reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

hej
po pierwsze matuchaa nie jest nam chyba dane sie spotkac :-( Mam dzis gosci... Przyjezdni z Krakowa sie zapowiedzieli :dry: W cale za nimi nie przepadam, ale kurde zadzwonili wpierw do mezulka i ten z otwartymi ramionami ich przyagrnol. Masakra.... wiec sorki kochana. Mam nadzieje ze nie bedziesz sie mocno gniewac.
lili moj babelek tez probuje juz raczkowac, jakos od tygodnia. Raz mu sie udalo przesunac z podniesiaona pupa do przodu. A tak jak piszesz raczej jak rak sie cofa lub w bok :sorry2: A gada po swojemu "mamama..." "bababababa..." i nie wie co te slowa znacza, bo gada je bez konca ;-) Ale rozumie juz swoje imie. Gdy go zawolam to zaraz sie odwraca do wolajacego. Powoli zaczyna juz wymuszac, gdzie mezus mu ulega a ja staram sie go wychowac jakos. Tzn jak ciagnie za kabel od pralki na przebieraku, mowie NIE. I powtarzam tak chyba ze 30 razy bo on ciagle siega w jego strone lapki. Az w koncu sobie odpuszcza. A mezus tylko gada NIE a jak maly siegnie to sie smeje :wściekła/y: no i na kazde jekniecie mezus juz leci a ja odczekuje chwilke jak widze ze krzywda sie nie dzieje.... Zebow brak u mojego szkraba. Ciagle chodzic chce podrzyhmywany za raczki lub pod paszkami. Siedziec i lezec niechce, zaraz jest zadyma gdy sie chce go posadzic, no bo ile mozna kregoslup mi odpada czasami :sorry2: Chodzika nie chce - za duzo zlych rzeczy sie nasluchalam o nim, no i teraz sama sie mecze ;-) Zasypia mi ok 19.00-20.00 sam, nie lulam go. Poprostu daje butle i albo (jak zmeczony na maxa) sam pada przy mleczku z kaszka, ale jak zje to poczytam mu z 10 min i wychodze z pokoju a on sam zasypia. Jak marudny to zdaza mi sie zagladac do niego po 50 razy i przekladam go spowrotem na podusie bo np steka ze noga mu utknela miedzy szczebelkami :sorry2: No ale w koncu sam zasypia mi. Nocki raczej mi cale przesypia juz od ok 4 miesiecy. Czasami jak padnie i za malo zje to sie obudzi na jedno amciu ale to bardzo duza rzadkosc. No i wstaje mi codziennie jak w zegarku o 5,30 Czasami jak deszczowa pogoda udaje mi sie go ululac przy butli dalej spac... No bo on jak wstaje o 5,30 to glodny na maxa jest :-) Noooooo a pozniej kolejna drzemka godzinna ok 9.00 i nastepna ok 14.00 :-):-):-) Jada sloiczki z obiadkami i owocami, nie daje mu jeszcze nic w lapke bo sie dlawi. Raz myslalam ze umre ze strachu jak mu kawalek skorki utkwila w przelyku.... az sie siny robic zaczynal. nie zycze nikomu.
chyba wsio napisalam :cool2:

reklama
LILIann wiem jak ciezko utrzymac dziecko w pozycji lezacej bo sama to przechodzilam niedawno, dlatego trzymam mocno za was kciuki zeby ten czas szybko zlecial:tak: co do spania to moj maly do poki byl na cycku(okolo 9 miesiecy) to tez jeszcze budzil sie w nocy, pozniej na butelce tylko raz na picie no i okolo roczku normalnie zaczal przesypiac nocki:tak:

larvunia mi tez dzisiaj za bardzo nie pasuje wiec az tak strasznie sie nie gniewam:-D wybaczam ci:-D:-D
sprobujemy przyszly tydzien:tak:
a wczoraj na fontannie bylas? ja bylam od 18 dopiero ale cie nie widzialam:no:wlasnie wrzuccie jakies swoje foty(no chyba ze jestescie na naszej klasie:-))
nasze zdjecia sa na blogu www.nikolas.mamy.pl
wiec jak chcecie to mozecie zobaczyc;-)

lece na spacerek bo pozniej na drzemke chcemy wrocic do domku bo chyba cieplo sie zapowiada ...

hej
tez mamy bloga z marcelkiem, ale daaaaawno tam nie zagladalam :sorry2:
Blog larvunia na www.smyki.pl?
jakbyscie chcialay na stare foty popatrzec to prosze bardzo...
na naszej klasie tez jestem
Ania Jabłońska (Mackiewicz) Gorzów Wlkp. /Krzeszyce
:-)
uciekam..
pozdrawiam i milej niedzieli

martuchaa na fontannach bylam ale wczesniej, o 18 to my juz w drodze do domku bylismy ;-)
....szkoda. Za tydzien MUSIMY sie zbaczyc... lili ty tez :-)

larvunia zaraz wskocze obejrzec waszego blogaska:-)
a na nk juz cie dodalam ja jestem Marta Lubian;-)

LILIann a jak tam u was weekendzik? Ala pewnie juz nie wytrzymuje.jeszcze troszke!!

ja wrocilam z malym na drzemke i lecimy zaraz spowrotem na dwor czyli ogolnie taki zalatany dzien:-p

padam na twarz :sorry2:
wywiozlam rodzinke do rodzicow i ucieklam na basen pozniej... masakra ale upierdliwi :wściekła/y: ,... duzo by opowiadac ale nie lubie takich zlotow rodziny (ktorej nie lubie) na ostatnia chwile...

martuchaa juz dodalam do kontaktow :-p ale pewnie juz wiesz, bo widze podgladasz mnie :tak::-):-):-)

do pozniej , ide cosik zjesc :cool2:

jeszcze w skorcie napisze, ze babelek pierwszy raz byl na basenie. Na poczatku tak z 5 min trzymal mnie kurczowo za szyje i puscic nie chcial, ale jak juz sie rozbrykal to wyjsc z wody nie chcial :-) ogolnie super fajnie bylo i napewno powtorze wypad :cool2:

martuchaa ale z ciebie laska no! nie podlizuje sie ale mamuska wygladasz przeslicznie :-)

juz tez ogladalam wasze fotki - swietny ten twoj babelek:tak:
no i ty tez super wygladasz:-)

my na basenie bylismy jak Niko mial rehabilitacje i raz mu sie podobalo, pozniej akurat szly zeby to byl marudny ...teraz tez planujemy isc w ta goraczke to zawsze jakas rozrywka:cool2:zobaczymy jak bedzie.

ide spac, wlasnie wrocilam od kumpeli farbowalam jej wlosy:-) dobranoc kobitki!

reklama
i musialam wejsc i to napisac:

Lili po pierwsze nie sadzilam ze tak ladnie masz na imie:tak:
a po drugie twoje dziewczynki to normalnie prawdziwe krolewny!! sa przesliczne!!!!!
no i ty tez super wygladasz:tak:
a Ala ma boska fryzurke, normalnie swietnie wyglada!!!
dobra teraz juz ide spac!:cool2:

Do góry