reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorączka u niemowlaka-przyczyny i badania

Z wyników wynika że dziecko ma zakażenie dróg moczowych , stąd gorączka . Moim zdaniem ponownie powinniscie iść skonsultować się z lekarzem bo może będzie potrzebny antybiotyk

reklama
Rozumiem. To jutro dam mocz raz jeszcze do badania, jak uda mi się pobrać więcej to dam tez na posiew za jednym zamachem, pobiorę go inaczej jak radzicie i umawiam się na wizytę.
Ps. Gorączka się obniżyła. Od rana tylko stan podgorączkowy tj. 37,5 i nie idzie wyżej, dziecko trochę żywsze, ale i tak płaczliwe i nerwowe.

Ostatnia edycja:
Z wyników wynika że dziecko ma zakażenie dróg moczowych , stąd gorączka . Moim zdaniem ponownie powinniscie iść skonsultować się z lekarzem bo może będzie potrzebny antybiotyk
Jeszcze zapytam skąd pewność ze to na pewno zakażenie? Przez białko i pojedyncze bakterie? Pomyślałam, ze bakterii musi być więcej, białko przez gorączkę niewiadomego pochodzenia ….. ale to tylko moje gdybanie.

Zaczelam tez w związku z tym, ze temperatura się zmniejsza przychylać się ku temu, ze może to rzeczywiscie 3 dniówka. 30.12 byłam z mała w przychodni na szczepieniach i może przez ten czas tj. Te 10 dni coś się zdarzyło rozwinąć. Co do wysypki to dziecko dostało dziś tez takich plamek,grudek na powiekach, czółku, trochę na szyi…. ale to wyglada jak potowki małe i nie jest tego dużo. W nocy były tez 4 kupki i widzę, ze dziecku sprawia to dyskomfort i bol jak robi.

Ostatnia edycja:
Jeszcze zapytam skąd pewność ze to na pewno zakażenie? Przez białko i pojedyncze bakterie? Pomyślałam, ze bakterii musi być więcej, białko przez gorączkę niewiadomego pochodzenia ….. ale to tylko moje gdybanie.

Zaczelam tez w związku z tym, ze temperatura się zmniejsza przychylać się ku temu, ze może to rzeczywiscie 3 dniówka. 30.12 byłam z mała w przychodni na szczepieniach i może przez ten czas tj. Te 10 dni coś się zdarzyło rozwinąć. Co do wysypki to dziecko dostało dziś tez takich plamek,grudek na powiekach, czółku, trochę na szyi…. ale to wyglada jak potowki małe i nie jest tego dużo. W nocy były tez 4 kupki i widzę, ze dziecku sprawia to dyskomfort i bol jak robi.
u mojej córki jak wychodziło białko w moczu i bakterie to zazwyczaj była bakteria e coli i nie zawsze miała podwyższone crp . Nie mówię że u was musi być ta samą bakteria bo czasami nie musi występować . Dla mnie wygląda jak zakażenie dróg moczowych ale lekarzem nie jestem. Najlepiej zrobisz tak jak piszesz ,ponownie pobrać mocz do badań . Może poprostu źle pobrana próbka i będzie ok i faktycznie to 3 dniówka jak gorączka przechodzi . Mam nadzieję że obejdzie się bez leczenia :)

u mojej córki jak wychodziło białko w moczu i bakterie to zazwyczaj była bakteria e coli i nie zawsze miała podwyższone crp . Nie mówię że u was musi być ta samą bakteria bo czasami nie musi występować . Dla mnie wygląda jak zakażenie dróg moczowych ale lekarzem nie jestem. Najlepiej zrobisz tak jak piszesz ,ponownie pobrać mocz do badań . Może poprostu źle pobrana próbka i będzie ok i faktycznie to 3 dniówka jak gorączka przechodzi . Mam nadzieję że obejdzie się bez leczenia :)
Probka pobrana z jakiejś watki to na 100% jest zanieczyszczona.

reklama
@Jagoda132 Ja korzystałam z tego zestawu w akcie desperacji i nasze wyniki były całkowicie prawidłowe, więc nie jest to tak, że z tego zestawu zawsze wychodzą zanieczyszczenia. A wysypka przy trzydniowce to często własnej takie jakby potówki, więc niewykluczone, że to właśnie to. Czytałaś ulotki szczepionek, które dziecko dostało 30.12? Nie ma tam nic o gorączce w ciągu 2 tygodni?

Do góry