo jelitówka:baffled::szok: Cała łazienka zawalona brudną pościelą, pralka chodzi non stop, ale nie wiem jak sobie poradzić z taką grubaśną kołdrą, bo nie zmieści się do pralki a jest mooocno zarzygana:baffled::baffled::baffled: Ehhh, zawsze coś się musi przypałętać...

reklama
OJ ale swietny ten torcik koszulka:tak:
musze kiedys spróbowac chyba zrobiem taki w maju na D urodzinki :dry: tylko powiedz tyś mi jak zrobiła ten kołnierzyk i krawata :tak:

A ja nie mam weny do roboty jutro sie za sprzatanie na sobote wezme bo w pt do gorzowa na zakupy no i pieczenie torta smazenie sałtkowanie po prostu roboty po pachy na chrzciny na szczescie mój M mi pomoże :):-)

jak nic nie robicie to wpadajcie na kawe,

Ania PR dziękuję!;-)
Widzę że kobitki macie niezłe zdolności kulinarne:-) Ale tego torcika - koszulki nie mogę zobaczyć niestety:-(. Napiszcie mi pliss, ile czasu zajmuje mniej więcej zrobienie takiego w miarę najprostszego torcika dla początkujących;-) Bo na sobotę teściowie wyprawiają imieniny i mój M namawia mnie żebym zaszpanowała i torta im zrobiła:-D Tylko że jak mi nie wyjdzie, albo będzie niedobry, to siara będzie:sorry2: A może macie jakieś namiary na proste i dobre torciki? To wdzięczna bym była:tak:
A, Asienkaa, no rozwaliło mnie na łopatki to rysowanie na piasku:tak: Niesamowite i wzruszające...

LARVUNIAAAAA!!!! Jaaaa!!!!!:-):-):-):-):-) Aż mnie ciary przeszły:-D:-D:-D Kochana :-):-):-)

Beacia, dziękuję!! Ja biszkopt sama zrobię, bo akurat potrafię;-) Ale to tak ma być od dołu zaczynając: biszkopt, masa, biszkopt, masa, ozdoby, tak??

reklama
lili duzo zdrowka dla Ali :-)
a co do koldry to moze bedzie czasem trzeba wyrzucic:sorry2: ja juz tyle razy przerabialam cos podobnego tylko ze moje maja niezbyt grube koldry

a co do tortu to proponuje z truskawkami jezeli masz mrozone jak nie to moza kupic 1/2kg
1/2kg truskawek pokroic na kawalki jak zamrozone lub zmiksowac na drobno
ubic 400ml smietany 30%
rozpuscic 2 galaretki w 2szkl wody
do galaretki dodac truskawki jak za zamrozone to szybko stygnie i taka wystygnieta wymieszac mikserem z bita smietana
do lodowki zeby byla taka stezala masa
przekladac biszkopt wierzch i boki tez mozesz oblozyc ta masa a gore udekoruj dowolnie:-)
tu masz taki z ta masa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry